Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania învinge echipa Piteștiului

Paul Olar

Paul Olar
08.03.2017

U-Banca Transilvania își continuă parcursul perfect din campionat. Formația lui Mihai Silvășan a învins pe BCM U Pitești, scor 94-84. Partida a avut loc miercuri seara, pe parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

Pentru această confruntare, Mihai Silvășan a decis să îl odihnească pe Aleksandar Rasic și să îi acorde în continuare minute lui Vaidas Kariniauskas. Formația clujeană a început mai bine partida și a condus după primul sfert cu 3 puncte, 24-21. Filip Adamovic a fost extrem de precis în atac, iar Kyndall Dykes a contribuit la rândul său pe faza ofensivă. În plus, Vaidas Kariniauskas a demonstrat că s-a integrat în angrenajul ardelenilor.

De partea cealaltă, echipa Piteștiului a răspuns printr-un Vincent Hunter, care a dominat situația sub panou. Aleksandar Kostoski a impresionat prin aruncările de la distanță, în timp ce Pavel Marinov a desfăcut inspirat defensiva clujenilor. U-BT a avut însă un joc mai bun și a gestionat mai bine finalul, deși Kostoski a dat emoții prin coșuri de trei puncte.

Filip Adamovic a izbutit 21 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Kyndall Dykes a adăugat 17 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări, pe când Ousmane Barro a totalizat 16 puncte și 6 recuperări.

În replică, Aleksander Kostoski a avut 22 de puncte, 9 pase decisive și 4 recuperări. Aleksandar Mladenovic a încheiat disputa cu 19 puncte, 8 pase decisive și o pasă decisivă.

*Foto: Valentin Todea

9 comentarii la aceasta stire:
  • streetball44 :

    Greu
    Ca de obicei, am avut un nou meci greu cu echipa Pitestiului. La fel ca primele doua intalniri, meciul a fost unul echilibrat, fiind deschis oricarui rezultat. Ma gandeam ca revenirea in Horia Demian ne va aduce un plus semnificativ, insa azi adversarii nostri s-au descurcat bine, noi transand meciul pe final. Totusi, putin cam multe erori si de o parte si de alta, sper sa dispara din ele pe viitor, avem do deplasare dificila duminica, la Timisoara. Ma bucur ca Silva l-a menajat pe Rasic, avea nevoie si el de pauza, chiar si fara el am marcat 94 de puncte. Vaidas creste incet, dar vizibil, astazi in afara de un TO, n-am prea vazut nimic negativ la el: joc in echipa, patrunderi, pase ok, chiar si o tripla la un moment dat. E bun baiatu', trebuie tinut de el la sfarsitul sezonului. In rest...ok, per total, cu acele mici exceptii. Speram la inca o victorie duminica la Timisoara.

    cu 7 ani în urmă (08.03.2017)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      si noi
      Speram la victorii ale voastre cu Timisoara , inca o data cu Oradea , inca o data cu Pitesti si in rest depinde de noi.

      cu 7 ani în urmă (08.03.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu
      Hai sa lasam clasamentul si sa jucam si noi ceva baschet, ca de ceva meciuri suntem intr-o lipsa de forma ingrijoratoare. Daca nu ne revenim, primul tur de playoff va fi ultimul pentru noi, iar asta indiferent de adversar.

      cu 7 ani în urmă (08.03.2017)
    Raspunde
  • pipzn :

    Riscant
    Un meci care arata riscurile unei circulatii lente a mingii in conditiile in care ai un adversar care dispune de conditia fizica necesara pentru a strange oriunde e necesar.

    Cele 94 de puncte inscrise par foarte bune dar mascheaza faptul ca procentajele la 2 puncte nu au fost prea grozave. (Moldoveanu are 0/8 de ex.). Cred ca si aceasta victorie a fost una majoritar a realizarilor individuale.

    Prin sfertul 3, Pitestiul intrase in penalizare relativ repede dar nu am vazut nicio intentie sa profitam imediat de acest lucru. Poate nu a vrut nimeni sa riste vreo accidentare. Oricum mi s-a parut ciudat sa-l vad pe Max mai mult patrunzand si pe Dykes cautand mai degraba aruncarile de la distanta.

    Felicitari pentru victorie. Meciul cu Timisoara ar trebui sa fie mai usor daca raman lucrurile ca in prezent: au doi jucatori de baza accidentati, Popa Calota a avut ceva cu antrenorul si asta s-ar putea sa-l tina pe banca.

    Pitestiul are o echipa solida. Nu cred ca va fi un adversar usor pentru nimeni

    cu 7 ani în urmă (08.03.2017) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Bca
    F buna clujul.am fost si noi in joc totusi.felicitari adamovic ca a inscris la acel ultim atac al clujului.meciul se joaca pana in ultima secunda.nu inteleg de ce se opresc jucatorii cand mai ai sanse macar sa pierzi la o diferenta mai mica de pcte.sau sa bagi niste tineri sa prinda si ei cateva secunde.

    cu 7 ani în urmă (09.03.2017)
    • pipzn:

      Poate ma insel
      Insa, in sala fiind, eu am vazut ca timpul de atac ramas al Clujului era mai mic decat numarul de secunde totale ramase de jucat (ceva de genul, mai aveam 14 secunde din atac si mai erau de jucat vreo 17-18). Asadar risc de abatere de 24 secunde si un nou TO (care pentru Adamovic personal ar fi fost al saselea)



      cu 7 ani în urmă (09.03.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Timp
      Eu cred ca mai erau 24 sec.adamovic a sutat cand mai erau vreo 4 sec.adica daca tot nu te apari...bagi tinerii,fac un fault si mai au si ei un atac.in rest n.am ce sa reprosez.o echipa buna..echilibrata si ca lot si ca faze ofensiv-defensiv.sapera care mereu gaseste solutii in timpul jocului.

      cu 7 ani în urmă (09.03.2017)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    Mereu aproape
    dar intotdeauna atat de departe.
    Asta am putut observa in momentele in care am avut ocazia sa urmaresc meciul. Greu de crezut ca cei de la Cluj pot scapa titlul anul acesta. Totusi la Pitesti Corpodean si Gabric par depasiti in momentele importante, iar Marinov pare intr-o scadere de forma. Sunt curios cum vor fi abordate in faza eliminatorie aceste meciuri in care dai impresia ca poti sa invingi echipa mai bine clasata!

    cu 7 ani în urmă (09.03.2017) Raspunde
  • FC Argeș Pitești free666 :

    !
    LA ce jucatori are Clujul trebuie sa castige fiecare meci la 15 puncte, nici nu au nevoie de antrenor, joaca singuri pt potentialul pe care-l au.

    cu 7 ani în urmă (10.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!