Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca învinge pentru prima dată în acest sezon pe BC CSU Sibiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.04.2018

U BT Cluj-Napoca a reușit să-și învingă pentru prima dată în acest sezon marea rivală. Campioana României a condus în majoritatea timpului în partida cu BC CSU Sibiu și la final a înregistrat o victorie importantă cu scorul de 81-71. U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu au în acest moment același record stagional, 21 de victorii și 6 înfrângeri, însă formația sibiană rămâne pe prima poziție având încă avantaj în confruntările directe.

Echipele de start:

Cluj: Watson, Lapornik, Kuti, Sakic și Barro.
Sibiu: Laser, Dragoste, Pratt, Kinnard și Cooper.

Primul coș al partidei a fost marcat de Chris Cooper după o recuperare ofensivă. Watson a răspuns de la libere, după care oaspeții s-au dus la două posesii în față. Clujenii au reușit 5 puncte la râns și au trecut în față, scor 7-6. Clujul, cu un joc mai așezat în ofensivă, a reușit să se desprindă la trei posesii după jumătatea actului inaugural, 15-8. Sibienii nu și-au ajustat jocul și Dan Fleșeriu solicita primul timp de odihnă al partidei, cu 2 minute rămase din primul sfert. Pratt a marcat imediat de 3 puncte și a redus din handicap. Lapornik a replicat tot cu o triplă. Sibienii s-au înntrecut la ratări de la libere în final de sfet și astfel gazdele conducea cu 22-16 după primele 10 minute din timpul regulamentar. Rasic a deschis perfect sfertul doi pentru gazde, cu un coș de 3 puncte. Clujul și-a clădit cel mai mare avantaj în fața sibienilor, 32-18, după nici trei minute trecute din perioada  a doua de joc. Elanul gazdelor a mai scăzut în intensitate, dar echipa din Sibiu nu a avut un răspuns prin care să strângă scorul pe tabela Sălii Horia Demian. Spiritele s-au încins puțin spre final de repriză, iar Paliciuc și Sakic au fost sancționați cu fault tehnic. Finalul primei jumătăți a fost unul foarte fragmentat. Sibiul a reușit pe fondul acestui joc să mai reducă din deficit, pentru 43-32 la pauză.

Startul reprizei secunde a fost unul alert, cu multe coșuri marcate la cele două panouri. Campioana României își păstra avantajul consistent și în urma unei desfășurări mai rapiude a jocului. După 5 minute scurse din repriza secundă U BT Cluj-Napoca avea 13 puncte avantaj, 51-38. Sakic a realizat assist-ul meciului pentru Barro, Clujul mergea la plus 15, iar Dan Fleșeriu cerea time-out. Sibiul a avut din nou un final de sfert mai bun, însă pe tabela de marcaj se păstra diferența de peste 10 puncte, 63-51 pentru U BT Cluj-Napoca. Rolland Torok ridicat audiența în picoare după o reușită de 3 puncte în start de sfert decisiv. Oaspeții au marcat și ei 3 puncte, iar acestea erau singurele puncte marcate în sfert în primele 4 minute ale sale. Miha Lapornik cu un three-point-play își ducea echipa din nou la plus 15. BC CSU Sibiu nu a capitulat și Pratt marca de la distanț, ducând scorul la 69-57.  Elevii lui Dan Fleșeriu nu au găsit soluții să-l oprească pe Watson și acesta i-a pedepsit, crescând ecartul la 17 puncte pentru U BT Cluj-Napoca cu puțin peste 2 minute rămase de joc. Un run de 7-0 mai ținea echipa sibiană în viață înaintea ultimului minut de joc. Revenirea miraculoasă nu a venit pentru galbeni-albaștrii, iar partida dintre U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu s-a încheiat cu scorul de 81-71.

Giordan Watson a fost cel mai bun jucător al partidei cu 25 de puncte, 2 pase decisive și o recuperare. Miha Lapornik a adăugat 13 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, iar Ousmane Barro a terminat cu 10 puncte și 7 recuperări.

Monyea Pratt a înregistrat 22 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Tyler Laser a contribuit cu 10 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări, iar Jordan Williams a venit de pe bancă cu 10 puncte și 6 recuperări.

foto: CSU Sibiu (facebook)

27 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bravo baieti
    meci de lupta, nu neaparat foarte bun pe atac dar cu aparare de play-off. Keep up the good work!

    cu 6 ani în urmă (11.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Watson
    Catastrofal din nou Watson! Eu nu inteleg cum e tinut la U!
    Al doilea meci consecutiv in care inchide definitiv jocul, intr-un moment in care adversara dadea semne de revenire.
    Asta apropo de cei care-l plang pe Adamovic si spun ca "romanul nostru" nu are valoarea lui.

    cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Watsonescu
      nu cred ca e mai bun decat Adamovic, dar faptul ca e roman il face o "piesa" mai importanta. Din pacate (chiar daca e la al doilea meci consecutiv) e inconstant. - vezi mediile stagionale pt asta.

      cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ..
    @Virjil. Prietene oare sa il mai tinem pe Watson sau e prea vedeta pentru U? Eu nu zic ca joaca in mod constant asa cum a jucat azi, dar e jucator de valoare.

    Meciul de azi a fost unul foarte bun in care am jucat cu o intensitate ridicata. Felicitari antrenorului si jucatorilor pentru atitudine. Nu prea am inteles de ce a fost ales Zeigler in locul lui Lassan (excetand ca primul a avut un joc bun ultima etapa). Ma asteptam sa il joace mai mult daca tot a fost disponibil.
    Un lucru pozitiv e faptul ca Lapornik isi intra in joc.

    cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca callycally:

      Rasic
      La forma pe care o are Rasic acum ... nu stiu de ce e lasat Lassan pe margine. Cred ca mai util ar fi Ziegler/Lassan decat Rasic ...

      cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Astazi
      Clujul a vrut sa castice. S-a vazut in atitudinea jucatorilor. Nu inteleg de ce il critica pe Watson persoanele de mai sus. A avut 2 porniri individualiste, insa in rest... A fost mai negru decat ceilalti negri de pe teren in sensul ca era cu o viteza in plus. In sfert 4 cand mai erau 4 min, el a redeschis drumul spre cos dupa o mare seceta. Apoi cu 3 patrunderi pe stanga i-a linistit pe sibieni. Cam comentac Fleseriu. Un arbitru mai mult vorbea cu el decat sa arbitreze. La Sibiu Laser a avut zi proasta si inca nu a fost tinut cum trebuie. Mi-a placut Pratt si daca ar fi insistat pe teren mai mult cu Kinard , meciul ar fi fost mai strans, dar tot in favoarea Clujului.

      cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj:

      irónia ember
      A fost tatal lor - legjobb cum se zice acolo la sepsi. Haide U

      cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      rasic
      aduce intotdeauna 2 oameni langa el. De aia nici nu prea are sanse de sut. Pe de alta parte ramane om liber sa arunce. Cred ca Rasic va fi decisiv cand vom avea nevoie de el. Asa, in forma la care este acum.

      cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Eu sper ca astea cu Rasic is niste glume proaste...singura discutie care se poate face in jurul lui Rasic e daca sa fie in primul 5 sau introdus pe parcurs. Cat despre Ziegler...e simpatic si cam atat.

      cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    meci pregatit foarte bine
    Banca lunga i-a permis lui Silva sa joace foarte intens in aparare. Lapornik, Watson si Kuti l-au "sufocat" pe Laser si nu prea au avut sibienii solutii. Bravo si pentru ca a jucat cu jucatorii rapizi si nu a intrat in jocul in caciula unde Cooper, Williams si Kinard is foarte buni. Raman la parerea ca putea juca Kromah pana mai prinde Rasic viteza.

    cu 6 ani în urmă (11.04.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Tarb ai legătura!!!
    Frumos momentul de dupa meci când v-ați chemat jucătorii pentru cântecul vostru avut cu ei. Rivalitate, răutăți putem avem dar trebuie sa ne respectam:) apropo cântecelul vostru începe sa imi placa.

    cu 6 ani în urmă (11.04.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    :)
    Meci foarte slab facut de noi si un meci ok pt Cluj. Azi Serban si-a intalnit copia fidela (din pacate fluiera la fel de prost ca el), pe Nicolae. Oare cine ii tine in brate pe acesti 2 incompetenti !?

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      In sfertul doi arbitrajul a semanat cu o voma urat mirositoare..... Au fost foarte aproape cei trei cavaleri ai stranutului in fluier sa strice meciul..... Deciziile au fost impotente psihic in ambele directii in perioada aia, noroc ca si-au luat medicamentele la pauza ca altfel se lasa cu .....

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Da
      Serban cel putin a facut praf fiecare meci fluierat in acest sezon indiferent de ce echipa a fost pe teren. E incredibil cum se poate numi asta arbitru.

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Scorul putea fi altul fara prestatia lor odioasa, putea fi mai mare diferenta, putea fi altul finalul..... Eu zic ca au influentat rezultatul cu prestatia lor din sfertul 2, cu numarul record de faulturi..... Sper sa fie suspendati macar o etapa sa revina din sferele lor inalte in care li s epare ca inoata!

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Fani Sibiu
    Nu pot sa nu remarc aroganta si nesimtirea galeriei Sibiului. Mai ales scandarile de la final. Ii felicit pe ai nostri ca nu au raspuns provocarilor.

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      ??
      Chiar sunt curios care au fost scandarile alea din final ca am iesit printre ultimii din sala si se pare ca le-am ratat !?

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      @JCN, spun unii ca au fost anumite scandari, eu unu nu am auzit dar asta, poate, si datorita atmosferei care se creeaza in sala cand sunteti voi in vizita!

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    Sibiul a fost ieri net inferioara, Clujul a meritat victoria cu prisosinta, in privinta scandarilor de la final acestea au sunat extrem de vulgar, pacat, deoarece nu toata galeria Sibiului se comportă astfel (padure fara uscaturi nu exista).

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    JCN
    Au fost niste trivialitati, chiar atacuri la persoana si la orasul Cluj, nu am chef sa le redau, pacat, nu fac cinste nimanui !

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Cronicaru
    Tu ai auzit trivialitatile astea de la Medias ? Tie cand iti da unchiul portia de net aterizezi direct aici si aberezi ?
    Trivialitati sau injuraturi cu siguranta nu au fost, a fost scandarea aia cu peste U si mai cantau cine e pe primul loc. In rest chiar astept sa aud ce a fost asa jignitor din ce se scanda.

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    JCN
    Ieri am fost la meci la Cluj, sau trebuie sa ti dau raportul pt tot ce fac, esti nesimtit mai sibianule sa stii, nu nu a fost doar mereu peste U, au fost cuvinte abjecte, injuraturi, pe care nu vreau sa le repet, e ok ? L au injurat si pe arbitru si pe Cristescu si pe Cluj, in general....macar de v ati compara la ceva serios cu Clujul !!!!

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Usor amice
      sa nu plezneasca o vena. Limbajul tau denota foarte multa inteligenta si faptul ca minti nu te face cu nimic mai interesant. Pe arbitrii cu siguranta i-a injurat toata lumea dar nu mai abera cu celelalte lucruri.
      Cat despre comparat cu Clujul uite ca noi ne luptam cu ei; nu pot spune acelasi lucru de echipa ta, ati sifonat cativa ani banii de la Romgaz si acum va zbateti in mediocritate. Stai jos, nota 4.

      ps: acum cine a scris, nepotul sau unchiul? :))

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    JCN
    Esti frustrat si penibil, dar nu am de gand sa incep un razboi cu tine. Vad ca altceva in afara de atac la persoana mea nu faci, mai schimba si tu placa, refrenul. Adica nu mai pot spune nimic, ma faci mincinos, eu mi am exprimat opinia ca spectator al salii Demian iar tu ma acuzi de tot felul de lucruri...cine te crezi ?, nu iti este rusine ??
    Si un sfat: te rog uita batutele luate ani in sir de la Gaz metan.( de multe ori tur retur, inclusiv umilinta din Cupa din sezonul 2009 2010 cand v am batut la 30 de puncte acasa, sau infrangerea cand vroiati sa l demiteti pe Mircea Vulc din penultimul an)...vad ca te urmaresc mereu iar Romgazul a sponsorizat din profit baiatule, ori la voi Prefectura sau Consiliul județean sau Primaria nu va asigura nimic nu, ele nu sunt de stat !!!???....nuu voi sunteti curati ca lacrima, aveti 100% management privat, sunteti cei mai tari, de ce sa va mai compar cu altii ??? Succes CSU dar te rog renunta la jignire pe viitor !!!

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :)
      1. Te fac mincinos pentru ca asta ai facut mai sus, nu aveai cum sa auzi asa ceva pentru ca nu s-a strigat asa ceva. Iti repet, am iesit printre unltimii din sala.
      2.Despre meciuri directe vorbim cand o sa aveti si voi ceva in vitrina.
      3. Cand termini scoala (sper sa reusesti) poate o sa intelegi care e diferenta intre sprijinul acordat de CJ sau primarie unei echipe si banii pompati de o companie de stat (vezi Romgaz la voi si mai nou Eximbank la BC Targoviste) intr-o anumita echipa.

      cu 6 ani în urmă (12.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    JCN
    Bine ar fi sa ti pot arata biletul, dar cum nu ne cunoastem, nu ai sansa aceasta. In rest, pot confirma si altii, daca vor, eu nu stiu unde ai fost tu....
    Te rog insa pe viitor sa nu ma mai jignesti, chiar as aprecia.
    Succes Sibiu si numai bine.

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    JCN
    Am stat in partea opusa de voi. Injuraturi au fost de ambele parti dar nu in scandari de grup. Scandarile voastre desconsidera pe toata lumea oriunde mergeti. 200 de oameni desconsidera 2000 la ei acasa. Ti se pare normal? Scandarile voastre sun provocatoare. Spune-ne tu cum a sunat scandarea catre galeria lui U de la final? Nu a fost provocare? La noi au fost baieti destepti si v-au cantat la revedere aratandu-va tabela. Numai bine.

    cu 6 ani în urmă (12.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!