Stiri

Ultima rezervă din NBA a spulberat amatorii

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.01.2013

Brian Scalabrine este unul dintre acei jucători pe seama cărora fanii NBA s-au obișnuit să facă glume. Americanul cu origini irlandeze a avut o carieră de 11 sezoane în liga profesionistă pe care și-a încheiat-o vara trecută.

Mulți dintre cei care urmăresc fenomenul, pasionați de baschet profesionist care însă admiră doar statisticile impresionante precum cele de la capitolul puncte marcate și se uită mai puțin la procentaje respectiv la numărul extrem de mare de aruncări pe care respectivii le efectuează sau reușitele de un grad ridicat de spectaculozitate, vizibile în topurile zilnice oferite pe nba.com sau prin intermediul altor surse online, dar nu sunt la fel de prompți să observe numărul aproape la fel de mare de erori, greșeli și/sau ratări ale superstarurilor. Acești fani nu au avut nicio problemă în a face glume pe seama lui Brian de-a lungul anilor.

Această categorie de fani (deloc mică), a ajuns să râdă de Scalabrine. Acesta și-a acceptat statutul de încălzitor de bancă și pe cel de jucător caraghios într-o ligă ticsită de superstaruri însă chiar și cu acest statut a devenit un om înstărit. Lucru care i-a cam înfuriat pe fani, unii dintre ei considerând că omul nu-și merită locul în NBA, competiție în care evoluează 450-500 dintre cei mai buni jucători de pe planetă.

După încheierea carierei Scalabrine nu a uitat de fani. Mai cu seamă de cei care l-au contestat. El a organizat evenimentul '98.5 The Sports Hub's 1-on-1 Scallenge', prin intermediul căruia patru dintre cei mai buni jucători cu statut amator au avut posibilitatea de a-l învinge în baschet 1-la-1 pe Scalabrine.

Selecția s-a făcut pe baza înregistrărilor trimise de cei dornici. Aceștia și-au etalat calitățile baschetbalistice, dar în același timp pe cele de 'trash talk-eri', trasmițându-i câteva mesaje prin care Scalabrine a devenit motivat.

Cei patru jucători selectați, considerați a fi drept cei mai buni la baschet dintre candidații care au dorit să-l învingă pe Brian în jocul 1-la-1, au fost spulberați pe rând de către cel poreclit 'the human victory cigar'. Scorul total cu care s-au încheiat partidele a fost de 44-6, informează Yahoo.

Două dintre meciuri au fost câștigate de către Scalabrine la zero. În total, Brian a permis adversarilor să înscrie cinci coșuri din acțiune. Adică 1.25 coșuri pe partidă.

Iată cât este de dificil să joci 11 ani în NBA. Chiar și să vii un 'bench warmer'. S-a demonstrat că până și ultima rezervă din NBA nu are ce discută cu un amator. Desigur asta nu îl va face un star în NBA, însă cel puțin le-a arătat celor care îl contestă care e distanța dintre un fan/amator și un jucător profesionist, ce-i drept modest, din NBA.

Imagini video de la acest eveniment găsiți AICI.

Așadar, fanilor, mai încet cu ironia.

Despre Brian Scalabrine
- născut pe 18 martie 1978
- măsoară 2.06 metri și cântărește 107 kilograme
- a absolvit liceul Enumclaw, statul Washington
- a jucat baschet la nivel universitar pentru Highline CC și University of South Carolina
- a absolvit în anul 2001, după care a fost draftat în NBA de New Jersey Nets, cu opțiunea a 34-a
- a jucat în NBA pentru: New Jersey Nets (2001/05), Boston Celtics (2005/10) și Chicago Bulls (2010/12)
- pe perioada conflictului de muncă din NBA, consemnat în anul 2011, a jucat la Benetton Treviso, unde l-a avut coleg pe Vlad Moldoveanu
- campion NBA în anul 2008, alături de Boston Celtics
- are 559 meciuri jucate (61 ca titular) în liga profesionistă cu medii pe carieră de 3.1 puncte, 2.0 recuperări și 0.8 pase decisive în 13.0 minute 

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara savagedanyro :

    scor medie ???
    poate scorul total. S-au jucat 4 meciuri, cel mai bun pana la 11 !!!!

    cu 11 ani în urmă (25.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate