Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova primește vizita lui BCM U Pitești în etapa a 6-a a Ligii Naționale

David Istrate

David Istrate
11.11.2018

În această seară, Polivalenta din Craiova va găzdui un duel ce se anunță a fi foarte puternic, între SCM U Craiova și BCM U FC Argeș Pitești. Se întâlnesc două echipe concentrate pe partea ofensivă. Prin urmare, formația câștigătoare va fi cu siguranță cea care se va apăra mai bine în fața adversarei sale.

SCM U Craiova are un debut excelent de sezon și a câștigat trei din primele patru partide, având un total de 7 puncte. În primele săptămâni ale noului an competițional, trupa antrenată de Aco Todorov a trecut de CS Dinamo Știința București, de CSU Sibiu și de CSM CSU Oradea, însă s-a văzut învinsă la Cluj-Napoca, în fața deținătoarei Cupei României. De partea cealaltă, BCM U FC Argeș Pitești a încept mai greu în noul sezon, cedând la Cluj și la Sibiu, dar apoi s-a redresat și a legat trei victorii consecutive. Adversarele de care au trecut elevii lui Florin Nini în ultimele trei săptămâni sunt: SCM Timișoara, CSA Steaua București și CS Dinamo Știința București.

Astfel, cu certitudine, ambele echipe își doresc foarte mult să obțină cea de-a patra victorie stagională. Gazda jocului din această seară a reușit în vară să îl transfere pe Porter Troupe, sportiv ce a evoluat pentru BCM U Pitești anul trecut. Într-o situație similară se află Ivan Siriscevic, un marcator excelent, care acum joacă sub comanda lui Florin Nini, deși în stagiunea precedentă a fost antrenat de Rami Hadar la Craiova. Pe lângă acești doi jucători, atât SCM U Craiova cât și BCM U Pitești mai au în componență baschetbaliști foarte valoroși.

Aco Todorov se poate baza pe serviciile a doi shooteri cunoscuți în România, Igor Mijajlovic și Goran Gajovic, dar și pe aportul unui fundaș foarte rapid, Morris Curry. În plus, formația olteană stă bine și în spațiul de 3 secunde acolo unde Jason Boone a pus multe probleme adversarelor de până acum ale Craiovei. De această dată, se anunță o competiție echilibrată între Jason Boone și Maksim Sturanovic, pivotul de 2.10 al piteștenilor. De asemenea, pe lângă Sturanovic, BCM U Pitești îl are în lot și pe Tony Bishop Jr., un jucător foarte puternic, care a adunat medii de 13 puncte și 6.8 recuperări în primele 5 jocuri. Pe pozițiile 1-2, Florin Nini va împărți minutele între Mladen Jeremic și Jonathan Person, alți doi baschetbaliști care s-au aflat și anul trecut în România.

Confruntarea va fi una puternică și la nivelul jucătorilor autohtoni, unde ambele echipe stau foarte bine. Conducerea Craiovei a decis în această vară să se bazeze doar pe aportul românilor tineri, prin urmare din lotul echipei fac parte: Sebastian Ionescu, Amedeo Casale, Bogdan Popa, Ionuț Berceanu, Camil Berculescu și Andrei Iliescu. În schimb, BCM U Pitești are în componență și jucători mai experimentați, precum Radu Paliciuc, care a evoluat la Eurobasket 2017 alături de naționala României, sau precum Tudor Gheorghe, campion european U20 la divizia B în 2017. Pe lângă aceștia doi, Florin Nini mai poate alege să joace cu Mihai Măciucă, Mihai Căprărescu, Marius Ciotlăuș sau Lucian Chirof. Și Iulian Orbeanu se află în lotul argeșenilor însă acesta este accidentat și nu va fi disponibil pentru meciul din această seară. Astfel, baschetbalistul de 28 de ani ratează șansa de a juca împotriva fostei sale echipe.

La nivelul confruntărilor directe, SCM U Craiova stă mai bine, câștigând 13 din cele 23 de meciuri jucate până acum între cele două formații. În sezonul precedent, adversarele din această seară și-au împărțit victoriile, oferind de fiecare dată partide spectaculoase, precum cea din tur, care s-a terminat cu scorul de 122-112 pentru BCM U FC Argeș Pitești.

Întâlnirea din această seara va începe la ora 18:00 și va fi transmisă în direct pe Facebook și pe canalul oficial de youtube al Federației Române de baschet, FRBTV.

Oficialii desemnați pentru acest joc sunt: Alin Faur, Dragoș Nicolae și Alexandra Stan, iar comisar din partea FRB este Tiberiu Rist.

*foto: BCM U FC Argeș Pitești facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Constanța ionika :

    campioni div B
    Si Ionescu, Iliescu, Berceanu ,Bogdan Popa sunt campioni la div B in 2017 . Dar se pare ca unii sunt mai campioni decat altii. Promovam tinerii dar numai pe cei care ne plac noua. Celorlalti doar li se fluiera faulturi, ca asa inteleg arbitrii romani sa iasa in evidenta.

    cu 5 ani în urmă (11.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!