Stiri

Serbia completează tabloul semifinalelor la EuroBasket

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.09.2017

Naționala Serbiei a obținut la rândul ei biletele spre semifinalele FIBA EuroBasket 2017, după ce a trecut miercuri seara la Istanbul în sferturi de echipa similară a Italiei cu 83-67, într-un meci în care a început mai slab, dar și-a revenit repede și a decis calificarea. 

Astfel, cele patru echipe calificate în semifinalele EuroBasket sunt Serbia, Spania, Rusia și Slovenia, iar programul confruntărilor din „careul de ași” sunt următoarele:

Joi, 14 septembrie:

Spania vs. Slovenia - Ora 21:30 / TVR HD 

Vineri, 15 septembrie: 

Rusia vs. Serbia - Ora 21:30 / TVR HD

Sârbii au avut nevoie de aproape o jumătate de sfert pentru a marca primul punct în fața Italiei, însă și-au revenit treptat, iar până la finalul primului act au izbutit să treacă în avantaj, 18-17. Mai mult de atât, în sfertul secund au forțat desprinderea, acțiunea fiind reușită, iar în urma unui parțial de 26-16, Bogdanovic și compania s-au desprins la 11 puncte diferență, 44-33. Naționala din țara vecină s-a instalat astfel la timona jocului, fiind decisă să nu mai permită Italiei revenirea. Sfertul 3 s-a încheiat cu un parțial de 15-15, iar în ultimele 10 minute ale confruntării, sârbii s-au desprins și mai tare. Cu cu 24-19 în sfertul 4, Serbia și-a asigurat calificarea în semifinale la EuroBasket cu o victorie la 16 puncte diferență în fața Italiei, scor final 83-67. 

B. Bogdanovic cu 22 de puncte a fost principalul marcator al Serbiei, fiind urmat de M. Macvan cu 13, V. Lucic cu 11, D. Milosavljevic 10 și B. Marjanovic 10.  De cealaltă parte, de la italieni, C. Burns cu 13 puncte, respectiv L. Datome cu 11 au fost principalii evidențiați. 

*Foto: fiba.com

4 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meciuri
    La jocul aratat, Spania-Slovenia ar fi trebuit sa fie finala.
    Am vazut aproape toate meciurile Spaniei de la acest campionat si am ramas cu senzatia ca s-a menajat cat s-a putut, uneori prea mult chiar. Insa, in locul lor, eu nu as mai manifesta atatat letargie/lipsa de concentrare si in acest meci.
    Din pacate am vazut doar meciul Sloveniei cu Estonia, dar ce meci!. Daca vor juca tot asa, vor putea pune probleme serioase Spaniei si in orice caz ar fi peste Rusia si Serbia.

    Mi-ar fi placut sa vad in cealalta semifinala Estonia dar asta este.

    Am vazut cateva jocuri ale Rusiei si mi-a placut jocul lor colectiv. Au si ei destule aruncari ratate deschise (in meciul cu Grecia, apropo grecii au pierdut pe mana lor, la libere) care aduc ceva debusolare si confuzie in atac (vezi primele minute din meciul lor anterior) dar daca ii intra vedetei si adversarul nu profita cand trebuie, echipa isi revine.
    Spiritul de lupta al sarbilor nu trebuie subestimat dar echipa prezenta la acest campionat nu mi se pare ca merita sa ajunga in finala.

    cu 6 ani în urmă (14.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Letonia
      Letonia, nu?

      cu 6 ani în urmă (14.09.2017)
    • pipzn:

      Da
      Letonia.

      cu 6 ani în urmă (14.09.2017)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    despre meci
    Un joc slab cum niciodata nu am vazut la sarbi. Se pare ca usor, usor sarbii isi pierd din identitatea baschetbalistica si scoala de baschet ex-yugoslava isi va face simtita prezenta prin Slovenia cel putin in viitorul apropiat. Iar arbitrajul cum numai ai nostri ne-au invatat prin liga nationala, decizii luate dupa ureche

    cu 6 ani în urmă (14.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!