Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Se cunosc duelurile din primul tur al play-off-ul LNBF după rezultatele din penultima etapă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.03.2019

Rezultatele din penultima etapă a Grupei Roșii au stabilit configurația play-off-ului. Se cunosc perechile din primul tur al fazei eliminatorii. Singura incertitudine este care echipă va avea avantajul terenului propriu în duelul dintre locurile 4 și 5.

Phoenix Știința Constanța a deschis runda a 13-a cu o victorie (72-53) în fața Universității Cluj, prin care și-a asigurat locul 6 la finalul fazei a doua a sezonului regulat. „U” va fi pe locul 7. CSM Satu Mare a ieșit din lupta pentru locul 1 înainte de play-off după înfrângerea de la Arad (65-70), astfel că va încheia pe doi. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut un succes clar la Brașov (91-53) și și-a asigurat prima poziție înainte de ultima etapă, în timp ce Olimpia CSU Brașov știa deja că va fi pe locul 3.

Runda care încheie faza a doua a sezonului regulat va fi la finalul săptămânii. Duelul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare nu mai poate modifica ierarhia în fruntea Grupei Roșii pentru că deținătoarea titlului are deja 2 puncte în față. Brașovencele stau în ultima etapă.

Singura modificare care mai poate să apară este la locurile 4 și 5. CSM Târgoviște este pe locul 4 cu 30 de puncte și joacă la Cluj-Napoca în ultima rundă. FCC ICIM Arad este pe cinci cu 29 de puncte și va primi vizita celor de la Phoenix Știința Constanța. CSM Târgoviște își asigură avantajul terenului propriu în primul tur de play-off dacă se impune la Cluj-Napoca. În caz contrar, arădencele pot urca pe 4 în cazul unei victorii acasă.

În grupa a doua valorică Rapid București și-a asigurat deja locul care duce în play-off, indiferent de rezultatele din ultima rundă. Bucureștencele luptă pentru primul loc la finalul Grupei Galbene cu CSM Târgu Mureș, cele două echipe fiind la egalitate cu 34 de puncte. Bucureștencele joacă la Oradea în ultima rundă, iar mureșencele acasă cu Agronomia București. Cum noua formație din Târgu Mureș nu poate intra în play-off în primul sezon, Rapidul va reveni după mai multe sezoane în faza eliminatorie a campionatului.

Iată duelurile din prima fază a play-off-ului:

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe vs CS Rapid București

CS Municipal Satu Mare vs CS Universitatea Cluj

CSTBv Olimpia CSU Brașov vs Phoenix Știința Constanța

CSM Târgoviște vs FCC ICIM Arad (sau FCC ICIM Arad vs CSM Târgoviște)

Noutatea din acest sezon este că încă din primul tur se va juca după sistemul cel mai bun din 5 jocuri. Faza eliminatorie a campionatului începe în 6 aprilie, la o săptămână după turneul final al Cupei României.

Primele două meciuri ale primului tur sunt programate în 6 și 8 aprilie, pe terenul echipei mai bine clasate. După aceea seriile se vor muta pe terenul formațiilor mai slab clasate. Meciul 3 va fi în 12 aprilie. Dacă va fi nevoie de a 4-a partidă, aceasta va fi în 14 aprilie, iar un eventual decisiv se va disputa în 17 aprilie.

Semifinalele vor începe în 23 aprilie. Sunt cuplate sferturile ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe vs Rapid București cu CSM Târgoviște vs FCC ICIM Arad, respectiv CSM Satu Mare vs Universitatea Cluj cu Olimpia CSU Brașov vs Phoenix Știința Constanța. Finala va începe în 10 mai. 

*foto: Dan Bale

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!