Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie în ultima secundă. Piteștiul leagă al 4-lea succes consecutiv

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
03.11.2017

BCM U FC Argeș Pitești obține cea de-a patra victorie la rând în Liga Națională și se instalează în fruntea clasamentului după ce reușește să câștige meciul cu CSU Sibiu. Conduși în cea mai mare parte a jocului, piteștenii au revenit și și-au adjudecat victoria cu o secundă înainte de finalul partidei, scor 79-78.

Sibienii au avut un start bun de partidă, reușind un parțial de 6-0 în primele trei minute de joc. BCM U Pitești a replicat prin Kostoski, care a trimis mingea în coș de dincolo de semicerc,  însă sibienii s-au menținut pe poziții, rămând la conducere. Mirel Dragoste mărea ecartul la 6 lungimi după o reușită din afara semircercului, 11-5, iar oaspeții reușeau să încheie primul act în avantaj, scor 18-11.

Sfertul al doilea a fost mai echilibrat, însă tot elevii lui Dan Fleșeriu reușeau să se mențină la conducere, grație și avantajului înregistrat în primele 10 minute. Reușita lui Rusell din minutul 17 ducea Piteștiul la 3 puncte de CSU Sibiu, scor 28-25, dar la fel ca în prima secvență, galben-albaștrii au reușit să rămână în avantaj pe tabelă, intrând la pauză cu plus 5 puncte: 37-32.

Piteștenii au intrat bine în meci după revenirea de la vestiare. Titus Nicoară a marcat în debutul penultimului act, iar tripla lui Troupe apropia Piteștiul la doar un punct. O jumătate de minut mai târziu, Nicoară punea alte două puncte în contul formației, formația din Argeș reușind să treacă pentru prima dată la conducere. Același Nicoară marca pentru scorul de 41-38, însă sibienii s-au instalat din nou la conducere după două reușite ale lui Tyler Laser. S-a încheiat 52-48 pentru formația oaspete și la Pitești urma un sfert patru extrem de disputat și cu multe puncte marcate.

Fiind echipa care a condus în cea mai mare parte a partidei, Sibiul a încercat să țină cu dinții de rezultat, pentru a-și trece în cont o nouă victorie cu o echipă din Top 6. La rândul lor, motivați să obțină un nou succes în fața propriilor fani, după victoria izbutită la începutul săptămânii în fața celor de la SCM Universitatea Craiova, piteștenii au tras tare pentru a-și apropia victoria. Meciul s-a decis în ultima secundă, când Sibiul conducea la un punct, 78-77, iar Piteștiul beneficia de două aruncări libere, după un fault al lui Kinnard.

Agafonov n-a lăsat să-i scape victoria printre degete, reușind să înscrie ambele libere. Jucătorul care a decis învingătoarea a fost și cel mai bun om al lui BCM U FC Argeș Pitești. Andriy Agafonov a totalizat 20 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive în 29 de minute petrecute pe parchet.

De partea cealaltă, Tyler Laser a făcut din nou un meci mare pentru CSU Sibiu, reușind să înscrie 30 de puncte, tot atâtea cât marca și în meciul cu U BT Cluj-Napoca, din etapa precedentă. Jucătorul lui CSU Sibiu și-a mai trecut în cont 3 recuperări și 4 assist-uri. 

 

*foto: Facebook BCM U FC Argeș Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    Un nou meci in care rezisti cu greu in tribuna. Felicitari echipei pentru cele doua victorii din doar 4 zile!

    cu 6 ani în urmă (03.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!