Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM câștigă în fieful lui BC Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.10.2014

75-85

 

Steaua CSM EximBank a început ediția 2014/2015 a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu o victorie în deplasare pe terenul celor de la BC Timișoara. Bucureștenii au condus meciul în marea lui majoritate însă gazdele au avut două reveniri în ultimul sfert, care au animat finalul. Totuși elevii lui Dragan Petricevic au greșit pe final și nu au mai putut emite pretenții la întoarcerea scorului iar Steaua CSM pleacă de pe Bega cu o victorie.

Partida a avut un start echilibrat, fiecare echipă măsurând parcă forța adversarului. BC Timișoara și Steaua CSM au mers cap la cap până la jumătatea actului, apoi militarii și-au luat viteză. Barac și Nicoară au jucat excelent pe fază ofensivă și au reușit să creeze un avantaj însemnat pentru Steaua CSM după primele 10 minute. Cu acțiune destul de lente pe în atac, BC Timișoara reușit să marcheze doar 14 puncte în primele 10 minute, cu 11 mai puțin decât Steaua CSM care a pus pe tabelă 25 de puncte.

Vladimir Tica a avut prima acțiune a sfertului, pe care a ratat-o după care a făcut fault. Același lucru l-a făcut la faza următoare și stelistul Bill Amis. Oaspeții au marcat primii în sfertul secund prin Pankracije Barac care a transformat două libere. După un coș al lui Everett, BC Timișoara a replicat cu două reușite la rând pe mână lui Jahenns Manigat. Canadianul și-a păstrat mână caldă și a marcat un coș de la distanță ducând scorul la 21-29. Chiar dacă Steaua a intrat repede în penalizare, timișorenii nu au reușit să se apropie pe tabelă. Și gazdele au intrat în penalizare iar cu 3 minute până la pauză, Steaua avea un avans de 10 puncte, 27-37. Elevii lui Dragan Petricevic au rămas blocați la 27 în timp ce Bill Amis a mai pus 4 puncte în dreptul echipei vizitatoare. Câte un coș a mai marcat fiecare echipă până la pauză iar scorul după 20 de minute era 29-43 în favoarea Stelei CSM.

Gazdele au deschis bine repriza secundă, cu un three point play, izbutit de Bogdan Popescu. Timișorenii au mai adăugat trei puncte după coșul de la mare distanță al lui Milos Pesic., fără a primi vreunul. Titus Nicoară a marcat primele puncte pentru Steaua în repriza secundă, cu o aruncare caracteristică. Partida a continuat într-un ritm alert iar gazdele au mai redus din ecart, 44-52 după două libere transformate de Jovanovic. Steaua a marcat rapid 4 puncte și dus diferență la 12 puncte. Parțialul oaspeților a fost imitat rapid de gazde care au revenit pe tabelă la 50-56. Steaua a replicat prin Ikonic care a marcat de la 3 puncte. Sfertul trei s-a încheiat cu două coșuri marcate de la distanță, unul al Stelei prin Everrett și unul al gazdelor prin Jovanovic. Actul s-a încheiat cu scorul 55-64.

Primele trei minute ale sfertului decisiv au aparţinut clar echipei gazdă care a șters în acest interval avantajul clădit de Steaua în primele 3 sferturi. Vladimir Tica a marcat de la 2 puncte și făcut ca diferența dintre cele două echipe să fie una minimă, scor 65-66. Amis a marcat două coșuri la rând pentru Steaua iar Niksa Bavcevic respira mai liniștit. Timișorenii au suferit din nou un blocaj la 65, în timp ce Steaua s-a dus la 74 de puncte marcate. Gazdele au mai revenit încă o dată, cu două minute înaintea finalului, Zlatko Jovanovic a dus scorul la 74-78. Mingile pierdute au îngropat formația gazdă. BC Timișoara a pierdut două posesii pe final iar Steaua CSM s-a desprins din nou, 74-83. Cu victoria adjudecată de Steaua CSM, ultimul minut a fost unul liniștit în care s-a înregistrat scorul final, 75-85.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!