Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a câștigat decisivul pentru locul 8 și s-a calificat în play-off

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.04.2017

SCM Universitatea Craiova este ultima echipă calificată în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce și-a adjudecat meciul decisiv pentru locul 8 în fața celor de la Phoenix Galați. Oltenii s-au impus în Polivalenta din Bănie cu 85-73 și vor urma să dea piept în sferturile de finală cu cei de la U-Banca Transilvania Cluj. 

Cotați cu șanse destul de mici la calificarea în play-off la debutul fazei secunde din sezonul regulat, craiovenii și-au depășit condiția, iar aflați în fața unui meci decisiv pentru locul 8, aceștia s-au comportat admirabil, fiind extrem de motivați în fața gălățenilor. Leii din Bănie au început în forță confruntarea cu Phoenix, câștigând sfertul inaugural cu 36-21 la capătul a 10 minute de baschet intens. Alb-albaștri au continuat forcing-ul și în cea de-a doua secvență, câștigată cu 23-18, intrând astfel la vestiare cu un avantaj de 20 de puncte pe tabela de marcaj, 59-39.

După revenirea din pauza mare, gazdele au intrat ceva mai relaxate pe teren, lucru speculat imediat de elevii lui Florin Nini. Phoenix Galați a câștigat sfertul al 3-lea cu 22-13, iar astfel înaintea intrării în actul decisiv, tabela indica un avantaj de 11 puncte pentru craioveni, 72-61. După desfășurarea din secvența a 3-a, ultimele 10 minute de joc se anunțau ceva mai interesante. Craiova a avut parte de un scurt duș rece din care și-a revenit imediat, fiind mult mai pragmatică în ultimul sfert. Amfitrionii s-au impus în cele 10 minute cu un parțial de 13-12 și au câștigat astfel confruntarea la 12 puncte diferență, scor final 85-73. 

Punctele victoriei craiovene în acest important meci pentru ei au fost marcate de Travis Bureau 21 (10 recuperări), Jamar Abrams 21 (5 recuperări), Cătălin Burlacu 15, Chris Lee 13 (11 recuperări, 6 pase decisive), Tayloe Taylor 13 (8 pase decisive), respectiv Vladislav Solopa 2. De cealaltă parte, din lotul formației gălățene au punctat Milos Bojovic 19 (5 recuperări, 6 pase decisive), Marko Pavlovic 14 (14 recuperări), Anthony Gugino 11 (6 recuperări), Phillip de Shon Miller 9, Adrian Guțoaia 7, Cătălin Vlaicu 6 și Drew Brandon 5 (5 recuperări). 

Pornită în Grupa 7-10 de pe ultimul loc cu un bilanț de 4 victorii și 14 înfrângeri, Craiova avea teoretic cele mai mici șanse să ajungă pe poziția a 8-a și astfel să se califice în play-off. Însă, în urma a 4 victorii și doar 2 înfrângeri în faza secundă a sezonului regulat, respectiv cu avantajul meciurilor directe în fața celor de la Galați, SCM U Craiova a obținut o meritată calificare în faza superioară a campionatului. Pentru olteni urmează acum un test extrem de dificil și anume o serie cu baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj, liderul absolult la finele stagiunii regulate. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!