Stiri

Spania învinge Serbia și se califică în sferturile EuroBasket 2015

Eduard Popa

Eduard Popa
21.06.2015

Derby-ul Grupei F de la Gyor, din runda a doua a Campionatului European din Ungaria și România, EuroBasket 2015, a pus față în față echipele Spaniei și a Serbiei.

Deși ibericele porneau ca favorite, echipa Serbiei s-a ținut foarte bine și după trei sferturi avea un punct avans, scor 62-61. Însă în ultimele 10 minute ale partidei Spania a dat drumul la joc și a reușit să câștige, grație unui parțial de 11-2 în ultimele patru minute ale partidei. Scor final 91-80 iar La Furia Roja este calificată în sferturile de finală cu patru victorii din tot atâtea partide. De cealaltă parte, Serbia a înregistrat a doua înfrângere și are nevoie de o victorie în ultimul meci, cu Lituania, pentru a se califica în sferturi. 

Trei jucătoare s-au remarcat pentru Spania în partida cu sârboaicele: Alba Torrens a reușit 25 de pct, 8 recuperări și 5 pase decisive, Laura Nicholls a înscris 20 de pct cu 81,8% procentaj din acțiune (9/11), iar Astou Ndour a avut un double-double, cu 15 și 12 recuperări, dar și 3 capace. De partea cealaltă cea mai bună jucătoare a fost Sonja Petrovic, cu 17 pct și 8 recuperări. 

În celelalte meciuri de sâmbătă Rusia a învins Slovacia, scor 75-61, iar Lituania s-a impus cu 83-61 în fața Croației. După patru meciuri clasamentul în grupa F este următorul: 1. Spania (4 victorii), 2. Rusia (3 victorii, o înfrângere), 3/4 Lituania și Serbia (2 victorii, 2 înfrângeri), 5. Slovacia (o victorie, 3 înfrângeri), 6. Croația (4 înfrângeri). 

În ultima etapă din grupa F se vor juca următoarele meciuri: Slovacia - Croația, Spania - Rusia, Lituania - Serbia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate