Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Din păcate, în baschetul românesc nu mai există nicio urmă de respect”

David Istrate, Andreea Vlase

David Istrate, Andreea Vlase
10.11.2018

În cursul acestei seri, Tudor Costescu a întâlnit-o pentru prima oară în acest sezon pe CS SCM Timișoara, echipa pe care a antrenat-o anul trecut. Formația sa a pierdut duelul cu alb-violeții la o diferență de 13 puncte, scor 83-70, și a rămas fără victorie în noul an competițional.

La declarațiile de după meci, tehnicianul lui CS Dinamo Știința București a analizat acest joc, aducând în discuție și detalii de ordin organizatoric.

„Felicitări Timișoarei! A fost un meci extraordinar, o propagandă senzațională făcută baschetului. Am avut noroc că adversara noastră nu a avut un procentaj foarte bun la libere că altfel cred că se făceau 30 de puncte. S-au apărat exemplar, ne-au lăsat la 12 și la 14 puncte în sferturile 3 și 4. Prin urmare, o victorie muncită și meritată pentru Timișoara. Noi suntem o echipă mai modestă, numai cu jucători tineri și sper să o scoatem la capăt. Ne lipsesc foarte multe: ne lipsește jocul de-acasă și ne lipsește respectul în acest fenomen. Din păcate, în baschetul românesc nu mai există nicio urmă de respect, nici pe teren, nici în afara lui. Dar, în fine, noi suntem cu 6 înfrângeri prin urmare, orice aș spune este de prisos. Calendarul prevedea ca noi să jucăm această partidă pe teren propriu, dar sala noastră a fost ocupată de organizarea unui joc din Liga Campionilor la handbal. Noi ne-am antrenat de 10 zile prin alte săli și n-am putut să găzduim un asemenea meci, iar conducerea și federația au fost de-acord să facem rocada.”

În continuare a urmat un dialog amuzant între un jurnalist prezent în sală și Tudor Costescu.

Î: Unde vedeți Timișoara la finalul acestui campionat?

TC: Tot în vestul țării.

Î: Dar echipa de baschet?

TC: Tot aici în sală, bănuiesc, nu cred că se face altă sală în oraș.

Î: Și din punct de vedere al clasamentului din Liga Națională?

TC: Care Ligă Națională? Cea cu primele 24 de echipe sau cea cu 8 echipe? Indiferent, evoluția echipei mele în acest sezon nu mă îndreptățește să emit astfel de păreri, prin urmare nu am nicio opinie nici despre Timișoara, nici despre Cluj, nici despre Mediaș.

După acest schimb de replici, Tudor Costescu a reluat ideea despre mediul baschetbalistic din România și a explicat decizia pe care a luat-o de a veni la cârma lui CS Dinamo Știința București

„În mediul în care îmi desfășor activitatea nu este respect. Nu vreau să mi se ridice pulsul mai mult decât îl am,înțelegeți ce credeți dumneavoastră, mă simt chiar într-o postură foarte neplăcută și n-aș vrea să dau drumul tuturor ideilor care îmi trec prin cap în acest moment, poate e la cald, poate e mai bine să nu vorbesc.

Noi avem 6 jucători sub 20 de ani, unul dintre ei acuma în noiembrie face 18 ani, eu am fost solicitat și am acceptat să vin cu drag aici pentru acest proiect de a forma tineri jucători români. Lor le-am alăturat, în funcție de buget și de posibilitățile noastre, și niște jucători mai experimentați, din afara țării, cu care să încercăm să ne atingem și obiectivul de performanță. E greu din punct de vedere psihologic, poate, să continuăm cu înfrângeri, dar eu cred că obiectivul nostru e pe termen lung și sper că cei din conducere vor avea răbdare, nu neapărat cu mine, este altă discuție, să ducă acest proiect mai departe. Până în acest moment s-au depus eforturi consistente și din partea clubului Dinamo și din partea clubului Știința. Eu am ales acest proiect fiind și acasă, fiind cu oameni tineri, energici, care chiar cred că pot să aibă succes. Dar ar fi bine ca lucrurile să se mai schimbe puțin în acest mediu care devine aproape toxic.”

CS Dinamo București a încasat cea de-a 6-a înfrângere consecutivă și se clasează pe ultima poziție a grupei valorice A. În următoarea etapă, care va reprezenta finalul turului, elevii lui Tudor Costescu se vor deplasa pe terenul celeilalte echipe din Capitală, CSA Steaua București.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    Respect
    Respect ar fi fost sa va inscrieti in liga valorica C.

    cu 5 ani în urmă (11.11.2018) Raspunde
  • tanaseb :

    Respect, Costescu
    O declarație pertinenră. Semnul de întrebare e la cine se referă.

    cu 5 ani în urmă (11.11.2018) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    numai de bine
    Desi nu sunt un fan al domnului Costescu,ii dau dreptate in doua aspecte pe care el le-a sesizat in acest interviu:Timisoara este al doilea contribuitor la bugetul acestei tari(dupa Bucuresti) dar nu primeste nicioadata bani pt. un proiect mare(de genul o sosea de centura sau construirea unei sali de sport).Al doilea aspect este faptul ca echipa banateana a ratat exasperant la libere,fapt care in alt joc i-ar fi costat,poate, victoria.

    cu 5 ani în urmă (11.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!