Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ucraina a învins Spania în preliminariile FIBA World Cup 2019

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.09.2018

După surpriza de la Botevgrad, unde Bulgaria a trecut de Franța, o nouă surpriză s-a consemnat aseară la Kiev, acolo unde naționala Ucrainei a dispus de Spania la 11 puncte diferență, scor final 76-65. 

Doar cu nume precum Sergio Rodriguez, Pierre Oriola, Joan Sastre sau Pablo Aguilar, naționala iberică a avut un start modest în fața ucrainienilor, care și-au adjudecat sfertul inaugural cu 19-12. Actul secund a revenit Spaniei cu 22-17 și astfel echipa care a intrat în avantaj la vestiare a fost Ucraina, scor 36-34. Odată cu revenirea de la vestiare, reprezentativa masculină a Ucrainei a strâns rândurile și nu au mai dat nicio șansă concretă mult-titratei echipe a Spaniei. Gazdele și-au adjudecat sferturile 3 și 4 cu parțiale de 20-17 și 20-14 și astfel confruntarea la 11 puncte, scor 76-65. 

Ucraina a practicat un baschet bazat pe forță colectivă, nu neapărat cu sclipiri individuale, având un total de 23 de pase decisive, cu 13 mai multe decât Spania. De asemenea, naționala de la Kiev a încheiat disputa cu un procentaj de 45% de la mare distanță cu 9 reușite din 20 de încercări, în timp ce Spania a avut doar 27% cu 8 din 29. 

Principalii marcatori din lotul Ucrainei au fost Sviatoslav Mykhailiuk cu 22 de puncte, Viacheslav Kravtsov cu 13 și Denys Lukashov cu 11, în timp ce de la Spania s-au remarcat Joaquin Colom cu 15, Sergio Rodriguez cu 12 și Oriol Pauli cu 11. 

Chiar și cu acest insucces înregistrat la Kiev, Spania este lider în Grupa I cu 6 victorii și un eșec, în timp ce Ucraina e pe locul 4, ultimul sub linia care duce la Mondial, având 4 meciuri câștigate și 3 pierdute. 

Luni, 17 septembrie, Spania va juca acasă la Madrid cu Letonia, în timp ce Ucraina se va deplasa la Niksic pentru duelul cu Muntenegru. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!