Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a surclasat-o pe Dinamo

Eduard Popa

Eduard Popa
20.09.2017

craiova dinamo baschet

SCM Univesitatea Craiova a dat de pământ cu Dinamo București în prima partidă din cadrul turneului amical „Cupa Craiovei”. Oltenii s-au impus cu scorul de 108-47, în meciul disputant în Sala Polivalentă din Craiova.  

Scorul pe sferturi a fost 28-6, 25-11, 28-13, 27-17, toate actele în favoarea gazdelor.

Pentru Craiova Jamar Samuels a fost cel mai bun marcator, cu 17 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive, fostul dinamovist Iulian Orbeanu a strâns 16 puncte și 7 recuperări, Nick Novak a adunat 16 puncte, 6 recuperări și 8 pase decisive, în timp ce Earl Watson a reușit un double-double, cu 15 puncte și 10 recuperări.

De partea cealaltă Giani Zaharie și Andrei Iliescu au fost cei mai buni marcatori, cu 11 puncte fiecare.

Pentru Dinamo urmează astăzi al doilea meci de la turneu, în compania celor de la Phoenix Galați, de la ora 20:00, în timp ce craiovenii și gălățenii se vor întâlni joi, de la ora 14:30. 

*foto: sportuldoljean.ro

15 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    pai
    Asa va fi tot sezonul pentru Dinamo. Chiar sunt naivi ce cred in proiect romanesc , vrajeala ieftina ca daca va fi nevoie vor aduce si niste straini din iarna... Sincer, mai rau incurca. Avem regula U23, regula cu roman, chiar nu mai avem nevoie de un meci in care sa oferim minute jucatorilor de rezerva. Ma gandesc la Timisoara, Oradea...bat saracii drumul pana la Bucuresti pentru ce?

    cu 6 ani în urmă (20.09.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    "Strategia/proiectul" asta reprezinta o desconsiderare a adversarilor, suporterilor, chair a baschetului. Ce urmeaza, inscriem echipe de U18 in LNB. Din pacate FRB asista si gireaza mizerii de genul asta(sau de genul celor de la Iasi, cannd un jucator devine bataia de joc a unor netrebnici).
    Daca Dinamo nu se poate ridica la un nivel acceptabil ar trebui sa se retraga si eventual sa se inscrie in Liga 1.

    cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • BC CSU Sibiu AlexandruCSU:

      Hai sa ne intelegem
      Nu e vorba de o desconsiderare a adversarului. Pur si simplu nu au buget de mai mult. Daca tot au șansa sa joace in LNBM macar ajuta niste copii sa scoată capul.

      cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Agree to disagree
      Ba exact despre asta e vorba. Cu cei ajuta pe acei "copii" infrangerile meci de meci la 50 de puncte; trebuie sa-i pui acolo unde le e locul, unde se pot lupta cu adversari de valori apropiate; asa nu invata nimic, in modesta mea opinie. Iar apoi, de ce m-as duce eu sa vad o astfel de "confruntare", mai bine merg sa vad un meci de U18, U16, Liga1.
      Deci nu!

      cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hony:

      ?!
      Nu cred ca e vorba despre respectul pe care il arata sau nu Dinamo. Cred ca este vorba despre alegeri. Dupa cate vedeti, antrenorul de la Craiova a ales sa joace cu niste ,,amarasteni" de straini, care, ce sa vezi, au facut scor. Pe bune?! Poate ca, de fapt, Dinamo este un lucru bun inclusiv pentru tinerii romani din celelalte echipe din LNB - daca antrenorii nu-si vor dori sa ,,le rupa capul" dinamovistilor, ci vor dori sa le dea sansa tinerilor din propriile echipe sa joace. Dar, probabil, se va aplica tactica ,,ascunsului" jucatorului U23: va fi si nu va fi pe teren. Singurii fericiti, care poate vor fi bagati in seama, vor fi ,,finii si afinii" (cu 1-2 exceptii). In rest, pentru placerea lui gyke, si cu respectul cuvenit, Clujul are conducator de joc naturalizat (Muri, probabil va juca fix ca si pana acum). Uitati-va ce s-a intamplat la echipa nationala...stiu sunt foarte multe de zis, dar vreau sa spun doar un lucru: de ce nu a fost jucat ani de zile Paliciuc? Cam asa sunt si ceilalti tineri jucatori, carora, de fapt, nu li se acorda nicio sansa. Doar ,,finilor si afinilor"...

      cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ?!
      Pe partea cu "fini si afini", prefer sa ma abtin ca nu o satapanesc. S-ar putea sa ai dreptate cu sansele romanilor de a juca cand echipa lor joaca cu Dinamo, doar ca nu va fi suficient si nici reprezentativ, dar s-ar putea sa fie singurul lucru pozitiv.
      Acum despre ascunsul jucatorului de U23: am vazut 3 echipe "la lucru" in pregatiri si pot sa-ti spun ca doar Muresul l-a ascuns pe Steff de fiecare data in sfertul 1, la Sibiu si Pitesti, Dragoste si Ciotlaus au fost extrem d implicati in joc, pe ambele faze. Deci pana la urma depinde de antrenor, dar si de jucatori.
      Vis-a-vis de Paliciuc, iar nu ma pot pronunta daca a fost o problema la el sau la antrenorii echipelor la care a jucat. La Sibiu a primit anul trecut o sansa si a fructificat-o cu brio, fiind cel mai bun jucator roman de pozitia 3 campionatul trecut. Vara asta a avut o comportare onorabila in pregatire si la Eurobasket, iar in singurul meci pentru CSU toamna asta a jucat extraordinar. Pe de alta parte, desi Fleseriu e un antrenor foarte orientat spre rezultat, a dat sanse unor jucatori romani, unii au fructificat-o (Paliciuc, Dragoste), altii nu (Tincu, Cioacata). Ramane sa vedem in cazul nostru daca Brosser, Gheorghe, Ene, Banciu vor primi la randul lor aceasta sansa si daca se vor impune. Time will tel.

      cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Dinamo
    Daca pot sa joace, de ce sa nu o faca? Respect pentru faptul ca au putut face rost de bani. Sper sa nu ajunga la retragere.

    cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      daca pot ...
      Dar dupa cum vad, nu pot. Avem atatea exemple in LNB cu echipe care au facut doar "prezenta". Ce s-a ales din acele echipe? ce jucatori romani au produs/promovat - jucatori care sa se dovedeasca utili, eventual sa se impuna la alte echipe?? E doar o metoda de a sifona niste bani. Nu stiu ce pot invata niste tineri jucatori dintr-o serie de infrangeri categorice? Cand nici schemele nu le vor iesi, nici mingea in plasa nu o baga.... unde va fi motivatia? La ce am vazut la turneul de promovare din Liga 1, cred ca nici acolo nu ar face fata!

      cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • tzontzolino:

      iti spun eu
      Ghita Balmus si Cezar Stanescu- veniti de la Chiajna si Constanta- medie mare de puncte etc... Unde au ajuns acum? La Dinamo... Cu ce ajuta deci astfel de echipe? Concluzie simpla! Pe principiu: in tara orbilor, chiorul e rege...

      cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    se mint singuri
    Nu e nici o sansa oferita unora, nu e nimic. E o echipa care incurca mersul normal al ligii. Normal e sa lupti pentru locul tau nu sa intri pe teren pentru ca: ai o varsta (U23), ca esti roman (regula cu romanul), ca joci la Dinamo (nu ai concurenta). Mandache, Vlad Moldoveanu, Nicoara si multi altii, ve se pare ca au ajuns mari datorita unor reguli sau pentru ca au tras cot la cot cu strainii si si-au castigat locul in teren? Asa e mersul normal. Pentru restul exista liga secunda, candva liga a 3-a, campionatul U20 si tot asa. Esti bun joci, esti slab joci la nivelul tau, nu astepti sa te impinga federatia de la spate cu reguli stupide. Si culmea, in loc sa profite incearca doar sa isi ridice salariul ( ca esti obligat sa-l folosesti nu? )

    cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hony:

      de fapt, confirmi
      Ai insirat niste nume de jucatori romani foarte respectabili si muncitori, nu contest asta. Dar cine sunt ei? Au ajuns sa traga cot la cot cu strainii fiindca li s-a ,,permis" asta. Sunt sigur ca si Fometescu, Berceanu, Muresean, Voinescu etc. etc. etc. vor ajunge sa traga cot la cot cu strainii, restul vor fi trecuti la ,,nu au facut fata la seniori". Si, in caz ca nu stii, Ciotlaus a fost anul trecut la Baia Mare, dupa care s-a dus la Dinamo, iar acum se pare ca face fata cu brio la noua echipa (dupa cum spune Gyke). Si ma bucur si pentru el si pentru Dragoste. In ceea ce priveste banii, ar trebui sa aflati mai intai cati dintre ei chiar isi primesc salariul - ,,ai casa si masa asigurate, ce-ti mai trebuie bani? N-ai copii acasa sa-ti planga de foame." Cam asta-i...

      cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • tzontzolino:

      Ciotlaus
      Pai a fost adus datorita regulii U23 ca altfel ma indoiesc ca il luam. Si sa vedem daca face fata. Totusi are avantajul ca va prinde niste minute vrand, nevrand... Cat despre ceilalti nu stiu. Si la noi e Caprarescu junior si nu il vad bagat pe gat cat timp nu a ajuns la un nivel

      cu 6 ani în urmă (21.09.2017)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Dinamo
    Indiferent pe ce parte am intoarce-o,tot cu minus da,asa ca intr-adevar este o ofensa adusa competitiei si adversarelor!Mai bine se proceda ca la bulgari,unde nationala U23 a fost participanta in campionatul primei ligi.

    cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hony:

      Scor Craiova -Galati
      Ati vazut scorul meciului dintre Craiova si Galati? Cred ca ar trebui sa-i spuna cineva lui Nini ca este o lipsa de respect inscrierea echipei lui in LNB. Va dati seama cat se vor chinui Oradea sau Timisoara sa bata drumul pana la Galati? Nu luati de bun ce am zis - am fost sarcastic. Referitor la exemplu bulgarilor, poate ca da, poate ca ar fi fost mai bine, dar nu sunt convins ca diferentele de scor ar fi fost cu mult mai mici,iar reactiile n-ar fi fost aceleasi...

      cu 6 ani în urmă (21.09.2017)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Americanii
    Vad ca multi sunt preocupati de faptul ca Dimano cu o echipa formata din romani, majoritatea foarte tineri nu vor face fata in campionat si vor scadea valoarea acestuia. Adevarat . Coloneleasa Iagar , preocupata de pensionare,nu a putut asigura buget echipei de baschet si existau 2 obtiuni : retragerea si inscrierea in Liga I sau acest demers : jucatori romani fara pretenti financiare grozave incercand sa se remarce.
    Consider ca aceasta obtiune este cea buna si daca Dinamo va lansa 2 jucatori tineri in prima Liga demersul este justificat.
    De ce nu luati atitudine cand sunt aduse PETARDE AMERICANE cu 1000-1500 dolari pe luna care joaca mult si bine pt ca cei care i-au adus nu vor sa recunoasca ca au gresit sau se face para-indarat. Acesti pseudo jucatori sunt mult mai nocivi decat tinerii jucatori romani care s-ar multumi cu minute pe parchet si 500-600 euro pe luna

    cu 6 ani în urmă (21.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!