Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sten Sokk este noul conducător de joc al Craiovei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.08.2013

Sten Sokk este noul conducător de joc al echipei SCM U Craiova, informează clubul oltean printr-un comunicat de presă. Sportivul originar din Estonia este conducător de joc și va debuta în baschetul românesc.

Sokk sosește de la Olimpi, din primul eșalon al Georgiei. El a bifat 30 prezențe în primul eșalon baschetbalistic al acestei țări în precedenta ediție de campionat având medii de 9.9 puncte, 5.2 pase decisive, 2.7 recuperări și 0.9 intercepții pentru 9.7 la eficiență.

Înalt de 1.81 metri, evoluează pe poziția 1 și are 24 de ani. De-a lungul carierei a mai jucat doar în Estonia, la Audentese, Triobet/Dalkia și Tartu Rock.

De notat că Sten Sokk a jucat la nivel juvenil pentru naționalele U16, U18 și U20. Evoluează din echipa națională din anul 2004 și a fost prezent inclusiv la Campionatul European U20 - Divizia B de la Târgu-Mureș. Sokk a jucat și în EuroChallenge, iar în echipa națională de seniori evoluează din anul 2011. El a jucat în cursul serii de joi (01.08) în partida pierdută de Estonia în Olanda, scor 71-74 și a avut 8 pase decisiver, 3 intercepții și o recuperare cu o posesie pierdută. De altfel, antrenorul principal al echipei naționale a Estoniei este chiar tatăl lui Sten, celebrul Tiit Sokk - conducătorul de joc al echipei Uniunii Sovietice campioană olimpică în 1988 de la Seul.

Sokk este al doilea jucător din Estonia în lotul Craiovei după Reinar Hallik. De notat că el are și cetățenie elenă. Prin această legitimare, Craiova are șase străini în lot, iar revenirea lui Rade Dzambic devine puțin probabilă.

Foto: fibaeurope.com 

14 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .....
    Welcome Sokk!

    Un jucator cu niste pase superOK,control foarte bun al mingii,''vede'' continuarea jocului!...un jucator titular de Nationala!

    Well done Tomita!

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    !
    Asa da

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    bravo
    In sfarsit se mai incearca si cu altii decat sarbi si americani. Scoala sovietica este cea mai tare.

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mofa :

    Sokk
    Prin acest transfer Craiova a tras lozul norocos, Sokk va fi in cel mai rau caz printre cei mai buni 3 conducatori de joc din campionat. Trei clase peste mingicarul Dzambic.

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    tot sokk
    Sigur am castigat in echilibru si organizare,la fel de sigur am pierdut din spirit.

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013)
    • SCM "U" Craiova cipangel:

      Sokk
      Din pacate, ai dreptate. Baieti, va urez bafta. Eu la sala si pe acest site nu o sa mai apar. S-ar putea ca echipa sa fie mai puternica, dar nu va mai avea nimic din ceea ce se numeste "Spiritul Stiinta". Va fi, probabil, doar o alta echipa valoroasa din campionat. Numai bine!!!

      cu 10 ani în urmă (03.08.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Cipi
      E prima data cand te contrazic in buna masura si asta doar datorita faptului ca,opinez eu,duci patosul la extrem.Daca este continuat,prin altii sau prin forta grupului,spiritul "Stiinta" nu are cum sa moara.In plus,noi de ce mai suntem acolo?Si-ti mai vin cu argumente,pe care le consider sustenabile:Maric,Bogdan Popescu si crudul Ciotlaus au din plin spirit de luptatori!Deasemenea,desi evident este inca necopt,Damian are stofa de lider:rautate in joc,tehnica mult peste medie si nitica "smechereala",are sare si piper pustiul,de ce n-am creste si un copil roman valoros in spiritul Stiintei?Cumpaneste nitel ce ti-am spus si daca tu consideri ca e eronat,ia decizia in consecinta.Te salut cu ganduri bune!

      cu 10 ani în urmă (03.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cipu87:

      cipangel
      Spiritul Stiintei a fost, este si va fi in noi, cei 4000 de suporteri care vin la sala sa incurajeze echipa. Rade ne-a arata, prin spiritul lui de luptator, ca trebuie sa "mancam" adversarii pe teren propriu, sa stie ca aici e Craiova, fieful leilor alb-albastri.

      cu 10 ani în urmă (03.08.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova AdelaManu :

    si dzmabic?
    ce s'a intamplat cu dzambic? el era cel mai asteptat la craiova si isi dorea sa se intoarca :(

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013)
    • SCM "U" Craiova DanCraciun:

      buna intrebare...
      ... mai ales ca la sfarsitul lui iunie pe pagina lui Marius Toma se sugera ca Dzambic o sa fie in lot si in sezonul ce urmeaza sa inceapa. Personal am incredere ca Sokk o sa-l face uitat pe Rade, care oricum urma sa lipseasca in primele 2 meciuri din toamna din cazua suspendarii.

      cu 10 ani în urmă (03.08.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Eugenb :

    Dzambic
    Se pare ca Vladut are surse credibile, anuntand surpriza dinainte. Nu-mi dau seama de ce nu a facut-o, dar mi se parea normal sa anunte ca a semnat cu alt club.

    cu 10 ani în urmă (03.08.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Multumim Rade!
    ...o declaratie a lui Rade de acum 25min!

    ''i wona thank to all my fans in craiova, my teamets and basketball club last year was amazing. i hope before i finish my basketball career i will play one more time for white and blue (craiova).multumesc''

    cu 10 ani în urmă (03.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Costin Marinescu:

      ...
      Declarația lui Dzambic pentru site:
      http://www.totalbaschet.ro/articol/Rade-Dzambic-Negociez-cu-c%C3%A2teva-echipe-din-Brazilia-%C5%9Fi-Rusia-~24218

      cu 10 ani în urmă (03.08.2013)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova kazimirbbal66 :

    interesant
    Se pare ca are un cv bun referitor la echipele nationale de U si seniori.Speram sa se acomodeze repede si sa fie mai bun ca Rade.Hai Craiova

    cu 10 ani în urmă (04.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!