Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj redevine lider în LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.11.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a obținut cel de-al 5-lea succes stagional în LNBM, după ce a trecut pe teren propriu de Politehnica Iași, scor final 89-60. Meciul a contat pentru etapa a 6-a din campionat, iar cel puțin până luni seara la meciul dintre Pitești și Dinamo, Clujul rămâne singura echipă cu 11 puncte acumulate, revenind din nou pe prima poziție în clasament. 

Confruntarea cu formația venită din subsolul clasamentului nu a fost așa de ușoară precum se așteptau gazdele, însă valoarea și experiența și-au spus în final cuvântul. Primul sfert a fost unul destul de echilibrat, oaspeții fiind motivați de faptul că joacă în fața campioanei, respectiv în cea mai mare sală de sport din România. Actul inaugural a fost adjudecat de clujeni în cele din urmă cu 27-21. Treptat, băieții lui Mihai Silvășan și-au găsit soluțiile atât în apărare, cât și în atac, iar sfertul secund a fost adjudecat cu 18-9, intrând astfel la vestiare cu un ecart de 15 puncte, 45-30. 

Amfitrionii au revenit de la vestiare mult mai relaxați, iar acest lucru a fost taxat imediat de ieșeni. Elevii lui Ioannis Tsirogiannis au izbutit un sfert 3 excelent și pe baza rotației permanente din partea Clujului, care a oferit minute și jucătorilor mai puțin folosiți în alte meciuri. Oaspeții moldoveni și-au adjudecat astfel cea de-a 3-a secvență a partidei cu un parțial de 20-13, iar înaintea actului decisiv tabela din Polivalentă indica 58-50 în favoarea clujenilor. Staff-ul campioanei a sunat imediat alarma, iar băieții au răspuns prompt, câștigând sfertul 4 fără nicio discuție, la 21 de puncte diferență, scor 31-10. U-BT Cluj a câștigat astfel partida la 29 de puncte diferență, scor final 89-60. 

Punctele Clujului în acest meci au fost marcate de Rolland Torok 22, Zeljko Sakic 14, Vaidas Kariniauskas 12, Giordan Watson 11, Lasan Kromah 10, Andrei Calinicenco 7, Andrei Mureșanu 6, Ousmane Barro 4 și David Vida 3. De cealaltă parte, din lotul Politehnicii Iași au punctat Michael Babatunde Balogun 18, Jaleel Dominique Roberts 13, Răzvan Vatra 10, Reginald G Keely Jr 9, George Tsintsadze 4, Florin Popa 4 și Sinisa Cvetanovic 2. 

U-Banca Transilvania a ajuns odată cu această victorie la succesul cu numărul 5 în LNBM, având o singură înfrângere, 11 puncte acumulate și ocupantă a primului loc în clasamentul LNBM. În tot acest timp, Poli Iași se află la polul opus, pe ultimul loc, având 6 eșecuri din tot atâtea meciuri disputate. În runda următoare, clujenii vor da piept cu CSM CSU Oradea pe teren propriu, în timp ce Iașiul va avea meci dificil la Pitești. Etapa respectivă se va juca abia la începutul lunii decembrie, campionatul urmând să ia o pauză cu ocazia meciurilor din preliminariile FIBA World Cup. 

Până atunci însă, campioana en-titre a României și singura reprezentantă a țării rămasă în competițiile internaționale va juca miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19:00, pe teren propriu, în fața celor de la Dinamo Tbilisi, într-un meci din cadrul etapei a 5-a a grupelor FIBA Europe Cup. 

*Foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!