Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova se impune în fața celor de la Dinamo și părăsește ultima poziție a clasamentului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.03.2017

SCM Universitatea Craiova a obținut în această seară o victorie extrem de importantă, pe teren prorpriu, în fața celor de la Dinamo București, scor final 84-64. Partida a contat pentru etapa a 2-a din lupta pentru locurile 7-10 din LNBM, oltenii reușind să scape de postura de „lanterna roșie” în urma acestui succes. 

Conștienți de importanța confruntării cu Dinamo, jucătorii din Bănie au intrat extrem de motivați în joc, reușind o primă repriză foarte bună. Primul sfert a fost adjudecat cu 24-18, în timp ce în actul secund oltenii s-au impus cu 30-23. Astfel, în urma a două sferturi dominate categoric, SCM U Craiova a intrat la vestiare cu un ecart de 13 puncte, 54-41. După revenirea de la vestiare, alb-albaștri au mai încetinit din turația motoarelor, însă nu au slăbit deloc concentrarea, fără a da vreo șansă adversarelor să revină pe tabelă. Amfitrionii și-au adjudecat sferturile 3 și 4 cu parțiale de 11-10, respectiv 19-13, și implicit partida la 20 de puncte diferență, scor final 84-64. 

Comparativ cu Dinamo, din punct de vedere statistic, Craiova a avut o zi mult mai bună la capitolele aruncărilor de la 3 puncte, cu 50% (10/20) față de 30% (8/26) cât au avut oaspeții, dar și la recuperări 43 față de 26, respectiv pase decisive cu 18, având 7 mai multe decât dinamoviști. 

Principalii artizani ai victoriei doljene au fost Tayloe Pashon Taylor cu 20 de puncte, Jamar Abrams cu 17, respectiv Travis Bureau cu 16 și 7 recuperări. Au mai punctat pentru SCM U Craiova, Chris Lee 9 (11 recuperări), Vlad Solopa 6 (7 recuperări), Florin Popa 5, Cătălin Burlacu 5, Baris Aktas 3 și Iulian Corneanu 3. De cealaltă parte, de la Dinamo au marcat Slobodan Dundjerski 21, Danilo Tasic 14 (10 recuperări), Rajko Kljajevic 13 (6 recuperări), Marko Sutalo 7, Sebi Ionescu 5 și Iulian Orbeanu 4. 

În urma victoriei din această seară, SCM U Craiova a egalat-o la puncte pe Dinamo în clasament și a urcat peste ea datorită rezultatelor directe. Astfel, Craiova se află acum pe poziția a 9-a în lupta pentru locurile 9-10, iar Dinamo pe 10, ambele cu 5 victorii, 15 înfrângeri și 25 de puncte acumulate. În runda următoare, ambele formații vor juca în deplasare, Craiova la Galați, în timp ce Dinamo la Târgu Mureș 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!