Stiri Juniori U20 Masculin

U20M: Declarațiile de după finala mare

Marius Petri, Dan Oancia

Marius Petri, Dan Oancia
27.04.2014

Gazdele de la BC Timișoara au reușit să se impună în duelul pentru medalia de aur din cadrul turneului final de U20 împotriva celor de la CSȘ Ploiești, disputată pe parchetul sălii „Constantin Jude", scorul final fiind disproporționt în favoarea micilor "lei", 91-59.

Susţinută de un mănunchi de aproximativ 300 de suporteri bănăţeni, BC Timişoara nu a avut nici o problemă, reuşind să domine întreaga partidă, şi datorită lui Păun sau Raul Covaciu, care de altfel a ieşit cel mai bun jucător al finalei cu 26 de puncte, 9 recuperări şi 3 pase decisive.

Cristian Bota, antrenorul echipei de U20 a Timişoarei s-a arătat foarte încântat de noul titlu obținut:

„În acest moment mi-am egalat performanța ca jucător, am avut două titluri ca jucător. Datorită acestor băieți minunați, acestui spirit care s-a creat în jurul echipei, acestei discipline tactice, am reușit victoria. Îi mulțumesc publicului pentru susținere, le mulțumesc celor care au fost alături de noi cu sufletul, și nu în ultimul rând băieților mei cărora vreau să le spun că sunt mândru de faptul că sunt antrenorul lor. Unii dintre jucători, după mai un an de muncă, vor face lejer față în prima ligă națională. Va urma o scurtă perioadă de vacanță, după care vom lua unele decizii. Avem nevoie de o perioadă de odihnă".

Întrebat care dintre titlurile câştigate a fost mai greu de obţinut, Cristian Bota a ţinut să precizeze: "cred că cel titlul de anul trecut a fost mai greu de cucerit".

În partea ploieștenilor, Marian Hartman, antrenorul echipei, a declarat:

„Ne-am împiedicat la ultimul sfert. Gazdele și-au arătat valoarea, iar noi am picat fizic, ca de fiecare dată. Am echilibrat jocul în sfertul trei, dar au mai fost niște inexactități, iar jucătorii mei nu le-au putut face față lui Păun și Covaciu, care mai joacă prin alte părți. Se putea observa, în sfertul patru, că la un moment dat, unii jucători nu mai puteau să alerge. Oricum, sunt mulțumit, am avut 15 partide cu 3 înfrângeri și 12 victorii. În general echipa s-a comportat bine".

Întrebat despre viitorul echipei, Hartman a spus:

„Sper ca la anul și peste doi ani să reușim măcar să ne egalăm performanțele. Unii jucători vor avea bacalaureatul în vară. Până aici a fost bine, clubul mi-a dat tot ce aveam nevoie, și financiar, și moral. Dar mai există și sincope în cadrul unei echipe, momente de mai puțină originalitate. Vreau să felicit echipa gazdă. La noi, doar Ene nu putea să le facă față singur. L-am mai avut pe Minescu, care e jucător bun, juniori I, dar nu a putut să se ridice la nivelul celorlați. În continuare mergem la București pentru turneul de U18".

Desemnat cel mai bun jucător al finalei mari cu o performanță de 26 de puncte, 9 recuperări şi trei pase decisive, Raul Covaciu speră să prindă cât mai multe jocuri în tricoul echipei mari a Timișoarei:

„Mă gândesc la prima echipă. Sunt sigur că oricare dintre noi ar putea avea loc la prima echipă, depinde și cine este dorit. Cât despre meci pot spune că a fost unul destul de greu, cred că motivația și-a spus cuvântul în această partidă."

 

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rraZVy#BCT :

    pt grasutu cu tricou verde
    acest..nu stiu cum sa il numesc..numa antrenor nu..marian hartman..inainte de primul meci al turneului a intrebat un oficial al meciului cum se cere " pauza"..ca pe urma sa se ia de tot ce misca..inclusiv copilasii care dau cu mopu..azi in timpul finalei..la timeouturi..ii injura pe Neagu si Ene..care sa fim seriosi..sunt printre cei mai buni ( neagu chiar cel mai bun pe postul sau ) pe posturile lor..la sfarsitu meciului..avand tupeul sa ii arunce in carca insuccesu lu Neagu..fara de care ploiestenii nu ajungeau aici..asta e clar..o petarda de om acest hartman..

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    Hartman
    Are vreo legătură de rudenie cu Sorin Hartman, vechiul antrenor al echipei de tineret? Avea același stil de a înjura pe toți, inclusiv pe proprii jucători. Nervozitatea pare a fi o problemă în baschetul Ploieștean.

    cu 9 ani în urmă (28.04.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      legatura
      S-ar putea sa fie tata si fiu....

      cu 9 ani în urmă (28.04.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe D12:

      chiar sunt
      tata si fiu ... dar fiul n-are nici o legatura cu caracterul tatalui. hartman senior e un muc al baschetului ploiestean de ani de zile.

      cu 9 ani în urmă (14.09.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    ciudatenii
    Deci, Ploiestiul a castigat un singur meci, contra echipei care in final s-a clasat pe ultimul loc si a luat argintul. Dinamo a castigat tot un meci, contra echipei care in final a luat bronzul si a iesit pe ultimul loc. Clujul a castigat 2 meciuri dintre care unul cu echipa care in final a luat argintul si a iesit pe 3.

    cu 9 ani în urmă (29.04.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      asdepica
      "Avantajele " sistemului de desfasurare. Daca se " fiecare cu fiecare " si se facea clasamentul toata lumea era mai castigata : clasamentul nu suferea astfel de anomalii si sigur arata altfel ( echipele cu banca lunga erau pe podium ) iar jucatorii aveau inca 2 meciuri tari in picioare iar pentru un sezon atat de sarac, la nivel de U20, conta enorm

      cu 9 ani în urmă (29.04.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    corect
    asa trebuia o singura grupa,sigur dinamo ar mai fi socat pe careva, pacat ca nu are banca,clujul cu poate cel mai valoros lot de la turneu a platit pentru atitudinea de superioritate pe care o manifesta acesti jucatori ,uite ca au pierdut in fata celei mai slab cotate echipe

    cu 9 ani în urmă (29.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    dobitoc mic ce esti!
    mi juma de minge !tu lichea mica ce esti ,prost mai esti!dobi...cum se cere pauza, unui official,care copii cu mopul,care injurii aduse lui Neagu si Ene si mai ales care dintre timpitii din zona bancilor ai fost tu mai fotografule!!!! Mai razzzvvaanniiccaa organ... mica!

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!