Stiri Vulturi

România pierde cu Suedia și retrogradează din grupa A valorică la categoria U20

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
22.07.2018

diculescu romania u20

România a pierdut cu scorul de 80-72 duelul cu Suedia și cu acesta și poziția din grupa A valorică de la următorul EuroBasket.

Cele două echipe au început meciul echilibrat iar după patru minute, scorul era 7-5 pentru scandinavi. Suedezii au reușit însă un run de 8-0 și s-a desprins la 20-9, înainte de coșul de 3 puncte al lui Diculescu, care a stabilit scorul primului sfert. Appelgren a dus scorul la 25-14 pentru suedezi în actul secund, dar românii au început o cursă de urmărire frumoasă, iar Diculescu egala la 32. Suedezii au pus însă ultimele 8 puncte ale primei reprize și au intrat la pauză în avantaj, scor 40-32.

Partida a fost echilibrată și în sfertul al treilea, cu un plus pentru suedezi la început, când au avut un avantaj de 12 puncte, scor 51-39. Românii au revenit cu un run de 7-0, iar Tudor Gîrbea a pus ultimele puncte ale perioadei, cu care a dus scorul la 56-49.

Diculescu a deschis sfertul patru, dar suedezii au răspuns și au pus un avantaj de 9 puncte, scor 62-53. Edward Petrescu a redus diferența la 6 puncte (62-56), dar scandinavii au pus un run de 9-4 și conduceau cu 71-60. Românii au mai avut o ultimă zvâcnire de orgoliu, iar Calenic reducea diferența la 4 puncte, cu 1:42 rămas din joc. Suedezii au gestionat din nou foarte bine finalul de joc și în cele din urmă au câștigat cu 80-72.

Dragoș Diculescu a reușit al doilea double-double de la acest turneu, cu 26 puncte (10/16 din acțiune), 10 recuperări, 3 pase decisive și +30 eficiență. Edi Petrescu a adăugat 16 puncte, 9 recuperări, din care 4 ofensive, iar Tudor Gîrbea a marcat 13 puncte pentru România. De partea cealaltă, Elijah Clarance a fost cel mai bun marcator, cu 22 puncte, 9 recuperări pentru Suedia.

În urma acestui rezultat România este matematic retrogradată din Divizia A. Elevii lui Silvășan mai au singur meci de disputat, duminică, 22 iulie, de la ora 11:00, în compania Islandei, națională înfrântă de Grecia, scor 104-86. Partida România-Islanda poate fi urmărită pe canalul de youtube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Unde sunt sub contract acum Girbea și Petrescu? De Girbea eu personal nu știu nimic, iar Petrescu era împrumutat la Sibiu.

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018)
    • ......:

      .
      Sezonul trecut a jucat pentru BC Mures.

      cu 5 ani în urmă (22.07.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!