Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba Timișoara primește vizita celor de la CSM CSU Oradea

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
15.03.2018

Timba Timișoara și CSM CSU Oradea se reîntâlnesc în etapa XXI a LNBM.

Gazdele vin după o înfrângere, suferită pe terenul vicecampioanei, CSM Steaua Eximbank. A fost un meci pe care Steaua l-a dominat de la un capăt la altul. Gazdele și-au impus dominația încă din primul sfert, câștigat cu 25-6. La pauză, steliștii aveau un avantaj de 22 de puncte, scor 41-19 și au câștigat și reprize secundă, scor pe sferturi 17-8 și 17-16. Timba Timișoara a jucat în această partidă în numai opt oameni din cauza absenței celor mai buni doi jucători: Pavle Reljic, care are probleme cu viza și Cameron Naylor, care are probleme de sănătate.

Rotariu a fost liderul bănățenilor, cu 11 puncte și Medgyesy și-a trecut în cont 10 puncte.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea vine după o victorie controversată, obținută în compania celor de la BCM U Pitești. Gazdele au preluat conducerea meciului încă de la început pe baza unei defensive care a funcționat foarte bine și ulterior s-au desprins la 14-4, avantaj menținut pe tot parcursul primei secvențe. Goran Gajovic a stabilit scorul la pauză, printr-un buzzer beater concretizat printr-o pătrundere, și a dus scorul după 10 minute la 29-17. CSM CSU Oradea și-a menținut forma foarte bună, iar pe parcursul sfertului 2 avantajul acestora a ajuns până la 20 de puncte, scor 43-23. BCM U Pitești a dat startul unei reveniri spre finalul sfertului 2 și a reușit câteva atacuri consecutive, dar și un coș marcat în ultima secundă, ce i-a apropiat de orădeni și cele două echipe au mers la vestiare cu o diferența de 15 puncte, scor 52-37. A două repriză a marcat continuarea revenirii spectaculoase a argesenilor, care au îmbunătățit considerabil jocul ofensiv și la finalul celor 10 minute ale sfertului 3 au dus scorul la 65-64 pentru bihoreni. Întreg sfertul final a fost unul extrem de disputat și echilibrat, cu multe schimbări la conducere, dar și decizii incerte ale arbitrilor, contestate în special de oaspeți, acordate chiar în momentele cheie ale meciului. În final, după ultimele minute pline de suspans, cu multe prezențe la linia de libere pentru ambele echipe, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 85-81.

Pentru CSM CSU Oradea s-au remarcat Arturas Valeika, cu 16 puncte, Kris Richard și Goran Gajovic, cu câte 14 puncte fiecare și Bobe Nicolescu, cu 11 puncte.

În partida tur, bihorenii s-au impus la 22 de puncte diferență, partidă în care gazdele au depășit borna de 100 de puncte.

Atunci, Andrei Mandache a fost liderul orădenilor, cu 14 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, iar pentru bănățeni s-a remarcat Cameron Naylor, cu 24 de puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 8 ori, iar CSM CSU Oradea și-a adjudecat toate partidele.

Partida dintre Timba Timișoara și CSM CSU Oradea se joaca vineri, 16 martie, în sala Constantin Jude din Timișoara, de la ora 18:00 și va fi transmis în direct pe DigiSport 4. Meciul va fi arbitrat de brigada formată din Laurentiu Grigoraș, Ciocan Ciprian și Sorin Drugău, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marius Marinescu.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!