Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank și BC Mureș se întâlnesc din nou în semifinalele LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.05.2016

Steaua CSM EximBank și BC Mureș Târgu Mureș se întâlnesc pentru al doilea an consecutiv în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Seria care poate aduce calificarea în finală începe miercuri, 4 mai, cu o partidă găzduită de Sala Polivalentă din Capitală cu începere de la ora 20:00.

Echipa militară a câștigat sezonul regulat și se bucură de avantajul terenului propriu pe întreaga perioada a acestui postsezon. În drumul către semifinale Steaua a trecut de mare rivală de la Dinamo cu scorul de 3-1 la general. Roș-albaștrii au trecut mai departe după în meci în care au condus și cu 25 de puncte, dar au avut nevoie de un final nebun pentru calificare.

BC Mureș a avut trecut în minim de meciuri de SCM U Craiova. Echipa condusă de Szaszgaspar Barnabas și Geroge Trif a câștigat după prelungiri ambele jocuri din Bănie, ca pe teren propriu să aibă o misiune mai facilă pentru a se impune cu 3-0 la general.

În acest sezon, Steaua CSM EximBank și BC Mureș s-au întâlnit în patru rânduri. Bucureștenii au reușit să câștige trei partide în fața mureșenilor. În sezonul trecut, Steaua CSM EximBank și BC Mureș s-au întâlnit tot în semifinale. Câștig de cauză a avut BC Mureș care avansa în finală, chiar dacă Steaua beneficia și atunci de avantajul terenului propriu.

Primul duelul din drumul spre finală al celor două combatante va fi arbitrat de o brigadă formată din Marius Ciulin, Bogdan Podar și Costin Bogdănescu, în timp ce comisar va vi domnul Viorel Constantinescu.

Partida dintre Steaua CSM EximBank și BC Mureș poate fi urmărită în direct la Digi Sport.

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Brigada antitero
    FRB nu lasa nimic la voia intamplarii si il deleaga pe Ciulin si Podar alaturi de un bucuresteanul Bogdanescu. Cred ca cea mai buna tactica ar fi sa ca muresenii sa joace cu juniorii acest meci si sa se pregateasca pentru a doua confruntare.

    cu 7 ani în urmă (03.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    F R Bancherilor
    Chiar sunt fara rusine cei de la FRB, daca nu pot delega alt arbitru in locul bucuresteanului...ceilalti arbitrii sunt in concediu?

    cu 7 ani în urmă (03.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Primul meci totul sau nimic
    Primul meci este important pentru BC Mures (dupa parerea mea) si pentru CSM U Oradea contra UBT. Sper ca bancherii in ambele confruntari din ziua de miercuri, sa ramana cu dobanzile si cu putine cosuri marchate.

    cu 7 ani în urmă (03.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe flo :

    Podar ??
    Stati cu ochii deschisi bine la Podar. O sa " lucreze " Muresul in stilul lui caracteristic.

    cu 7 ani în urmă (03.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Steaua=Asesoft
    Am avut "placerea" sa vad in Jungla de ce este in stare Steaua (clubul, staff-ul, nu jucatorii) atunci cand are nevoie sa castige si nu este in stare sa o faca pe bune a: copiaza Asesoft-ul in modul de "influentare" a arbitrilor. In returul campionatului Steaua venea in Jungla dupa un sir foarte lung de esecuri si daca nu castiga era in pericol sa nici nu ajunga in play off adica meciul era crucial pentru ea. Arbitrii erau Grigoras, Podar si Birtalan. In prima jumatate lucrurile au mers normal respectiv meci strans (deschis oricarui rezultat) arbitraj cu greseli dar nu "orientate" in vreo parte anume. Dupa pauza are loc o schimbare majora: duetul de papagali Podar - Birtalan incepe sa fluiere "cu tinta" semn ca in pauza staff-ul Stelei si-a luat masurile sa castige sigur meciul nepermitandu-si un esec in Jungla". Brusc faulturile se fluierau mai mult intr-o parte decat in alta (cine nu crede poate consulta statisitcile FRBaschet si poate vedea cate faulturi si impotriva cui s-au fluierat in prima parte si cate in a doua parte) si uite asa incet incet Steaua si-a adjudecat. Grigoras n-a luat "parte activa" la mizeriile fluierate de cei doi papagali s-a multumit doar sa se faca ca nu vede ce fac acestia. Prin urmare , tinand cont de experientele trecute nu ma mira ca Podar si Bogdanescu vor arbitra meciul deoarece dom'prezident Stanescu & Co au influenta in FRBaschet. Sunt doar curios ce va face Ciulin care in general anul asta ne-a arbitrat destul de corect. Vom trai si vom vedea.

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Ciulin
    Singura speranta este ca Ciulin sa fie corect si sa dea un exemplu celor doi. Banca stelei va fi oricum tot timpul in picoare si va contesta orice pentru a pune presiune pe ei. Ionut cunoaste fenomenul, stie ce are de facut. Sa castige echipa mai buna si fair-playul.

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    calificare
    Va fi un meci destul de echilibrat, dar daca tinem cont de lotul mai valoros al Stelei, cred ca Steaua va castiga in cel mult 4 meciuru

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Gabitzu01
    ... primul l-a " castigat" Steaua :p

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!