Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasa Ocokoljic: „Putem spune orice despre aceste meciuri dar nu că au fost ușoare”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.05.2015

Sasa Ocokoljic, antrenorul lui CSU Asesoft Ploiești ne-a oferit o declarație în exclusivitate după ce echipa s-a desprins la 2-0 în finala cu BC Mureș. Antrenorul sârb spune că cele două partide jucate pe teren propriu nu au fost nici pe departe ușoare chiar dacă în meciul secund ploieștenii s-au impus la o diferență destul de importantă:

„Nu am fost ușor, cu siguranță nu a fost ușor. Cum am spus pe durata întregului playoff, aici nu sunt meciuri ușoare, în special în fața unei echipe foarte bune cu este BC Mureș. Ieri a fost puțin mai ușor dacă putem spune așa pentru că am avut avantaj încă din primul minut iar astăzi ei au condus la început, noi am revenit și tot meciul a fost unul echilibrat. Am luat mai bine deciziile bune în momentele importante și am primit doar 7 puncte în ultimul sfert. Deși scorul nu o arată, a fost foarte dificil deoarece am jucat în fața unei echipe foarte bune. Putem spune orice despre aceste meciuri dar nu că au fost ușoare.”

Întrebat dacă se așteaptă să încheie seria la Târgu Mureș, Sasa Ocokoljic nu s-a hazardat să ofere pronosticuri și a spus că echipa sa trebuie să continue jocul defensiv pe care l-a arătat în partidele de la Ploiești:

„Să fiu sincer, în acest moment și de obicei nu-mi place să dau pronosticuri. Știu doar că în aceste două meciuri am ținut o echipă excelentă în ofensivă, cea mai bună din ligă, care înscrie mereu peste 80 de puncte, de exemplu în fața Stelei a marcat 94,93 și 88 de puncte, noi am ținut-o la 65 de puncte în primul meci și la 67 în cel de-al doilea. Tot ce putem face și ce putem promite este să rămânem concentrați pe defensivă, să ne urmări reguli din apărare și să respectăm ceea ce ne impunem înainte de meci. Cu siguranţă mergem acolo să câștigăm un meci dar vom vedea. Târgu Mureș este o echipă, care a jucat finala cupei, acum joacă finala campionatului și cu siguranță nu vor ceda. Nu va fi ușor, dar noi din postura de campioni mergem acolo să ne apărăm titlul. Vom vedea, ei au calitate. Principala noastră calitate este echipa și apoi modul în care jucăm în defensivă.”

În final, antrenorul sârb ne-a răspuns la cum e să fie în fața unui trofeu la primul său sezon ca antrenor, unul început din postura de asistent:

„Pentru mine a fost o situație destul de dificilă și toată lumea știe ce s-a întâmplat. Am venit aici să-l ajut pe Dado, fiind asistentul lui și am avut o colaborare excelentă. Am lucrat bine împreună și ați putut vedea după părerea mea cele mai importante rezultate din istoria modernă a baschetului românesc. În acest an am învins pe Lietuvos Rytas care a câștigat de 3 ori EuroCup, am învins Valencia în deplasare, echipă care a câștigat EuroCup anul trecut, am învins Hapoel Ierusalim de asemenea de două ori câștigătoare a EuroCup, apoi ne-am calificat în fața lui Partizan. Primul lucru la care m-am gândit după plecarea lui Dado a fost să dau tot ce am mai bun și să fac tot ce pot pentru a câștiga titlul și să-i dedic acest titlu. Vrem să-l facem fericit și mândru pentru că am continuat ceea ce el a început aici. De la începutul sezonului ne-am antrenat din greu, am avut băieți extraordinari și singurul lucru la care mă gândesc și pe care li-l spun mereu băieților este că trebuie să mergem până la capăt pentru el, pentru că merită acest lucru.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!