Stiri Juniori U20 Masculin

TSF Pitești. Rezumatul primei zile

Costin Marinescu

Costin Marinescu
15.03.2013

Statistica

În primul meci al zilei, BC Timișoara s-a impus cu 83 – 44 în fața BC Farul Constanța. Bănățenii au recuperat 48 mingi, cu 10 mai mult decât constănțenii, 20 dintre ele fiind sub panoul advers, și au reușit să transforme cele 30 de turnovers ale Farului în 20 de intercepții.

Cinc jucători de la Timișoara au marcat peste 10 puncte.

George Toth a terminat în double double, cu 15 puncte și 14 recuperări. Casian Todorov a fost principalul marcator al echipei sale, cu 16 puncte (8/10 – 2pcte %). Tamaș a înscris 12 puncte, Covaciu a avut 11, iar Păun 10 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive.

Farul a avut în Mihail Ursuleanu cel mai bun jucător de pe teren. Sportivul, ce va împlini în vară 19 ani, a terminat tot cu un double double, 12 puncte și 14 recuperări (6 ofensive). Bogdan Călin a fost cel mai bun marcator al Farului, cu 16 puncte.

 


 

Statistica

Nici echipa Ploieștiului nu a avut vreo problemă în a câștiga meciul de debut în competiție. Elevii lui Sorin Hartman au trecut de BCM U Pitești, campionii entitre, cu 93 - 44 și așteaptă duelul cu Timișoara, de sâmbătă, pentru a vedea, practic, cine merge în Finale de pe primul loc al seriei.

Vlad Negoițescu a marcat 28 puncte și a reușit 7 recuperări, fiind cel mai bun realizator al prahovenilor. Lupușoara și Movileanu au înscris câte 15 puncte, iar ene a avut 8 puncte și 9 recuperări.

La Pitești, doar Ciprian Mătăsaru a înscris peste 10 puncte, și anume 14. Lucian Chirof a avut 8 puncte și tot atâtea recuperări, iar Chiriță a prins 7 mingi la panou.

Prahovenii au avut procentaje net superioare adversarilor. Negoițescu&Co au înscris 55.1% din interiorul semicercului, 38.8% de la mare distanță, față de 30.9% de două puncte, respectiv 14.2% de 3 puncte, cât au reușit piteștenii. Mai mult, jucătorii antrenați de Narcis Șufariu au marcat doar 9 libere din 24 încercări.

Ploieștiul a avut 50 recuperări, iar Piteștiul 39.

 


Sâmbătă se vor întâlni, de la ora 13, Pitești cu Farul, iar de la 15, va avea loc derby-ul dintre Ploiești și Timișoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!