Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj câştigă în faţa Stelei în derby ul etapei din Top 6

Eduard Popa

Eduard Popa
19.03.2017

steaua u bt

Meci spectaculos în Capitală între ocupantele primelor două locuri din Liga Naţională de Baschet Masculin. U BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 80-75 în faţa celor de la Steaua CSM Eximbank Bucureşti, după o partidă cu foarte multe fluctuaţii pe tabela de marcaj.

Jukka Toijala a început partida în formula Runkauskas, Szijarto, Malesevic, Dudzinski şi Randal Falker. De partea cealaltă Mihai Silvăşan a ales să înceapă cu Adamovic, Rasic, Dykes, Vlad Moldoveanu şi Barro.

Clujenii au început mai bine partida şi după un and-one al lui Barro conduceau cu 7-2. Steaua a replicat însă, în special prin Marius Runkauskas şi au preluat conducerea la 13-12. Dar finalul de sfert a aparţinut clujenilor. Dykes a finalizat un alley oop de la Adamovic, Vlad Moldoveanu a reuşit un and-one iar Barro a reuşit la rândul său un slam dunk spectaculos şi Clujul avea 27-20 după primul sfert. Steaua a început mai bine al doilea sfert şi după coşul lui Levi Szijarto se apropia la numai un punct, scor 34-33. În cele din urmă clujenii aveau să intre la pauză cu un avantaj de numai două puncte, scor 41-39.

Nikola Malesevic a dus pe Steaua în avantaj la începutul sfertului trei, scor 42-41. Clujenii au replicat însă cu un parţial de 8-0. Gazdele au revenit la două puncte, după un and one al aceluiaşi jucător (49-47). A urmat apoi o replică furioasă a clujenilor. Aceştia au reuşit un parţial fabulos de 16-0, Vlad Moldoveanu reuşind chiar şi un 4 point play. Runkauskas a reuşit două libere şi apoi o intercepţie ce s-a transformat în pasă decisivă pentru Falker pe final de sfert, care au mai adus speranţele în tabera gazdelor. Cu toate acestea U BT Cluj a intrat în ultimul sfert cu un avans de 14 puncte, scor 65-61.

Ghidaţi de aceiaşi Runkauskas şi Falker steliştii au revenit fabulos pe tabela de marcaj în sfertul patru, iar după reuşita semnată de David Dudzinski, Steaua ajungea la numai două puncte distanţă, scor 74-72. La 76-74 pentru oaspeţi Runkauskas a ratat însă o aruncare de la 3 puncte care ar fi adus Steaua în avantaj, iar cei de la U BT Cluj şi-au ţinut calmul de la nivelul liniei de fault şi au reuşit să câştige mai greu decât le-ar fi plăcut un meci în care au condus chiar şi cu 18 puncte.

Scor final 80-75 şi U BT Cluj-Napoca reuşeşte victoria cu numărul 20 din 23 de partide în acest sezon regulat. De partea cealaltă Steaua ajunge la 14 victorii şi 9 înfrângeri.

Vlad Moldoveanu a reuşit 24 de puncte, Kyndall Dykes a înscris 20 de puncte, cu 8 recuperări, 4 pase decisive şi 3 intercepţii iar Ousmane Barro a strâns 17 puncte, 9 recuperări şi 5 pase decisive. De partea cealaltă Marius Runkauskas a reuşit 28 de puncte în timp ce Randal Falker a strâns 16 puncte, 10 recuperări şi 6 pase decisive.

În etapa următoare Steaua va primi acasă vizita celor de la BCM U Piteşti, în timp ce U BT Cluj-Napoca va găzdui campioana României, CSM CSU Oradea.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!