Stiri Vulturi

Vedetele NBA ale Croaţiei se întorc la Cluj pentru meciul cu România

David Istrate

David Istrate
01.06.2018

romania croatia baschet 

În cursul acestei zile, reprezentanții federației croate de baschet au anunțat baschetbaliștii care vor face parte din lotul de pregătire al naționalei înainte de ultima fereastră a preliminariilor Campionatului Mondial din 2019.

În lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial de baschet, România a nimerit într-o grupă din care fac parte niște adversari foarte dificili: Italia, Croația si Olanda. Cu toate acestea, „vulturii” s-au descurcat foarte bine, mai ales în primele trei partide și se află în acest moment pe locul al doilea, cu 6 puncte. În ultima fereastră, naționala țării noastre mai are de disputat două jocuri: în deplasare, cu Olanda și pe teren propriu, cu Croația.

Croația, care a fost adversara României și la Eurobasket 2017, nu a avut o campanie de calificare foarte strălucită și se află momentan pe ultimul loc, având mare nevoie de cel puțin o victorie în ultimele două confruntări. Desigur, un detaliu important care a contribuit la evoluția slabă a naționalei balcanice, a fost lipsa de coordonare între conducerile FIBA, Euroleague și NBA. Însă, în acest moment, cea mai importantă competiție europeană, la nivel de cluburi, s-a finalizat, în timp ce în SUA, Warriors și Cavaliers, echipă la care activează Ante Zizic, își dispută finala. Prin urmare, Croația va beneficia de cei mai buni jucători în ultima fereastră a preliminariilor, care va avea loc între 28 iunie și 1 iulie.

Drazen Anzulovic a selectat următorul lot de 28 de jucători, pentru duelurile cu Italia și România: Dario Saric, Dragan Bender, Bojan Bogdanovic, Mario Hezonja, Ante Zizic, Ivica Zubac, Zeljko Sakic, Marko Arapovic, Luka Babic, Roko Badzim, Josip Bilinovac, Damagoj Bosnja, Mate Kalajzic, Kristian Krajina, Filip Kruslin, Marin Maric, Jakov Mustapic, Hrvoje Peric, Darko Planinic, Kresimir Radovcic, Ivan Ramljak, Krunoslav Simon, Josip Sobin, Rok Stipcevic, Karlo Uljaroevic, Antonio Vrankovic, Domagoj Vukovic și Karlo Zganec.

Astfel, Croația ar putea beneficia de aportul a 6 jucători din NBA: Dario Saric (Philadelphia 76ers), Dragan Bender (Phoenix Suns), Bojan Bogdanovic (Indiana Pacers), Mario Hezonja (Orlando Magic), Ante Zizic (Cleveland Cavaliers) și Ivica Zubac (LA Lakers). De asemenea, din lotul lui Anzulovic face parte și jucătorul lui U-BT Cluj-Napoca, Zeljko Sakic, care a fost unul din liderii echipei naționale, în absența vedetelor. Baschetbalistul de 30 de ani a avut medii de 14 puncte și 5 recuperări în 25.9 minute petrecute pe parchet.

În urma acestui anunț, este clar că România va avea parte de o misiune imposibilă în duelul împotriva Croației, formație pe care a învins-o surprinzător în meciul jucat la Zadar. Naționala țării noastre joacă ultimele partide din această grupă în 28 iunie, în Groningen și în 1 iulie, la Cluj.

Reamintim că primele trei echipe din fiecare grupă se califică în faza următoare a preliminariilor, acolo unde se vor forma grupe de câte șase echipe.

*foto: clutchpoints.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!