Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua a câştigat duelul cu BC Timişoara, scor 85-71

Eduard Popa

Eduard Popa
16.10.2016

steaua_timisoara

Steaua CSM Eximbank Bucureşti a reuşit să câştige partida cu BC Timişoara, scor 85-71, în a patra etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM).

Claudiu Fometescu a început în formula Cam Long, Marius Runkauskas, Nikola Malesevic, David Dudzinski, Cătălin Baciu, în timp ce Nenad Mandic a ales să înceapă cu trei români în primul cinci: Octavian Popa Calotă, Ionuţ Drăguşin şi Georgian Păun, alături de Milos Komatina şi Mladen Jeremic.

Oaspeţii au început curajos duelul cu steliştii iar după un and one al lui Ionuţ Drăguşin conduceau cu 7-6. Marius Runkauskas a reuşit două coşuri de 3 puncte în primul sfert, dar Adrian Diaz a încheiat primul sfert cu un dunk pentru 19-19. Timişorenii au reuşit să menţină echilibrul cu Steaua, conducând cu 24-21 sau 28-26. Nikola Jevtovic a reuşit însă 10 puncte la rând care au dus roş-albaştrii în avantaj, 36-31. Runkauskas şi Cam Long au mai înscris două aruncări de la 3 puncte, iar Jevtovic a pus ultimele puncte ale reprizei şi a dus scorul la 46-37.

În sfertul trei Steaua şi Timişoara au mers cap la cap. Coşurile de 3 puncte ale lui Miţă Paul şi David Dudzinski au dus scorul la 57-44 iar Cam Long a dus scorul la 61-47. Nikola Otasevic a răspuns cu două coşuri de 3 puncte iar Milos Komatina a închis sfertul trei cu realizare din spatele liniei de 3 puncte la scorul de 65-55.

În ultimul sfert Steaua a reuşit să ţină la distanţă Timişoara. "Leii" s-au apropiat cel mai mult la 8 puncte (74-66) după un coş al lui Mladen Jeremic. Însă steliştii au reuşit un final mai bun cu Dudzinski şi Jevtovic punând ultimele puncte pentru stelişti, care au dus scorul final la 85-71.

A fost a treia victorie pentru stelişti în tot atâtea întâlniri. Cel mai bun jucător al Stelei a fost Nikola Jevtovic, cu 27 de puncte (10/15 din acţiune, 7/8 de la libere) şi 7 recuperări. Cam Long a reuşit 18 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări şi 4 intercepţii, în timp ce David Dudzinski a înscris 16 puncte cu 7 recuperări.

De partea cealaltă Timişoara a ajuns la 2 victorii şi 2 înfrângeri. Cei mai buni marcatori ai Leilor au fost Milos Komatina şi Mladen Jeremic cu câte 15 puncte, în timp ce Adrian Diaz a înscris 12 puncte.

Pentru Steaua urmează meciul de miercuri, 19 octombrie, în compania celor de la Prievidza în Grupa F a FIBA Europe Cup, urmat apoi de duelul de sâmbătă, 22 octombrie, cu campioana României CSM CSU Oradea. De partea cealaltă timişorenii vor întâlni pe teren propriu tot sâmbătă pe cei de la BCM U Piteşti.

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    am banuit
    Prea multe pretentii,zero intentii.

    cu 7 ani în urmă (16.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!