Stiri Acvile

România U20 feminin atinge suta în decisivul cu Kosovo și trece în faza a doua a grupelor

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.08.2019

România U20 feminin atinge suta în decisivul cu Kosovo și trece în faza a doua a grupelor

Naționala feminină U20 a României s-a calificat în faza a doua a grupelor la Campionatul European, divizia B, de la Priștina. Tricolorele aveau nevoie de victorie în decisivul cu gazda Kosovo în ultimul meci din grupa C și s-au impus categoric, cu 100-47 , pe sferturi: 28-6, 26-23, 29-16, 17-2. Reprezentativa noastră și-a forțat adversarele să greșească, marcând 37 de puncte după turnovers.

Ambele formații au pierdut cu Turcia în grupa C, astfel că meciul de astăzi era decisiv pentru a stabili a doua echipă care avansează în faza a doua a grupelor. Kosovo a cedat cu 49-87 în prima zi contra turcoaicelor, iar tricolorele au pierdut cu 69-80 în a doua zi.  

În meciul care a încheiat grupa C, România le-a avut în formula de start pe Ștefania Cătinean, Carla Popescu, Renata Kovacs, Alexandra Ghiță și Nicolett Orban. Kosovo le-a trimis în primul 5 pe Fjolla Ajeti, Florentina Karavidaj, Besjana Martinaj, Astera Tuhina și Tringa Ukaj.

Tricolorele au avut un start excelent de partidă, reușind un run de 12 puncte prin Ghiță, Popescu, Orban și Cătinean. Kosovo a înscris primul coș în minutul 4, prin Tuhina, iar reprezentativa noastră a continuat să controleze jocul, a marcat după atacuri rapide și conducea cu 28-6 la prima pauză.

România a început bine și sfertul secund, cu Ghiță, Kovacs și Cătinean mărind diferența la 28 de puncte în minutul 12, scor 34-6. Kosovo a echilibrat puțin jocul în următoarele minute, reducând ecartul la 18 lungimi. Elevele lui Cătălin Tănase, Alexandru Radu și Miruna Crâsnic u lovit din nou pe contre și conduceau la pauza mare cu 54-29.

Repriza secundă a continuat la fel ca prima, cu tricolorele punând presiune pe adversare și câștigând multe mingi. Toate fetele de pe foaie s-au bucurat de minute importante în acest meci. România conducea cu 83-45 la ultima pauză. Nu s-a marcat prea mult în primele șase minute din sfertul patru, cu un parțial de 8-1 pentru tricolore. Diferența a continuat să crească și Al Ash Hab a pus punctul 100 pe tabelă printr-o liberă transformată, cu jumătate de minut până la final. Formația noastră nu a mai forțat la ultimul atac și s-a încheiat 100-47. Cu această victorie tricolorele avansează în faza a doua a grupelor.

România a încheiat partida cu 37 de puncte înscrise după cele 31 de turnovers din dreptul adversarelor, față de 8 puncte după 16 mingi pierdute. 28-2 a fost scorul la puncte înscrise pe contraatac, 24-2 la cele după recuperări ofensive și 60-10 la cele din căciulă. Jucătoarele venite de pe banca tricoloră au contribuit cu 39 de puncte, față de 16. A fost o diferență foarte mare și la recuperări, 61-31.

Alexandra Ghiță a fost coșghetera partidei cu 17 puncte (plus 9 recuperări). Nicolett Orban a încheiat în double-double cu 16 puncte și 14 recuperări. Pentru România au mai înscris: Cătinean 13 puncte (5 assist-uri, 5 intercepții), Petrof 11 puncte, Popescu 11, Vîrjoghe 9, Al Ash Hab 8 puncte (10 recuperări), Fleșer 5 puncte, Kovacs 4, Vați 4 și Cristea 2 puncte. A mai jucat Biszak, care a contribuit cu 5 recuperări, 6 assist-uri și 5 intercepții. De la învinse Fjolla Ajeti a înscris 12 puncte.

România încheie grupa C pe locul doi, în spatele Turciei. Cele două echipe avansează în faza a doua a grupelor, în care se va lua și rezultatul dintre ele. În grupa F au mai avansat Finlanda și Bulgaria, cu finlandezele câștigând meciul direct.

Mâine este zi de pauză la turneul din Kosovo, care se reia joi, când tricolorele vor întâlni Finlanda, de la ora 17:30.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!