Stiri Liga I Feminin

T.F. Liga 1 F – LPS Alba Iulia câștigă la 9 puncte meciul cu SCM Timișoara

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
02.06.2017

CSU LPS Alba Iulia a câștigat primul meci disputat în cadrul Turneului Final de Promovare în Liga Națională de Baschet Masculin. Formația lui Nicușor Marcu s-a impus în fața celor de la CS SCM Timișoara la o diferență de 9 puncte, scor 65-56.

Primul sfert a fost adjudecat de echipa din Timișoara, care s-a distanțat încă din primele minute de joc. Timișorencele conduceau cu 14-7 la jumătatea sfertului, iar până la finalul primelor 10 minute de joc s-au distanțat la 8 lungimi, scor 19-11.

Secvența a doua a fost extrem de echilibrată. S-a încheiat 20-20, iar timișorencele au mers la vestiare cu același avans de 8 puncte înregistrat și în primul act, scorul fiind 39-31.

Deși au jucat mai bine în prima jumătate de oră, fetele Veronicăi Gavrilă au lăsat garda jos după pauza mare, în penultimul act reușind să înscrie doar jumătate din punctele marcate de formația din Alba Iulia: 16-8. Imediat după ieșirea de la vestiare Geleriu a redus din deficit punctând de 2 ori din acțiune, iar Kleemann o aducea pe Alba Iulia la 2 puncte: 37-39. Echipa pregătită de Nicușor Marcu prelua conducerea după un coș al lui Gelariu, iar Gherman și Walter au făcut ca Alba Iulia să se distanțeze pentru prima dată la 5 puncte: 46-41. Până la finalul sfertului formația din Timișoara a reușit să mai puncteze, intrându-se în decisiv cu egalitate: 47-47.

Baschetbalistele de la LPS Alba Iulia au gestinat mai bine finalul de joc, reușind, la fel ca în actul anterior, să marcheze dublu față de adversare: 18-9. Echipa din Alba Iulia s-a impus la o diferență de 9 puncte, scor 65-56, și va da sâmbătă piept cu CS Agronomia București. La rândul lor, sportivele de la CS SCM Timișoara se vor duela cu CS Rapid București în cea de-a doua zi a competiției.

Cea mai bună jucătoare a lui LPS Alba Iulia a fost Kelly Walter, care a încheiat în double-double cu 32 de puncte și 16 recuperări.

De partea cealaltă, cele mai bune marcatoare ale lui SC SCM Timișoara au fost Cristina Badi ș Monika Boriga Brosovszky, ambele cu câte 11 puncte.

 

*foto: http://alba-sport.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tepes :

    ups
    Asta nu o gost prea bine calculata... vermesan tre sa intre la vestiar... cu siguranta vom vedea alta fata a timisoarei :)

    cu 6 ani în urmă (03.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!