Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Slobodan Popovic revine în România. Sârbul ajunge la CSU Sibiu

Paul Olar

Paul Olar
11.08.2014

CSU Sibiu și-a completat lotul prin achiziționarea unui nou baschetbalist străin. Este vorba de Slobodan Popovic, jucător cu o vastă experiență în Liga Națională. Acesta a îmbrăcat de-a lungul carierei maieul lui CS Otopeni și BCM U Pitești.

Măsurând 1.98 de m, Popovic a debutat în sportul profesionist alături de Nova Pazova. Ulterior, extrema a mai trecut pe la IBON Niksic, FMP Belgrad, KK Borac Cacak, Reflex Belgrad sau Al Wahda Damas. De asemenea, trebuie menționat că sârbul a câștigat campionatul Siriei ca sportiv al ultimei formații amintite.

Trofeul cucerit în Orientul Mijlociu nu este însă singurul din palmaresul lui Slobodan. Fiind component al lui BCM U Pitești, ex-iugoslavul și-a trecut în cont Cupa și SuperCupa României. Mai mult, fostul semifinalist de ULEB Cup a totalizat 140 de prezențe în LNBM, cu medii de 13.2 puncte, 4.7 recuperări, 1.2 pase decisive, respectiv 12.5 în dreptul eficienței.

El va fi așadar al șaselea component străin al trupei pregătite de Miodrag Perisic. Ceilalți sunt Milos Bojovic, Brandon Johnson, Brice Massamba, LeVar Seals și Gediminas Zile. În plus, “vulturii” au contracte semnate cu Octavian Popa Calotă, Flavius Lăpuște, Georgian Păun, Cristian Ban, Norbert Pascu și Vlad Tincu.

Gruparea de pe Cibin s-a reunit deja, urmând să participe la Memorialul “Elemer Tordai” din perioada 28-30 august. Adversari vor fi BC Mureș Târgu-Mureș, SCM U Craiova și BCM U Pitești. Astfel, Popovic are șansa să își întâlnească fosta echipă cu ocazia unei partide amicale.

*Info: csusibiu.ro
*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    re
    Ce vremuri...cand juca Popovic la Pitesti cu Calota si aduceau Cupa si SuperCupa...! Ca jucator a fost ok- intra pe teren si isi facea treaba- Ne bucuram sa auzim ca a ajuns la Sibiu :). Doar ca se enerva repede- sa speram ca nu se mai ia la bataie cu careva :|

    cu 9 ani în urmă (11.08.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!