Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova s-a înțeles cu Mirko Kovac

Paul Olar

Paul Olar
12.06.2013

SCM Universitatea Craiova a realizat primul transfer pentru sezonul 2013-2014, gruparea din județul Dolj bătând palma cu Mirko Kovac, după cum se anunță într-un comunicat de presă.

Extrema de origine sârbă a evoluat ultima dată la OKK Belgrad, unde a avut medii de 8.1 puncte și 1.3 recuperări. De menționat este faptul că baschetbalistul ce măsoară 1.99 m nu a avut niciun angajament în stagiunea anterioară, însă chiar și așa, el are o carte de vizită interesantă.

Kovac a câștigat Cupa Poloniei în 2011 alături de AZS Koszalin și se poate mândri cu numeroase finale disputate în campionatul țării sale. De asemenea, el și-a adjudecat SuperCupa ligii din Cipru și are la activ prezențe în Cupele Europene, inclusiv la nivel de Euroligă.

Legat de achiziția echipei din "Bănie", Marius Toma a precizat următoarele:

 ”Am ajuns astăzi la o înţelegere cu Mirko Kovac, un jucător cu o mare experienţă care a jucat în ultimul sezon la formaţia OKK Belgrad (Serbia). El a are un CV şi un palmares demne de luat în seamă evoluând în cariera sa la Steaua Roşie Belgrad şi Partizan Belgrad. Experienţa şi valoarea sa sunt un plus în proiectele şi obiectivele noastre pentru sezonul 2013-2014 şi suntem convinşi că va avea un aport semnificativ în evoluţia echipei noastre.” Au fost cuvintele managerului secției de baschet de la Craiova.

*Foto: aba-league.com

17 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Welcome Mirko!
    8pcte/meci in campionatul Serbiei inseamna 11-12pcte/meci in campionatul nostru!
    Avem nevoie si de jucatori romani de valoare pentru a marii banca!
    Forza Stiinta!

    cu 10 ani în urmă (13.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    @vladut10
    Ai dreptate! Avem nevoie de jucatori romani de valoare. Din pacate vad ca Paltinisanu continua la Mures... La emulatia care a fost sezonul trecut in jurul echipei, eram sigur ca pentru sezonul asta se vor gasi noi sponsori, buget mai mare si de aici echipa mai puternica. Din pacate, timpul trece si observ o oarecare letargie la club. Sper sa fie o impresie falsa si domn manager sa "taca si faca". Altfel....nu stiu ce calitati de manager ai daca astepti bani numai de la autoritatile locale. Daca ei cred ca suporterii olteni se multumesc numai cu o calificare in playoff.....vom vedea!

    cu 10 ani în urmă (14.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    vladut@albalbastru
    Salut,oltenasii mei!
    Felicitari pentru pertinenta comentariilor voastre si cu un bonus pentru Vladut pentru stoicismul si stapanirea de sine de care a dat dovada in schimburile de replici avute de-a lungul timpului cu unele personagii care-si exhibau frustrarile p-aici.
    Vreau sa va spun ca problema romanilor nu este numai a noastra,e generalizata nu datorita vreunei strategii falimentare a federatiei ci datorita lipsei oricarei strategii in privinta dezvoltarii jucatorilor autohtoni,caz in care alegerea lor din pacate va fi o loterie.In privinta strainilor trebuie sa recunoastem ca fara "gladiatorul" Dzambic si "omul spectacol" Bureau(care s-au mulat manusa pe spiritul nostru efervescent),in pofida oricaror rezultate,sala n-ar fi fost intotdeauna asa plina ochi,asa ca si aici cantarul alegerii intre atractivitate si eficienta va trebuie minutios reglat.Si cum sezonul precedent am ridicat foarte sus stacheta ,drept pentru care "standing ovation" pentru toti cei implicati,iar acest sezon se prefigureaza si mai tare decat cel trecut sa ne uram intelepciune,succes si "Haide Stiinta!".

    cu 10 ani în urmă (14.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Buzestii
    Asta spuneam si eu sa fim un pic mai inteligenti ca ceilalti!....personal m-as lupta sa aduc mai multi jucatori din loturile nationale la Craiova (U20,U18,U16) si i-as baga 2-3-5-10 minute /meci alaturi de Dzambic, Bureau,Dragusin,asa pot sa prinda si ei curaj si incredere in posibilitatile lor!
    Dzambic,Seals,Bureau nu trebuie sa joace 40min/meci!....nu pot da un randament liniar (foarte bun)pe toata durata meciului!
    De aceea trebuie sa cautam si sa gasim solutii interne(sunt si mai putin costisitoare) ca ei sa joace maximum 30min/meci (ideal ar fi 23-26min/meci)!
    In rest,asteptam cu nerabdare conturarea lotului!

    cu 10 ani în urmă (17.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    lot
    Personal vad tot asa lucrurile,dar nu si Mandic.Am adus cateva varfuri de generatii si n-am facut nimic din pacate.Daca in privinta lui Damian si Ciotlaus mai merge justificarea ca-s prea cruzi si au timpul de partea lor,uita-te la Petrisor,dupa un sezon foarte bun si datator de sperante acum doi ani,anul trecut a slefuit banca si evident ca atunci cand a intrat n-a mai rupt gura targului.Si cu Orbeanu a fost la fel,dar aici mai are si el partea lui de vina.Asa ca si aici ca si la straini o sa se mearga pe mult trambitata experienta,asa ca sa vedem de cate ori o sa mearga ulciorul la apa.

    cu 10 ani în urmă (17.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .....
    Mandic e un subiect sensibil pentru mine si nu vreau sa-l dezvolt!....nu-i frumos!....echipa a terminat sezonul regulat pe locul 4 ,ne-a produs multe bucurii!
    Pot spune doar atat: au fost o multime de meciuri in care echipa noastra conducea la 10-15 puncte diferenta si nu i-a bagat nici pe Orbeanu,nici pe Petrisor, nici pe Damian!
    Pai nu cerem sa-i bage 15-20min/meci ,suntem constienti ca nu pot acum, dar progresiv 2-3-5-7 min/meci acolo unde mergea putea sa-i bage!
    Numai asa putem sa ne dezvoltam si viitorul!
    Ma astept la o explozie din partea lui Orbeanu sezonul asta!
    Daca nici acum la 24 -25 ani nu,atunci cand?
    Ii trebuie un pic mai mult tupeu,e un jucator cu calitati!
    Petrisor,daca vrea sa se impuna,sa mai puna muschi pe el,are potential si el!
    Damian si Ciotlaus, trebuie sa profitati de orice sansa vi se da!...nu ganditi ca sunteti tineri si aveti timp....fiti rai!:)))...cand va baga Mandic muscati din parchet sala va apreciaza MULT pentru asta!
    Forza STIINTA!

    cu 10 ani în urmă (17.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    asa e
    Pai confirmi integral ceea ce spuneam eu.Altminteri pentru Iulian anul e crucial,poate sa-l scoata la rampa sau sa-l ingroape in anonimat,evident de calitati neducand lipsa,din punctul meu de vedere dupa romanii consacrati ai ligii fiind cel mai indreptatit la un statut de certitudine.Catalin trebuie sa-si intensifice eforturile fizice,fiindca din pacate corpul sau acumuleaza greu.Si subscriu total in privinta lui Damian si Ciotlaus,calitati au din plin,lideri de generatie,le trebuie acea rautate pozitiva in joc,cu atat mai mult cu cat sala ii indrageste foarte tare.

    cu 10 ani în urmă (17.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    organizare
    Sunt convins ca pentru a deveni un club puternic, ai nevoie de strategie atat pe termen scurt cat mai ales pe termen lung. Pentru asta, parerea mea :), e nevoie, pe langa banii de la autoritatile locale, de atragerea altor resurse financiare private. Atunci poti imbina experienta , pentru a avea si rezultate imediate, cu cresterea tinerilor.
    Daca insa staful actual se va multumi sa traiasca de pe un sezon pe altul, cu un buget asigurat numai de primarie, atunci sperantele pentru performanta sunt minime, si cum zicea si Buzestii "urciorul nu merge de multe ori la apa"

    cu 10 ani în urmă (18.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    alb&albastru
    Absolut corecte observatiile,cu circumstanta atenuanta ca a fost primul sezon de iesire din anonimat si implicit trezire a intereselui pentru sponsori.Altminteri ti-am sesizat finetea cu "urciorul" si-ti spun ca desi atat pentru vasul de lut cat si pentru afectiunea oftalmologica formula corecta este cea folosita de tine,vei gasi deopotriva in literatura de specialitate in ambele cazuri folosit termenul popular,de ulcior.
    In rest imi face placere ca ne-am creat si noi oltenii mica noastra comunitate pe acest site si mai avem si habar cu ce se mananca sportul asta,desi precum ai observat sunt mult prea multi care se considera omniscienti...

    cu 10 ani în urmă (18.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    :)
    Daca imi amintesc bine primul meu post aici a fost pentru cunoscatori" Recunosc ca ma cam enervasera.Intre timp, evident, consider ca nu prea merita atentie...poate doar cativa :)
    In legatura cu primul sezon in care am iesit din anonimat.... sunt de acord, numai ca stacheta trebuie sa ramana sus, altfel atmosfera in sala nu va mai fi la fel.
    Avand in vedere rezultatul de anul trecut, sunt de acord ca trebuie acordata incredere totala actualului staf si chiar sper ca pot gestiona situatia. Emulatia creata in jurul echipei speram sa atraga sponsori anul asta, dar pentru asta cred ca trebe sa le bati tu la usa, sa intri pe fereastra, chestii de manager.....
    In cele din urma, ar fi frumos sa sarbatorim anul viitor castigarea unui trofeu la un ulcior de vin :)
    Forta Stiinta!

    cu 10 ani în urmă (18.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    rabdare
    Ehehei,nu te bucura prematur,suntem in vacanta,sa mi te tii expertize cand o incepe sezonul,care se si anunta extrem de tare si incordat...Evident ca pentru noi miza e si mai importanta,sa ne mentinem pe val si sa cream stabilitate si soliditate baschetului atat in conturi cat si in tribune,deci poti adauga si intratul pe horn respectiv sa mai aducem alte persoane cu noi la sala pana s-o sta si pe scari,asa cum era si "Centralul" odinioara...
    Iar daca la anul oi fi tu asa profet,eu unul dincolo de entuziasm evaluand sansele la 1%,iti promit ca si daca-mi ies ulcioare la ambii ochi tot il nimeresc p-ala de vin cu tine...

    cu 10 ani în urmă (18.06.2013) Raspunde
  • 666 :

    off
    Tare greu mai primim vesti despre alb-albastri.

    cu 10 ani în urmă (19.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    ........
    Ne mai trebuiesc inca 2 jucatori romani ,sa putem spera la primele 4 anul viitor!
    Vad ca Muresul,Oradea se intaresc!
    Asesoftul are echipa tare pentru campionatul nostru!
    Gaz Metan a inceput sa piarda din jucatori,au terminat banii?
    Gutoaia ar fi o solutie pentru noi!
    E roman ,l-am vazut la ASG e bataios,are potential si stie,lucru foarte important,sa se apropie de public!...poate-l facem si pe asta oltean!....ce zici Tomita!?

    cu 10 ani în urmă (19.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @vladut
    De data aceasta nu mai sunt intru totul de acord cu tine:Gutoaia acopera relativ decent un singur post-3,acolo unde vor evolua constant Kovac si Bureau,uneori chiar si LeVar,basca faptul ca e un jucator mult mai scump decat ii e valoarea sau numarul de minute jucate.De fapt nu am nimic impotriva acestui baiat simpatic,ideea e insa sa ne acoperim pe posturile unde suntem mai descoperiti,pe cele bine acoperite neavand niciun sens sa mai aduci jucatori indiferent cat de buni sunt.Si de fapt ramane o mare problema partea de jucatori romanide substanta,fiindca efectiv nu sunt.Pe Gaz nu-i compatimi,ca si daca vin cu bugetul la jumatate tot e mai mare decat la 90% dintre celelalte echipe.Interesant ar fi de remarcat ca intaririle prezentate pana acum la celelalte echipe s-au axat pe jucatori experimentati si cu,cel putin teoretic,stiinta jocului,asa ca parerea mea este ca mai buni vor fi cei ce vor reusi sa gaseasca si o scanteie in cadrul jocului elaborat,in situatia unui echilibru atat de pronuntat.

    cu 10 ani în urmă (20.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Buzestii
    Mie imi place Gutoaia!
    Consider ca in campionatul Romaniei poate juca si 4,linistit!
    Bureau la fel poate juca 4 fara probleme!
    Kovac ,nu stiu ce sa zic nu l-am vazut,dar sunt FAN Partizan si stiu ca jucatorii lui Partizan pleaca la echipe ca Panathinaikos,Olympiakos,Real Madrid(Tepic,Velickovic sunt doar cateva exemple recente)!.....de ce nu s-a dus in sus?....altfel,el niciodata n-a jucat in primii 5 la Partizan!
    Altfel,ce jucatori romani si asa foarte rari in campionatul nostru am putea lua si sa joace si 12-15min /meci si sa marcheze 6-8-10 puncte/meci?....eu strategia lotului as incepe-o cu romanii!...sa am 4-5 romani buni in echipa care oricand sa intre pe teren si sa aduca value added echipei,abia apoi m-as gandi la stranieri!
    E doar o opinie!

    cu 10 ani în urmă (20.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    opinii
    Iar nu-s de acord si-mi motivez opinia:ce faci cu Hallik si Orbeanu atunci(care-s clar jucatori de profil 4)?Bureau e un 4 fals(ai vazut cum l-a dominat Ivanovici de la Gaz),dar si asa ai 3 optiuni mult mai bune decat Gutoaia si pe 4.Iar 4-5 romani asa buni nu gasesti in tot campionatul,ideea e sa nimerim carpeala cea mai potrivita.
    Ce spui tu despre Partizan,de acord,dar e din alt film,acolo sunt uzinele Partizan,care scot marfa de lux nu pentru piata noastra,dar si un pantalon cu tighelul mai stramb de la Versace e mai bun decat unul corect lucrat de la Secuiana...

    cu 10 ani în urmă (20.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Gutoaia
    ....la Asesoft....il ochisem bine!:))))
    Bataia mare e pe jucatorii romani ca sunt rari,ei te ajuta sa-ti maresti banca,chiar daca nu sunt supervalori,jucatori buni straini gasesti o gramada la preturi 'si de Romania'....cu 6 jucatori straini (maximum admis) foarte buni nu poti castiga campionatul ,intervin accidentarile,oboseala pe final,etc.!
    Uitati-va la Asesoft: ii au pe Szjiarto,Burlacu,Stanescu ( acum retras),Tudor + 6 straini bunicei si castiga an de an campionatul!....din punctul meu de vedere au o strategie superOk pentru Romania....planul la ei incepe intotdeauna cu jucatorii romani ,dup-aia se ocupa de stranieri!

    cu 10 ani în urmă (21.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!