Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca câștiga la Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.03.2017

U BT Cluj-Napoca a debutat cu victorie în faza a doua a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin. Liderul la zi al campionatului a câștigat pe terenul lui CSM CSU Oradea. Clujenii și-au creat un avantaj important după prima  repriză, însă pe final gazdele au forțat revenirea însă nu au avut puterea de a întoarce soarta partidei.

Echipele de start:

Oradea: Franklin, Mandache, Zeno, Lucic și Țîbârnă
Cluj:Rasic, Karniauskas, Dykes, Moldoveanu și Barro

Startul partidei a fost unul echilibrat, după care Dykes a creat de unul singur o diferență de 9 puncte pentru clujeni, scor 18-9. Elevii lui Mihai Silvășan și-au păstrat ritmul ofensiv până la finalul actului inaugural, pe care aveau să-l câștige cu scorul de 30-22. Sfertul secund a fost unul mai sărac în puncte, însă inițiativa le-a aparținut tot oaspeților. Pustozvonov, Rasic și Moldoveanu au alimentat jocul ofensiv al clujenilor, care au luat o opțiune importantă încă de la pauză, când conduceau pe terenul lui CSM CSU Oradea cu scorul de 50-34. În start de repriză secundă Clujul s-a dus la 21 de puncte după 5 puncte marcate la rând de Moldoveanu. Țîbârnă cu două triple pentru formația gazdă a fost cel care a sunat revenirea. Aruncările de la distanță au continuat să intre pentru Oradea și Zeno cu 7 puncte marcate reducea diferența la una formată dintr-o singură cifră. Pe final de sfert Dykes a marcat 6 puncte și scorul era 70-59 pentru Cluj, înaintea ultimelor 10 minute. Oradea a reușit să revină în joc grație aruncărilor de la distanță reușite de Will Franklin. Conducătorul de joc reducea handicapul al doar 3 puncte, 80-77 cu mai puțin de 3 minute rămase de joc. Oradea a reușit să oprească două atacuri ale clujenilor, însă nu au profitat și au ratat egalarea sau apropierea la un singur punct. Rasic și Moldoveanu avea să închidă meciul de la linia de fault. Scor final 84-79 pentru U BT Cluj-Napoca în deplasarea de la Oradea.

Kyndall Dykes a fost omul meciului cu 29 de puncte și 3 recuperări. Aleksandar Rasic a terminat cu 21 de puncte, 5 recuperări  și 3 pase decisive, în timp ce Vlad Moldoveanu a înregistrat un double-double, 19 puncte și 11 recuperări.

Martin Zeno a fost cel mai bun orădean cu 22 de puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări. Will Franklin a terminat cu 15 puncte, iar Bogdan Țîbârnă cu 11.

foto: sportpictures.eu

10 comentarii la aceasta stire:
  • streetball44 :

    Pfuuu
    Ce frumos poate sa fie acest sport. Astazi am avut o alta dovada in acest sens. Emotii, trairi maxime pana la finalul meciului. Felicitari maxime adversarilor nostri, au aratat o atitudine pe care, personal, mi-as dori sa o gasesc la toate echpele din campionat in momentele grele..si nu numai. Felicitari si mult succes pe mai departe!
    Probabil ca daca mai tinea 1 minut meciul, am fi pierdut sau am fi jucat OT, Franklin era on fire. Probabil de aici va juca din ce in ce mai bine...Cat despre noi, pot zice, din nou, ca uneori pauza nu ne este deloc un sfetnic bun, ba din contra. E al patrulea meci cand pierdem avantaj mare (Galati, Craiova, Steaua in cupa). Prefer sa fie mai echilibrat in prima repriza, decat sa suferim pe final, fara emotii :). Totusi, astazi trio-ul Dykes, Rasic si Vlad a fost imperial, ma bucur mult sa vad astfel de performante. Si da, lipsa lui Torok ne-a creat ceva probleme, sper ca la meciul de saptamana viitoare sa fie apt. In plus, Kariniauskas azi s-a miscat ok, intr-un meci greu, totusi. Cred ca va creste, incet-incet, de la meci la meci. Vedem daca joaca cu Pitestiul saptaman viitoare, cred ca-l ca menaja, totusi si revine Adamovic...

    cu 7 ani în urmă (03.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Scofield81 :

    Arbitrii
    Felicit echipa Clujului!
    E buna anul acesta!
    Arbitrajul lasă de dorit însă în acest sezon! Prea multe greșeli, prea multe " accidente" în ale fluierului pentru acest sezon în favoarea Clujului și cu Mureșul în finala, azi la Oradea da la Mandache fault antisportiv în euroliga era fault simplu, dar nu dai la Rasic fault antisportiv, tehnic la Moldoveanu când arata semnul cu degetul mijlociu la public!
    Nu se fluiera pași la Rasic mereu face pași la pornire!
    Cu tot respectul pentru Moldoveanu are un caracter jegos și urat! Face mereu semne obscene și instiga la scandal!
    SPER DIN TOT SUFLETUL CA ACEST Final de CAMPIONAT SA FIE UNUL CORECT ARBITRAT!

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • streetball44:

      Faza
      Cu tot respectul si cu mult calm, dar la faza aia cu Andrei si Max, chiar nu stiu de ce sa se fi dat altceva in afara de antisportiv. S-a vazut la reluare, s-a dus voit sa-l darame pe Max, mai mai sa-l faca K.O...Am zis de faza asta, ca aici mi se pare cel mai limpede cum sta treaba...in rest, las specialistii sa se pronunte.

      cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Ba dupa arbitrajul de azi, va legati de arbitraj. Nu va e un pic rusine? Da-o dracului ca pe langa ca lipsea Torok, Clujul s-a mai trezit si cu pivotii plini de greseli ca orice cacat era ba blocaj miscare, ba fault in atac. Ba da deja devenim penibili si vesnica ingamfare pe care o stiu prea bn a bihorenilor(si din si de pe langa Bins) deja isi face simtita prezenta...
    Rasic face mereu pasi pornire, mai al dracului cum l-au tinut aia pe la Partizan si Fener si pacalea el arbitrii si pe acolo. Rau ii doamne sa fii prost de sa dai in toate gropile.

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Sincer ca pana acuma m-am abtinut. Sa ne fereasca cel de sus de asa arbitraj ca azi(vezi doamne favorabil) si pot spune ca e o adevarata minune ca azi s-a castigat meciul in conditii in care Torok a fost out, pivotii au fost facuti ciur de brigada si alte rahaturi de 5% gazdelor. Achim e bun, da vedem noi in playoff cine pe cine bate...

      cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat:

      free62
      Sunt oradean. Recunosc ca voi aveti de departe cel mai bun lot si dupa parerea mea la cum au jucat toate echipele pina acum ,Clujul merita cinstit sa castige campionatul. Sunt cei mai buni. Dar sa jignesti TOTI bihorenii nu arata altceva decit cit de NEANDERTALIAN esti (am scris cu majuscule ca poate nu intelegi cuvintul).Astept o reactie neandertaliana din partea ta. Din nou.

      cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • CSM CSU Oradea cikosh:

      Free62
      Sa nu vorbim de caracterul celor de la cj.... Acu 2 ani dintr-o deplasare la cj suporteri oradeni au fost băgați în autocar de jandarmi ca niște animale..... Știi ce a zis un jandarm??? Hai sa îți zic : "mai repede, nu aveți voi față de cj...." Așa că lasă "bihoreni împace.... :-)

      cu 7 ani în urmă (05.03.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Kariniauskas
    E bun pentru varsta lui. S-a vazut in aparare o crestere a eficientei echipei. Pe langa ca e indemanatic, vede si assisturi bune, are si talie care il ajuta. Cred ca e investitie buna, numai sa mai ramana la noi si sa continue la fel.

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      @ydesh_apu
      mie imi pare ca ii lipsest shootu' ... in rest e excelent

      cu 7 ani în urmă (04.03.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Eu l-as folosi intr-un tandem cu Adamovic. Evident ca intr-un meci cu un adversar mai slab pt ca ar trebui menajat Rasic dau Dykes.

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!