Stiri Juniori U20 Masculin

Turneul final U20. Avancronica primei zile

Marius Petri

Marius Petri
24.04.2014

Turneul final U20 debutează astă-seară la Timișoara, oraș care a câștigat dreptul de a organiza competiția în urma unei licitații organizate de FRB. Cu 6 echipe aliniate la start, întrecerea pare a fi una echilibrată, în care pot apărea multe surprize datorită tensiunii și determinării specifice unui turneu final.

Cu începere de la ora 18:00, BC TimișoaraLPS Focșani este primul meci din cadrul turneului. Bănățenii pleacă din postura de favoriți ai competiției datorită parcursului fără cusur din faza semifinală, unde au reușit 6 victorii din tot atâtea partide. Aceștia beneficiază de un lot în care se regăsesc nume ca Georgian Păun, cu evoluții bune în maieul Farului Constanța, sau Raul Covaciu, care a debutat în acest sezon pe prima scenă a baschetului masculin românesc.

De partea cealaltă, LPS Focșani a avut de asemenea un parcurs foarte bun, înregistrând un singur eșec în faza semifinală, în meciul contra celor de la Dinamo, disputat în Capitală. Formația din orașul de pe Milcov se bazează în principal pe randamentul ridicat reușit de Radu Virna și Lucian Țibârnă în meciurile de până acum, cei doi fiind principalii marcatori ai echipei.

Cea de-a doua confruntare programată pentru prima zi a întrecerii va avea loc între Universitatea Cluj-Napoca și CSȘ Ploiești, meciul urmând să se dispute de la ora 20:00. Partida se anunță una echilibrată, ambele combatante având loturi destul de puternice și dorința de a ieși pe primul loc la finalul competiției. Gruparea ardeleană a ajuns în turneul final după un bilanț de 4 victorii și 2 eșecuri  în cele două turnee semifinale, ambele eșecuri fiind suferite în fața celor de la BC Timișoara.

În ceea ce privește formația ploieșteană, aceasta vine după un parcurs bun în faza precedentă a competiției, cu 5 succese și o înfrângere surprinzătoare în fața celor de la CSU Cuadripol Brașov. Prin vocea antrenorului Marian Hartman, ploieștenii ținesc medaliile de campioni naționali, motiv pentru care au mare nevoie de o victorie în fața clujenilor.

La turneul final s-au mai calificat și BC Mureș Târgu Mureș și Dinamo București, însă aceste echipe vor intra în competiție mâine, 25 aprilie, urmând să întâlnească pe LPS Focșani, respectiv U Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!