Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un jucător israelian de 22 de ani a obținut cetățenia română

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.06.2017

Alon Sonenfeld, primul din dreapta răndul de jos, evolueză actualmente într-o ligă de vară din Israel

Încă un jucător de origine israeliană a obținut cetățenia română, după frații Tal si Jonhatan Nir. Este vorba de Alon Sonenfeld, un sportiv ce măsoară 1.83m si evoluează pe pozițiile 1/2. Născut în anul 1995 Sonenfeld a încheiat sezonul alături de o formație e liga a 3-a din Israel, iar de-a lungul carierei a făcut parte din lotul lărgit al naționalei Israelului U16.

Într-o declarație acordată site-ului nostru, Alon a declarat că a auzit numai lucruri bune despre România, de la prietenul său Tal Karpelesz. Acesta a mai adăugat că bunicii săi au locuit în Bucuresti, iar mama sa s-a născut în capitală. 

Am solicitat cetățenia română în ianuarie 2016 si am primit-o în noiembrie anul trecut. Sase generații în urmă ale familiei mele sunt originare din România, bunicii mei au locuit în Bucuresti, iar mama mea s-a născut în capitala României.

Am auzit numai lucruri bune despre România de la prietenul meu, Tal Karpelesz. Mi-a spus că este o ligă puternică, cu fanii deosebiți, si mi-a recomandat-o. Mi-ar plăcea să joc acolo, de ce nu. Planurile mele de viitor sunt legate de baschet. Îmi doresc ca, pas cu pas, să ajung într-o ligă puternică si să reprezint naționala României sau a Israelului.

Cât despre jocul meu, consider că sunt un jucător orientat spre succesul echipei. Consider că în baschet este foarte important IQ-ul fundasului, deoarece doar în acest fel poți să îți ajuți echipa si coechipierii si să ai parte de succes. Totusi, individual vorbind, îmi place să îmi folosesc abilitățile atletice pentru a pătrunde sau a crea oportunități, atât pentru coechipieri cât si pentru mine.

Puteți vedea highlights-ul lui Alon Sonenfeld, din stagiunea 2016/2017, în link-ul următor.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Parere.
    Se misca bine , are un viitor daca gaseste echipa.

    cu 6 ani în urmă (18.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!