Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tony Easley este noul pivot al lui U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
14.08.2018

tony easley u bt cluj 

Cu o zi înainte de reunirea lotului condus de Mihai Silvășan, oficialii clubului au anunțat transferul unui baschetbalist în vârstă de 31 de ani, care va evolua pe poziția 5. În același timp, conform declarațiilor lui Silvășan, Easley nu este singurul pivot care va ajunge la U-BT Cluj-Napoca.

În sezonul precedent, U-BT Cluj-Napoca nu a reușit să își îndeplinească principalul obiectiv impus înainte de începerea campionatului, prin urmare conducerea formației a renunțat la o bună parte dintre jucătorii din acel lot. Sportivii care vor continua la Cluj-Napoca sunt: Kuti Nandor, Rolland Torok, Andrei Mureșan, David Vida, Anders Teir, Andrei Calnicenco și Aleksandar Rasic. În plus, Kyndall Dykes și Vlad Moldoveanu au decis să se întoarcă la U-BT Cluj-Napoca, unde vor fi ajutați de un fundaș bulgar cu experiență numit Stanimir Marinov.

Cel de-al 4-lea străin care va evolua pentru deținătoarea Cupei României este Tony Easley, un pivot care a mai trecut prin cariera sa pe la Polonia Varsavia, Fulgor Forli, Dinamo Sassari, Umana Reyer Venezia, Juvecaserta, Ironi Nes Ziona, Pistoia Basket, Denizli, Joensuun Kataja, Eurobasket Roma, Tigers Tubingen și Treviglio.

În sezonul 2006-2007, Tony Easley a început să joace la colegiu pentru Murray St. Racers, unde a rămas 4 ani, timp în care a avut medii de 7.5 puncte, 5 recuperări și 1.3 capace în aproape 20 minute/meci. În 2010, pivotul american și-a început aventura în Europa la Polonia Varsavia, iar printre cele mai bune echipe pentru care a evoluat se numără Dinamo Sassari și Umana Reyer Venezia. La Sassari, Easley a jucat în perioada 2011-2013 și a avut medii de 11.2 puncte, în timp ce pentru Reyer Venezia, sportivul de 2.06 a evoluat în doar 15 partide.

Începutul anului competițional precedent l-a găsit pe Easley în Germania, la Tigers Tubingen, unde a rămas doar jumătate de sezon. În iarnă, baschetbalistul de 31 de ani s-a transferat în Italia la Treviglio, unde a jucat 13 partide, cu medii de 11.2 puncte.

Cel mai nou jucător al lui U-BT Cluj-Napoca a oferit și o declarație pentru site-ul oficial al clubului clujean.

„Sunt încântat să fac parte din această echipă în noul sezon! Am vorbit cu antrenorul și cu câțiva dintre jucători, am înțeles de la ei că tot ce se face aici este orientat spre victorie. Îmi place această mentalitate. Nu am fost până acum niciodată în România, așa că nu știu la ce să mă aștept. Din fotografiile pe care le-am văzut și din ce am citit în aceste zile, România și Cluj-Napoca sunt superbe. Abia aștept să îmi întâlnesc colegii și să luptăm împreună pentru culorile alb-negru!”

 De asemenea, Mihai Silvășan s-a arătat încântat de Tony Easley, despre care a spus că e un jucător foarte atletic.

„Tony Bernard Easley este un jucător foarte atletic, cu viteză foarte bună pe pick-and-roll, este un bun recuperator și cred că va aduce un plus echipei noastre. Din informațiile pe care le-am luat despre el am aflat că este un bun jucător de echipă, un baschetbalist care pune interesul formației, succesul echipei mai presus de interesul propriu. Este primul pivot cu care am semnat, urmează să mai semnăm cu încă unul. Pentru moment, vom începe cu cinci jucători străini, aceasta este decizia noastră și vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla.”

Tony Easley vine la U-BT Cluj în locul lui Ousmane Barro. Pivotul african a plecat din România, după o perioadă de 6 ani petrecută în România. Barro a jucat 210 meciuri în LNBM, 21 în Cupa României și unul în SuperCupă, pentru BC Mureș, BCM U Pitești și U-BT Cluj. El are medii statistice de 10.8 puncte, 7.1 recuperări, 1.1 pase decisive, 0.9 capace și 0.9 intercepții pentru 15.6 la eficiență în aproape 26 minute pe partidă în țara noastră.

Barro a semnat cu U-BT Cluj-Napoca, în vara anului 2016. Alături de această formație a câștigat SuperCupa României 2016, campionatul (2017) și cupa în două rânduri (2017, 2018). El s-a despărțit de U-BT în această vară și a semnat cu echipa Rislki Sportist Bulgaria, după ce a avut, potrivit surselor noastre, mai multe tatonări cu cei de la BCM U Pitești.

Reunirea lotului va avea loc miercuri, 15 august, la ora 18, urmând o perioadă de antrenament pe plan local. Din 20 august până în 1 septembrie, clujenii se vor antrena în Serbia, acolo unde vor evolua mai multe meciuri amicale, unul dintre ele fiind în compania lui Partizan Belgrad.

*foto: proonesports.com

26 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca callycally :

    Ciudat
    Ciudat ca abordam sezonul doar cu 5 straini, cu doar un conducator de joc si Rasic care nu mai e jucatorul dinainte de accidentare. Sa fie o problema de management ca nu s au gasit jucatori? Sau e o problema la buget ? Si asa destul de greu ne am miscat ... pana ieri aveam doar 3 straini confirmati.

    cu 5 ani în urmă (14.08.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Poate vor sa castige titlul cu juniorii.

    cu 5 ani în urmă (14.08.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS :

    Scund
    Cam mic, sper ca urmatorul pivot o sa fie un 5 mai clasic.

    Cat despre faptul că vom avea doar 5 străini... subțire. Oare de ce?

    cu 5 ani în urmă (14.08.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Nu-i de primul 5
    Cu 60% la libere, 68% la 2P si 0 de la 3 ... nu-l vad prestand in primul 5.
    Cu noul regulament trebuie sa joace mai multi romani DAR ii si schimbarea cu grupele si se pare ca nu mai sunt meciuri asa usoare in prima grupa.

    cu 5 ani în urmă (14.08.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Amintiri, amintiri
    Pana nu demult eram considerati principala forta in baschetul masculin, acum " ne straduim " sa fim o echipa de pluton si atat ! Transaferuri ratate au fost facute din plin in sezonul precedent, cititi ce cifre dezolante are noul pivot ( la u1919cj ), Dykes e o ciorba reancalzita< mediocrul Calnicenco pastrat, Moldoveanu, va fi oare ce-a fost, bulgarul cu ceva experienta, dar nicidecum un Kris Richard, de ex , iar colac peste pupaza, abordezi campionatul cu numai 5 straini ?! Si bineanteles, antrenor, marele strateg, pedadogul pur sange eternul Silva ! Si inca ceva, rezervele lui Kuti ( in declin si el ), 3 baietasi simpatici si atat ( altii au transferat tineri care sa le asigure concurenta , doar acum ei joaca 20 de minute, nu ? ) . PS . cine ma va cataloga pesimist , rog sa prezinte motive reale de optimism !

    cu 5 ani în urmă (14.08.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj:

      Dykes
      Pe Dykes l-am urmarit in Italia si a jucat super bine. Mare mirare intoarcerea lui avand in vedere ca era mare vedeta acolo. Nu se intoarce cu siguranta ca o ciorba ... Restul, nu stiu ce sa zic, vedem.

      cu 5 ani în urmă (14.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      68% la 2 pct. e cifra dezolanta? Really?

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Un fel de DEJA VU
    Al sezonului 2011-2012. Sper să mă înșel. Hai U-BT.

    cu 5 ani în urmă (14.08.2018) Raspunde
  • pipzn :

    Opinie
    Mie imi seamana a strategie folosita (cu succes) de Tg.Mures timp de mai multi ani (ca principiu nu ca provenienta bani): se investeste (relativ) putin intr-o echipa ce e capabila sa termine turul sau chiar campionatul pe locul 4-5 (dar la cum arata loturile pana acum ma tem ca vorbim mai degraba de 5-6) iar apoi se investeste masiv in vreo 2 jucatori valorosi care si pot sa duca meciuri intregi si sa le si castige

    cu 5 ani în urmă (15.08.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    În principiu Vass Bela are dreptate. Și eu mă așteptam la un pivot mai cu "greutate". Însă primii 3 semnați arata bine tare, nu cred ca se poate vorbi de ciorbe reincalzite. În plus, tactica asta cu făcutul echipei în partea care conteaza a campionatului (prin iarna) eu o apreciez ca fiind foarte buna. Avem exemple bune chiar anul trecut, la Oradea (deși aici poate nu a fost chiar asta tactica) și mai ales la Steaua. Deci sa așteptam, dar sa ținem cont și de ideea asta.

    cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      Mai vine un pivot...

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    Raspunde
  • pipzn :

    Altfel,
    Nu cunosc "bucataria interna" dar nu pot decat sa constat niste ciudatenii:
    -tine de o politete elementara sa urezi (public) succes jucatorilor care au jucat la echipa sezonul anterior si au plecat (mai ales ca nu se stie daca nu vei fi nevoit pe viitor sa apelezi din nou la ei)
    -pe site-ul U-BT inainte a fost anuntata reunirea lotului fara sa se spuna care e acel lot (ca la prima vedere parea ca vorbim de 6-8 jucatori cu totul)
    -foarte putine informatii despre ce se doreste mai departe si cu cine. In alti ani "U" era prima cu lot definitivat si intrat in programul de pregatire a noului sezon.
    -nici macar despre abonamentele pentru noul sezon nu s-a inghesuit nimeni sa dea detalii...

    -sper sa fie vorba de o strategie mai "economicoasa" (vezi ce am scris mai sus) si nu o problema reala de buget (daca sponsorul principal tot si-a anuntat prin presa locala rezultate financiare foarte bune).

    cu 5 ani în urmă (15.08.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    U BT
    La ce români are Clujul, decizia de a începe cu doar 5 străini este perfect logică. Kuti, Torok, Moldoveanu, Calinicenco, plus ceilalți foarte tineri vor juca undeva la 80 de minute la un loc. Îți mai rămân 120 de minute să le împarți la străini. La 5, revine o medie de 24 de minute, iar dacă ar fi fost 6 20 de minute. E foarte greu să aduci jucători străini foarte buni, și cu salarii mari, la care să le dai apoi 20 de minute sau sub... Sunt convins că în iarnă vor mai fi implanturi, acolo unde va fi nevoie. Plus că și cu lotul ăsta, sunt convins că nu veți rata top 3 la finalul sezonului regulat.

    cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Continuare
      Singura problema ar putea apărea zic eu în cazul unor accidentări la Dikes sau Moldoveanu, scoreri prin definiție. Cineva va trebui să le dea punctele și nu va fi foarte ușor.

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • pipzn:

      @gyke
      Cu loturile anuntate pana acum (includ ca pare ca nici Steaua nu se simte prea bine), top 3 ar fi Oradea, Pitesti si Sibiu.

      Altfel, am indoieli ca, dupa o asa accidentare, Rasic va putea duce minutele calculate de dvs. in conditii bune (poate ofensiv dar defensiv ma indoiesc); s-a vazut deja in sezonul trecut ca fara o rezerva buna pe pozitia 1 pana si energicul Watson a terminat turul stors de puteri, deci cat va putea duce in spate Marinov jucand multe minute pe meci? Nu stiu nimic despre noul pivot, o fi atletic dar va avea de jucat cu Cooper si fostul pivot al Stelei. Mai ramane Dykes care va ramane jucatorul de patrundere si la ce joc de echipa am vazut ultimele 2 sezone ma intreb daca nu vom reveni la "stilul" "da-o la Dykes" si la politica "lui Dykes ii e permis orice mai ales ca ramanem fara idei in atac", e vedeta noastra.

      In ceea ce priveste jucatorii romani, nu stiu Moldoveanu cum va arata in acest sezon dupa acea accidentare din Turcia + varsta?, Calnicenko a avut ceva probleme de sanatate in unul dintre sezoanele trecute si rar l-am mai vazut sa lupte fizic de atunci, am asteptari si sperante mari doar de la Torok. Kuti e obosit, Muresan are talie prea mica pentru ce se joaca acum in baschet (a mai fost inca un caz asemanator sezoanele trecute, "Popica" dar el e ok acum ca lucreaza la ceva firma de IT), ceilalti inca mai au de invatat.

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Pipzn
      O mare parte din argumente sunt valide, de acord. Rasic probabil nu va juca mult probabil undeva la 15, maxim 20 de minute, dar dacă va fi pus bine în valoare și sunt premise pentru asta, va da multe puncte, însă e clar că în apărare va trebui ajutat. De Moldoveanu nu aș fi foarte îngrijorat, sunt convins că va reveni la un nivel ridicat. Restul as zice că sunt nuanțe, este posibil să se întâmple așa, dar nu cred. Mențin ce am zis, sunteți o echipă de top 3, iar din iarnă dacă trebuie, îți aduci piesa/piesele care lipsesc. Relativ la contracandidate, e clar că Steaua va avea probleme (indiferent dacă va fi cu sau fără CSM), iar Pitești nu cred ca e de top 3 (e o părere personala și subiectivă). Oradea va lupta pe două fronturi și va interveni uzura /oboseala, iar noi avem de surmontat problema jucătorului român cu experiență, deoarece am luat hotărârea de a juca exclusiv cu tineri (îl includ și pe Mirel aici, chiar dacă nu mai e U23). Vedem, campionatul e lung și se câștigă în ultimul meci din play-off, dar eu in locul vostru nu as fi foarte îngrijorat.

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      @pipzn
      Nu contest semnele tale de intrebare cu privire la lot, dar as remarca un singur aspect.
      Dupa parerea mea, in sezonul asta nu o sa fie o politica de genul "da-o la Dykes" ci o sa fie o politica de genul "da-o la cel care alearga mai mult". Stiu, nu e cea mai fericita exprimare si nici nu suna profesionist, dar ma explic.
      Daca te uiti la transferurile noastre de pana acuma, toti sunt jucatori care au manca buna de 3 pct sau semi-distanta: rasic, moldoveanu, marinov, KD (kalnicenko si Kuti in zile bune). As mai mentiona ca toti au viteza buna si cred ca o sa se bazeze super mult pe contratac, strategie care e des folosita si la nivele mult mai mari decat cel al campionatului nostru. Acest pivot nu e un 5 clasic de genul Barro (si nu cred ca o sa vedem un pivot deasta care sa aiba scheme numai de pick and roll), si nici Marinov nu e un PG de gneul Watson sau Adamovic care e un geniu in a aseza jocul ci mai degraba e genul de jucator care prin schimbari de viteza si pattrunderi creeaza oportunitati bune pt el si echipa.
      Habar nu am daca strategia asta o sa aiba succes, dar poate e un alt unghi prin care poti privi lucrurile. Haide U!

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • pipzn:

      @Beniamin
      As vrea (si chiar sper) sa vad un joc ca cel descris de dvs. Pentru mine ar fi o surpriza totala, avand in vedere antrenorul. Pana atunci eu nu pot decat sa va reamintesc ca
      -in ultimele doua sezoane "U" a avut cel mai static joc din primele 8, chiar daca a avut in componenta jucatori rapizi pe care ii vom vedea si in acest sezon. Si printre cele mai "subtiri" jocuri de echipa.
      -pana sa vedem jucatorii aceia rapizi si cu joc de contraatac bun, ramane doar amintirea contraatacurilor in superioritate numerica ratate. Si asta dupa un sezon intreg + meciuri din cupele europene.
      -Data trecuta Moldoveanu a inceput foarte bine si eficient, dupa accidentare si revenire a ratat mult si a fortat multe aruncari. Doar la libere a ramas la nivel sus si constant bun. Si plasamentul foarte bun care a compensat mult fizicul nu prea impresionant.
      -Se pare ca Dykes a dat jocul pe patrundere pe procentaje mai bune la aruncari de 3 si la libere. Foarte bine (a adus mai multe puncte asa, a evitat niste accidentari) insa cred ca e nevoie si de un jucator de patrundere (cam ca Richards).
      -Stiu ca in baschetul actual ideea de "pivot clasic" incepe sa fie cam desueta dar inca mai tin minte pick and roll-urile lui Barro (foarte eficiente indiferent ca a jucat la U sau la Mures) si, in final, un astfel de profil de jucator nu face decat sa mareasca si sa diversifice paleta de solutii ofensive solutii de care (daca va aduceti aminte de ultimul sezon) chiar avem mare nevoie.

      In fine, vom vedea. Haide "U"!

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Easley
    Pivotul arata bine. Nu stiu daca e pivotul titular sau nu. Defensiv sta foarte bine ofensiv recupereaza foarte mult. Per total Clujul arata bine cu exceptia coordonatorului de joc dar sunt convins ca si acol va sosi cineva curand...

    cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Easley
      Ce e interesant e că a fost coleg cu Richard la Tubingen până în iarnă... Și tot interesant cum se leagă multe de Tubingen : și Philmore a stat un an acolo, iar acum acolo a ajuns Laser.

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Tubingen
      Nu cred in scenarii sau alte lucruri " obscure"! Echipele din partea a doua aclasamentului din germania sunt comparabile cu prmele 4,5,6 din Romania. Sunt mai multi jucatori care au evoluat in ambele competitii. Sincer nu cunosteam acest jucator pana ieri. Este genul de pivot care mie imi place foarte mult. In comparatie cu Zigeranovic, acel gen de pivor fara pic de mobilitate nu imi place. Cum la fel nu imi place genul de pg adus de Cluj sezonul acesta. Este o deziluzie ca o echipa care de la 2 in sus este redutabila se poate baza pe un pg lipsit de experienta care pe deasupra este din punctul meu de vedere mai mult un Shooting gard decat un pasator prin definitie

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      @Fortza Steaua
      Exact aceeasi intrebare o am si eu cu privire la Marinov. In momentul de fata nu mi se pare un PG de execeptie ci mai degraba un SG foarte bun, dar sa speram ca le poate face pe amebele la un nivel inalt. Sper sa nu ne bazam pe ideea ca o sa il reprofilam pe Kuti si il facem peste noapte un PG.
      Asa cum am spus mai sus, eu vad acest PG super productiv intr-o strategie foarte buna de contratac, dar oare cat poti sa o duci cu contratacul (la un nivel inalt) avand in vedere ca banca e mai scurta ca anul trecut?

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    @Fortza Steaua
    Cred ca nu o sa mai vina un PG. Din declaratia lui Silva reiese ca mai vine numai un pivot.

    Poate la iarna un extra transfer.

    cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Pivotul
      Titularul postului de 5 vine astazi, il prezinta intr-o ora sau doua.... Pg dupa partidele de pregatire din Serbia daca nu functioneaza echipa!

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      Al doilea pivot
      Sa inteleg ca pivotul care vine azi e clar peste Easley?

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Probabil
      Nu stiu daca este peste Easley si daca se va adapta nevoilor echipei dar cu siguranta va fi un jucator valoros.

      cu 5 ani în urmă (15.08.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!