Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Surpriză la feminin. Sepsi Sf. Gheorghe s-a înscris în FIBA EuroCup

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
19.06.2013

Veste surprinzătoare și totodată extrem de benefică pentru baschetul feminin românesc. Ocupanta locului 5 la finalul sezonului recent încheiat, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, s-a înscris în a doua competiție ca valoare din baschetul european, FIBA EuroCup Women.

Oficialii clubului din județul Covasna au reușit să găsească sponsorii necesari pentru participarea în această cupă europeană, iar după spusele lor, Sepsi SIC Sf. Gheorghe are cea mai bună stabilitate financiară din Liga Națională de baschet feminin.

Managerul echipei din Sf. Gheorghe, Rusz Istvan, a declarat pentru Total Baschet că această înscriere este vizată în special pentru fanii echipei.

„Suntem în al doilea an în Liga Națională și este un lucru excelent că am ales să ne înscriem pentru că am avut o stabilitate financiară. Nu avem probleme cum sunt la alte cluburi, avem toate datoriile achitate la zi, toate jucătoarele au plecat după ce au primit banii. Avem stabilitate financiară și anul acesta, de la Consiliu Județean și local, respectiv sponsorii care ne-au sprijnit și care ne-au rugat să ne înscriem și nu în ultimul rând, o facem pentru spectatori pentru că noi, ceea ce facem o facem pentru ei. Noi am mai fost și în trecut în FIBA Euro Cup, trebuie să vedem cu ce echipe vom cădea în grupă și dacă se poate să prindem o grupă mai accesibilă. Eu zic ca putem să trecem de grupe și vom vedea ce va fi.”ne-a declarat acesta

Campioana României, ICIM Arad și ocupanta locului 4, CSU Alba Iulia, nu au reușit să se înscrie în această cupă, optând pentru participarea în Liga Europei Centrale, competiţie care nu este organizată sub egida FIBA şi care adună la start destule echipe modeste.

“Ar fi fost foarte frumos  să avem 3 echipe in EuroCup. Cu locul câștigat pe bune în sezonul trecut, Aradul putea să evolueaze în Euroligă, dar măcar trebuia să se înscrie în EuroCup pentru că costurile nu sunt așa de mari între FIBA EuroCup și Liga Europei Centrale. Asta e, noi asta am ales, fiecare cu alegerea lui.” a încheiat Rusz Istvan

Din câte se pare, oficialii clubului din Sf. Gheorghe au prefațat înțelegeri cu câteva jucătoare pentru sezonul viitor, dar numele acestora vor fi publicate în următoarea perioadă.

Foto: Sepsi SIC facebook

2 comentarii la aceasta stire:
  • FCC ICIM 2 Arad andreas :

    SIC
    Bravo! Mult succes, sa ajungeti unde este acum Targoviste!

    cu 10 ani în urmă (19.06.2013) Raspunde
  • pupetsam.baschet :

    Asa da!!!!
    Felicitari.
    Iata niste oameni care se respecta!Si-i respecta si pe platitorii de impozite si taxe, precum si pe jucatoare!!!
    Succes!!!

    cu 10 ani în urmă (20.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!