Stiri

Update: Andrei Mandache s-a retras din echipa pentru Bucharest Challenger

Mihai Iordan

Mihai Iordan
02.08.2019

UPDATE: Printr-un anunța postat pe rețelele de socializare Andrei Mandache își exprimă regretul că din motive personale nu va putea participa la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, așa cum se anunțase inițial, alături de singura echipă românească din turneu Autohtonii Bucharest. Vom reveni cu amănunte despre componența finală a echipei. 

 

Știrea inițială:

România va fi reprezentată la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2019 (10-11 August, ParkLake Shopping Center) de către echipa Autohtonii Bucharest, echipa lui Sergiu Souca, cel mai bine clasat jucător în ierarhia Sport Arena Streetball Tour 2019 după evenimentul de la Ploiești.

Trei foști componenți ai naționalei României, Virgil Stănescu, Adrian Guțoaia și Andrei Mandache vor evolua la turneul internațional de la București alături de Souca, unul dintre cei mai longevivi jucători de baschet 3x3 din România, prezent la prima ediție a FIBA 3x3 World Tour Final, Miami 2012.

Stănescu și Guțoaia au evoluat în echipa Autohtonii alături de Sergiu Souca și Igor Roznovschi la Superbet 3x3 Challenger, primul turneu marca Sport Arena Streetball al anului, acolo unde au ajuns până în finala competiției.

Andrei Mandache își va face debutul în competițiile de baschet 3x3, după o carieră impresionantă în baschetul 5x5. Jucătorul român a reușit acum doi ani o performanță individuală de excepție la Eurobasket 2017 – primul jucător de la Toni Kukoc încoace care reușește un triple-double în cea mai importantă competiție europeană pe națiuni și doar al treilea din istorie.

Echipa din România se află printre cele 10 formații care vor evolua direct pe tabloul principal al competiției, care va cuprinde patru grupe a câte trei echipe. Alte două echipe vor avansa pe tabloul principal în urma unei etape preliminare, care cuprinde două grupe a câte șase echipe.

În total 16 echipe din 13 țări vor fi prezente la super-turneul care are loc în ParkLake Shopping Center în 10-11 august. În paralel cu turneul masculin se va disputa și 3x3 Women Series, o competiție dedicată echipelor naționale feminine la care va participa și naționala României.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate