Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sf. Gheorghe - Arad. Primul meci mare al anului

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
12.01.2013

Sala Sporturilor Sf. Gheorghe

Duminică, 13 ianuarie

ora 18:00

  Fișa meciului  

Prima etapă a returului din Liga Națională de baschet feminin programează primul mare derby al anului. Față în față se întâlnesc două dintre cele mai bune echipe din campionat, formații ce au jucat finala campionatului acum 4 ani. Duminică de la ora 18:00 se vor duela ACS Sepsi Sf. Gheorghe și Univ. Goldiș ICIM Arad.

Formația din Sf. Gheorghe a avut un parcurs foarte bun în prima parte a campionatului, clasându-se pe poziția a patra cu 9 victorii acumulate și 4 înfrângeri. Cel mai important succes a avut loc în ultima etapă a turului când covăsnencele au învins vicecampioana României, CSM Satu Mare cu scorul 82-76.

De partea cealaltă, ICIM-ul a făcut un tur aproape perfect ce a propulsat-o pe prima poziția a clasamentului cu doar o înfrângere pănă în acest moment. Ardelencele au reușit să învingă destul de clar pe Campioana României, CSM Târgoviște, principala candidată la prima poziție dar au cedat în extremis la Satu Mare, aceea înfrângere fiind și singura.

În partida tur dintre cele două formații, Univ. Goldiș ICIM Arad a reușit să se impună categoric cu 80-61 după un meci mult mai strâns decât o arată scorul dar diferența de scor nu a fost cea reală, acest lucru declarând la finalul jocului și antrenorul Aradului, Dan Moraru.

Comparând statistica celor două combatante, vedem că la aruncările de 2 puncte persistă un echilibru, gazdele din această confruntare având un procentaj de 50.6% iar oaspetele 50.7%. Echipa din Sf. Gheorghe stă mai bine la aruncările de 3 puncte cu un total de 39.6% făță de 31.8% ale adversarelor, covăsnecele având-o pe Milica Ivanovic ca fiind cea mai bună jucătoare din campionat la aruncările de la distanță. La capitolul recuperări, Sf. Gheorghe are un avantaj minim de 39.2% iar ICIM-ul 38%. Mult mai bine stă la pasele decisive formația di Arad cu un procentaj de 17.2% față de 14.9 ale adversarelor.

Va fi o confruntare foarte disputată având în vedere loturille valoroase pe care le dispun cele două formații. Cu prima șansă în aceast meci pornește liderul la zi a campionatului, Univ. Goldiș ICIM Arad care vrea să-și continue parcursul excelent din acest sezon.

ACS Sepsi Sf. Gheorghe va încerca să dea o replică cât mai bună fostei campioane a României, sperând ca atmosfera din tribună care este cunoscută ca fiind una foarte incendiară să le toarne plumb în picioare adversarelor și să obțină o victorie de răsunet care este foarte importantă în economia campionatului.

Dreptatea în teren a derby-ului din prima etapă din LNBF va fi împărțită de Marius Ciulin și Sorin Drugăun, supervizați de Mihai Caraion.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!