Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie categorică pentru CSM Steaua în deplasare la BC Mureș

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
15.01.2018

bc mures csm steaua

CSM Steaua s-a impus pe terenul celor de la BC Mureș, în etapa a XIVa a LNBM, scor 80-55.

BC Mureș a început meciul cu Steff, Stăncuț, Santa, Pita și Borșa. De partea cealaltă, Jukka Toijala i-a trimis în teren pe Darwiche, Marinov, Boone, Taylor și Zekovic.

CSM Steaua a început cu dreptul partida din deplasare, iar în minutul 7 al partidei aveau un avantaj de 13 puncte. Bogdan Stăncuț a readus gazdele în joc, printr-un coș de 3 puncte. Au urmat 2 minute jumătate fără coș pentru niciuna dintre cele două echipe. Cătălin Baciu, cu un coș de 2 și Alin Borșa, cu unul de 3 puncte stabilesc scorul final al primului sfert, 23-14 în favoarea roș-albaștrilor.

BC Mureș a continuat lupta pentru egalare în sfertul 2 și s-au apropiat la 6 puncte cu ajutorul lui Dino Pita, care a beneficiat de un coș cu fault. Brandon Taylor i-a dat replica suedezului, cu două coșuri de 3 consecutive. Pavel Marinov a continuat recitalul steliștilor, printr-un slam dunk și își readuce echipa la +13, moment în care Barnabas Szaszgaspar, antrenorul gazdelor, se simte nevoit să ceară timp de odihnă. Ultimele puncte ale sfertului au fost înscrise de Kilyen Ors, iar diferența era de 14 puncte în favoarea vicecampioanei. La ultimul atac al Stelei, Brandon Taylor a călcat strâmb și a acuzat o accidentare, urmând să fie scos pe brațe de pe teren.

La revenirea de la vestiare, Darwiche i-a luat locul americanului și steliștii au continuat să mărească avantajul printr-un coș de 2 puncte înscris de Dragan Zekovic. Bateriile gazdelor păreau descărcate, nereușind să înscrie niciun punct în decursul a 4 minute. Jason Boone duce diferența la +20 printr-un slam dunk. Mureșenii sparg gheața în a doua jumătate a sfertului 3 prin Dino Pita. În acest sfert, gazdele au reușit să înscrie doar 6 puncte, cel mai slab sfert al meciului, fapt care le-a permis steliștilor să se distanțeze la 25 de puncte. În ultimul minut al meciului, Toijala l-a introdus în teren și pe tânărul Dragoș Diculescu în locul lui Darwiche.

În ultimul sfert al meciului, CSM Steaua și-a permis să trimită în teren toți juniorii, lucru pe care l-a făcut și antrenorul târg-mureșenilor. La fluierul final, tabela arăta scorul de 80-55 în favoarea oaspeților, care au obținut a zecea victorie.

Jonathan Person a lipsit de pe banca gazdelor, din cauza unei accidentări de etapă trecută, iar de partea cealaltă, Marius Runkauskas, care nu este încă apt pentru a juca și Iuri Fraseniuc, care a acuzat dureri la ultimele ședințe de pregătire.

Liderul gazdelor a fost căpitanul Szabolcs Santa caare a terminat meciul în double double. Pivotul și-a adăugat în cont 13 puncte, 13 recuperări și 2 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +22. Pentru CSM Steaua, Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator. Sârbul a avut un total de 26 de puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, pentru o cota a eficienței de +32.

Punctele victoriei au fost înscrise de Dragan Zekovic 26, Luka Lapornik 14, Brandon Taylor 12, Jason Boone 8, Cătălin Baciu și Pavel Marinov câte 6 fiecare, Vlad Negoițescu 5 și Georges Darwiche 3.

De partea cealaltă, pentru BC Mures au înscris Dino Pita 17, Szabolcs Santa 13, Alin Borșa 9, Bogdan Stăncuț 8, Sandor Ors Kilyen 3, Norbert Steff și Florin Ilicov câte 2 fiecare și David Engi Rosenfeld 1.

În următoarea etapă, BC Mureș va juca în deplasare la CSM Oradea, iar CSM Steaua va face deplasarea la Galați pentru meciul contra Politehnicii Iași.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!