Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tony Bishop completează lotul celor de la BCM U Pitești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.09.2018

Tony Bishop a semnat cu BCM U Pitești, după cum anunță portalul sportando.com. Sportivul este al 6-lea jucător străin din lotul formației pregătite de Florin Nini pentru sezonul 2018/2019. Bishop vine din Danemarca, unde a evoluat ultima dată pentru Bakken Bears.

Născut pe 16 iulie 1989 în Dallas, Texas, Tony Bishop măsoară 2.01 metri și este un jucător de pozițiile 3-4. În anul 2011, Bishop a absolvit la Texas State, după ce între 2007 și 2009 a jucat pentru Richland College în campionatul universitar nord-american.

Tony Bishop și-a început cariera profesionistă tot în Danemarca la Aalborg Vikings. A mai trecut apoi pe la Nevezis (Lituania), Rio Grande Valley Vipers (NBA G-League), Eisbaren Bremerhaven (Germania) și Kanazawa Samuraiz (Japonia).

În sezonul 2017/2018, Tony Bishop a jucat 26 de partida în prima ligă din Danemarca și a avut cifre de 12.3 puncte, 5.1 recuperări și 1.4 pase decisive. El a cucerit alături de Bakken Bears atât cupa cât și campionatul. Bishop a avut 18 prezențe și în FIBA Europe Cup cu medii statistice de 12.1 puncte, 6.2 recuperări și 1.2 pase decisive.

Tony Bishop este al 6-lea străin din lotul lui BCM U Pitești după Mladen Jeremic, Ivan Siriscevic, Jonathan Person, Maksim Sturanovic și Maxym Korniyenko. Din lotul formației argeșene mai fac parte Marius Ciotlăuș, Tudor Gheorghe, Radu Paliciuc, Iulian Orbeanu, Mihai Măciucă și Lucian Chirof.

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Interesant
    Cu siguranță un jucător bun, Bakken a fost revelația anului trecut în EuropeCup. Problema e că nu e exact pe poziția pe care mă așteptam... Dar vom vedea. Interesant este și mixul de naționalități : 2 sârbi, 1 croat, 1 ucrainean, 1 suedez și 1 american și restul români; rămâne de văzut "chimia" dintre ei, asta îmi pare cea mai mare provocare pentru Nini, mai ales începutul de sezon cred că va fi greu...

    cu 5 ani în urmă (08.09.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Echipa
    Am stat si m-am uitat pe highlights. Pare sa fie un jucator foarte puternic, un dunker si un aruncator bun de la distanta. Luand parte la meciurile de acasa cu Voluntari si Beroe, de ieri, pot spune ca echipei de acum asta ii lipseste, un om la perimetru. Interesant e ca joaca 2 pozitii iar experienta il recomanda. Ieri, cu bulgarii, s-a vazut absenta romanilor. Din ce am citit pe facebook-ul echipei, Bishop va avea 2 meciuri, dintre care unul cu SUA. Acum pot spune ca avem un lot valoros si chiar cred ca un merit mare il are Nini. Bafta!

    cu 5 ani în urmă (08.09.2018) Raspunde
  • tanaseb :

    Pitesti
    In afara de noi si Sibiu (care zic eu ca nu are romani sa se poate bata foarte sus), vara asta m-a surprins placut Pitestiul prin achizitiile facute. Sa joci semifinalele Europe CUP, G League, sa mai joci si Germania, sa fii capitan in nationala Panama, nu e simplu. Vom avea un campionat incins.

    cu 5 ani în urmă (08.09.2018) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Bun!
    E un jucator bun, ma asteptam la in 5 clasic, dar știe Nini mai bine ce dorește sa faca. Prin deteriorarea pe care o are si modul in care se bucură, imi aduce aminte de Hunter, chiar daca s pozitii diferite. Cred că si noi, publicul, aveam nevoie de un jucator de genul. Korniienko joaca foarte bine si el pe 4, acum sa vedem cum ne vom descurca pe 5 cu Sturanovic si Orbeanu.

    cu 5 ani în urmă (08.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Oare
      Orbeanu nu poate juca 5...
      Nu am înțeles planul cu Paliciuc și Orbeanu, dar la ce jucători sunt acum pe 3-4 pare că vor trebui să se mulțumească cu un rol de jucători de antrenament. Sun chiar curios...

      cu 5 ani în urmă (08.09.2018)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Da
      Dar in meciurile amicale de pana acum, Orbeanu l a inlocuit pe Sturanovic, care nici el nu pare a se fi integrat foarte bine, Korniienko jucând doar cateva minute pe 5. Oricum, in afară de Oradea, Sibiu, Cluj, noi si Craiova pare sa avem loturi peste cele de anul trecut, plus Timișoara care i imprevizibilă.

      cu 5 ani în urmă (08.09.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Ma bucur ca Pitestiul si Craiova au reusit sa isi intareasca foarte mult loturile fata de anul trecut, iar asta e un semn ca va fi o lupta extrem de interesanta in top 6.
    Timisoara, chiar daca are un buget mai mic decat anul trecut, sunt convins ca o sa aiba un joc la fel de frumos.

    cu 5 ani în urmă (08.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!