Stiri Juniori U17 Masculin

T.F. U18F - Nicoleta Alexandra Ghiță și Irina Părău, remarcatele zilei de joi la Târgu Secuiesc

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.04.2017

După ce în prima zi a Turneului Final U18 Feminin de la Târgu Secuiesc, Nicoleta Alexandra Ghiță de la CSM Târgoviște a fost principala remarcată a zilei, baschetbalista pregătită de Cătălin Tănase a reușit o performanță și mai bună în cea de-a doua etapă a turneului. Însă, de această dată va împărți titlul de cea mai bună jucătoare a zilei cu Irina Părău de la Napoca Baschet Cluj, care a izbutit la rândul său o prestație excelentă pe parchet.

CSM Târgoviște a obținut cea de-a doua victorie de la Turneul Final, 65-41 cu CSS Bega Timișoara, într-un meci în care Alexandra Ghiță a fost din nou la înălțime. Prezentă pe parchet preț de 32 de minute, tânăra baschetbalistă și-a trecut în cont un double-double cu 19 puncte și 13 recuperări, cifre la care a mai adăugat și un capac, dar și 2 mingi pierdute, având 28 de unități în dreptul productivității. Din punct de vedere al procentajelor, Alexandra a încheiat partida cu 82% (9/11) de la 2 puncte, respectiv 50% (1/2) de la libere.

De cealaltă parte, Irina Părău și-a ajutat decisiv echipa, NBS Cluj reușind a doua victorie din două meciuri la Târgu Secuiesc, 59-43 cu Olimpia București. Componentă a loturilor naționale de junioare și piesă de bază din lotul clujenecelor, Irina și-a arătat valoarea în fața bucureștencelor, reușind de asemenea un double-double cu 21 de puncte marcate și 11 mingi prinse la panou. În tot acest timp, în cele 35 de minute jucate, Părău și-a mai trecut în cont 2 pase decisive, 4 intercepții, un capac și 2 mingi pierdute, având același indice la eficiență precum Alexandra Ghiță și anume 28. Irina Părău a încheiat meciul cu procentaje de 56% (9/14) din interiorul semicercului, 0% (0/2) de la mare distanță și 100% (3/3) din dreptul liniei de fault.

O altă performanță notabilă și impresionantă este cea reușită de Maria Ferariu de la Olimpia CSU Brașov. În victoria echipei sale cu 60-48 cu Rapid București, Maria a izbutit 33 de puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă, un capac și 5 mingi pierdute. Cele 5 turnover-uri, completate de procentaje de 46% (13/28) de la 2 puncte, 0% (0/6) de la 3 puncte și 88% (7/8) i-au adus jucătoarei de la Olimpia un indice de doar 24 la eficiență, cu 4 unități mai puțin decât Ghiță și Părău. 

Cele mai bune performanțe ale zilei de joi:

Puncte: Maria Ferariu (Olimpia CSU Brașov) - 33

Recuperări: Alexandra Bobar (LPS Alba Iulia) - 15

Pase decisive: Maria Diana Tănase (CSM Târgoviște) - 6

Intercepții: Maria Ferariu (Olimpia CSU Brașov) - 9

Eficiență: Nicoleta Alexandra Ghiță (CSM Târgoviște), Irina Părău (Napoca Baschet Cluj) - 28

*Foto: Facebook Baschet Turneul Final U18 feminin 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!