Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ronald Ross, cel mai bun marcator al sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.03.2015

Sezonul regulat din Liga Națională de Baschet Masculin s-a încheiat în weekend-ul care tocmai s-a încheiat cu formația CSU Asesoft Ploiești din postura de câștigătoare a celor 26 de etape. Totuși, cel mai bun marcator al stagiunii regulate a fost dat de formația BCM U Pitești, ocupanta locului 5, în persoana conducătorului de joc american, Ronald Ross.

Baschetbalistul de peste ocean nu a ratat niciun meci în echipamentul alb-violet în campionat, reușind în cele 24 de partide jucate să marcheze nu mai puțin de 484 de puncte cu o medie de 20.2 puncte înscrise pe partidă. Sportivul pregătit de Hristu Șapera este astfel lider în LNBM la cele două capitole statistice. De menționat este faptul că, Zoran Krstanovic, fostul jucător al Craiovei, are o medie mai bună decât Ross, 21.3 puncte pe meci, însă, cu 12 meciuri mai puțin jucate, datorită faptului că a părăsit campionatul nostru în pauza de iarnă. 

În cele 24 de meciuri jucate pentru BCM U, Ronald Ross a contabilizat procentaje de 55.6% (139/250) din interiorul semicercului, 35.6% (36/101) de la mare distanță, respectiv 81.0% (98/121) din dreptul liniei de fault. De asemenea, este foarte interesant de menționat faptul că, din cele 24 de meciuri, 4 au fost terminate cu cel puțin 30 de puncte puse pe tabela de marcaj, 8 între 20 și 30 de puncte, 11 între 10 și 20 de puncte, respectiv un singur meci sub 10 puncte. Cea mai bună performanță a baschetbalistului din punct de vedere al acestui capitol s-a consemnat în meciul cu Universitatea Cluj, atunci când Ross a marcat 31 de puncte.

Pe următoarele 2 poziții în această ierarhie a marcatorilor se regăsesc Milos Bojovic de la CSU Atlassib Sibiu, respectiv Aliaksandr Pustahvar de la Gaz Metan Mediaș. Pe de o parte, Bojovic a terminat sezonul cu un total de 459 de puncte și o medie de 20.0, în timp ce Pustahvar a totalizat 436 de puncte pentu o medie de 18.2. Interesant este că atât Bojovic, cât și Pustahvar au mari șanse să-și piardă aceste locuri datorită faptului că formațiile la care evoluează nu vor mai juca niciun meci în acest sezon. 

În sezonul 2013-2014 din LNBM, cei mai buni baschetbaliști din punct de vedere al punctelor înscrise au fost Milos Bojovic (472 / medie de 19.7), respectiv Zlatko Jovanovic (476 / medie de 19.0). 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!