Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie clară pentru campionii de la U-BT Cluj în derby-ul cu CSM CSU Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.04.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus pe teren propriu în derby-ul cu CSM CSU Oradea, scor final 89-74. Disputa dintre cele două rivale a contat pentru etapa cu numărul 4 din faza Top 6 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Odată cu acest rezultat, campioana en-titre rămâne aproape de liderul BC CSU Sibiu, echipă pe care o va întâlni în următoarea partidă. 

Confruntarea din Sala Sporturilor „Horia Demian” a debutat într-un ritm alert cu un mic de avantaj de partea oaspeților, care a intrat în joc cu un 5-0. Diferența de 5 puncte s-a menținut până la 11-6 în favoarea orădenilor, moment din care gazdele au început să sune revenirea. Sakic cu o reușită de 2 puncte și-a adus echipa la doar 2 puncte în spatele adversarei, 11-13, iar Kuti cu un coș de la mare distanță a trecut-o pe U-BT pentru prima dată în avantaj, scor 14-13. Mai mult de atât, până la final sfertului inaugural, amfitrionii s-au desprins la rândul lor la 5 puncte, scorul actului fiind 23-18. 

Debutul sfertului secund a aparținut în totalitate clujenilor, care în mai puțin de un minut și jumătate au transformat avantajul de 5 puncte în unul de 13 puncte, scor 31-18. La jumătatea secvenței, alb-negrii au dus ecartul la 15 puncte printr-o reușită de la mare distanță semnată de Rolland Torok, scor 44-29. Însă din acel moment a urmat o cădere serioasă a gazelor, care până la pauză au mai marcat doar 4 puncte, în timp ce adversarii au replicat prin 12. Astfel, după un sfert 2 câștigat de U-BT cu 25-23, aceștia au intrat la vestiare cu un ecart de 7 puncte, 48-41. 

Disputa a continuat în aceeași notă și în repriza a doua, U-BT având inițiativa, fiind echipa care a dominat jocul de pe parchetul sălii „Horia Demian”. Actul al 3-lea s-a încheiat cu un parțial de 18-15 pentru campioana en-titre, care a intrat în decisiv, având un avantaj destul de liniștitor, 10 puncte, scor 66-56. Începutul de sfert 4 a fost unul încurajator pentru băieții lui Achim și cu emoții pentru cei ai lui Silvășan, dat fiind faptul că, după 2 minute scurse din decisiv, oaspeții au reușit să vină la doar 4 puncte în spatele clujenilor, 70-66, iar meciul părea relansat. Însă de această dată, U-Banca Transilvania Cluj nu a mai vrut sub nicio formă să repete greșelile din meciurile cu Steaua și Pitești, dominând mult mai clar finalul de joc. Ultima parte a întâlnirii s-a terminat cu un parțial de * pentru U-BT Cluj, care implicit și-a adjudecat victoria la 15 puncte diferență, scor final 89-74. 

Punctele victoriei clujene în acest duel cu Oradea au fost marcate de Giordan Watson cu 20 de puncte, Ernest Zeigler 17, Nandor Kuti 16, Ousmane Barro 10, Rolland Torok 7, Miha Lapornik 7, Zeljko Sakic 7 și Aleksandar Rasic 5. De cealaltă parte, din lotul bihorenilor au punctat Vaidas Kariniauskas 15, Goran Gajovic 14, Kristopher Richard 11, Sean Denison 10, Andrei Mandache 10, Arturas Valeika 6, Bobe Nicolescu 6, respectiv Bogdan Țibîrnă 2. 

U-Banca Transilvania a ajuns astfel la un bilanț de 20 victorii și 6 înfrângeri cu 46 puncte acumulate, în timp ce Oradea are acum 18 victorii, 8 înfrângeri și 44 de puncte. În următoarea rundă, clujenii se vor duela la Cluj-Napoca cu BC CSU Sibiu în derby-ul absolut al campionatului 2017-2018, în timp ce Oradea va primi vizita vicecampionilor de la Steaua. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

15 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo UBT !
    Victorie pe deplin meritata, cu un Watson imperial si Ziegler, o surpriza placuta . Kuti, foarte bun in prima repriza, apoi ca deobicei, cu bune si cu rele . Din pacate am avut o rotatie scurta si asta pt ca Drungilas si Calnicenco au fost catastrofe, Rasic evoluand si el doar 12 min, destul de slabut . Oradea in schimb a jucat modest, dar asta era de asteptat dupa victoria zdrobitoare cu Sibiul, cand le-a intrat tot , dupa asta vine un recul aproape obligatoriu . Dar victoria clara ramane, bravo UBT !

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca A.Cr :

    A.Cr
    Felicitari "U" ! O victorie muncita si binemeritata, sa speram ca vom continua cu acest nivel de joc si in continuare !

    p.s. Ziegler o surpriza foarte placuta , daca continua asa nu cred ca il mai vedem pe Kromah prea mult .

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Felicititari U pentru victorie! Azi au jucat ca si o echipa. A fost un meci chir frumos cu o Oradea lipsita de prospetime pe partea ofensiva.
    S-a vazut ca a fost un meci bine pregatit in care pe alocuri au fost anumite sclipirir/individualitati ale unor jucatori precum Watson si Ziegler care azi m-a surprins placut.

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Oradea cu 6 jucători in teren și tot au pierdut!
    S-a văzut clar in meciul ăsta pentru care echipă trag arbitrii! Mircea Șerban primea indicații de pe bancă, de la Sere, cum să fluiere! Penibil! Rusine! Ați venit cu fluierașii la Cluj si tot cu coada intre picioare ati plecat! Si mai au unii tupeu sa comenteze de noul Asesoft! S-a vazut acum ca Oradea e! Și tot n-ați învins!

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018)
    • CSM CSU Oradea qwerty1900:

      esti foarte foarte p....
      nu pot sa ma plang de arbitraj in meciul asta ne-ati batut fara alte influente, bravo! meci foarte slab facut de noi. Cred ca nici un sustinator de bun simt al UBT-ului nu ar avea voie sa zica nimic de arbitraj asa vreo 5 ani de zile. uiti cum ati castigat cu Timisoara si Pitesti? sa iti fie rusine.

      cu 6 ani în urmă (06.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      Baiete, esti obosit rau!
      Mai intai ca U a pierdut cu Pitestiul! Apoi, toti sustinatorii de buna credinta din sala l-au fluierat copios pe omul vostru de baza, Mircea Serban! Va inteleg. E nasol sa vii cu arbitrii si sa pierzi. Sa va fie rusine pentru cum incercati sa luati campionatul!

      cu 6 ani în urmă (06.04.2018)
    • CSM CSU Oradea qwerty1900:

      mea culpa ma refeream la Galati
      da pentru ca ceea ce zice sala e definitoriu asupra corectitudinii arbitrilor =) esti cam penibil. pacat ca iti faci de ras echipa

      cu 6 ani în urmă (06.04.2018)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Bravo Silva, bravo baieti
    Buna decizia de a-l lasa pe Kromah (care ii lent si previzibil) si a juca cu Ziegler care a adus viteza jocului. Probabil cel mai bun joc al clujului de mult timp. Un mic regret pentru Rasic care nu reuseste sa joace sufucinet de rapid si nu poate crea pozitii de aruncare. Momentan il duce echipa in spate si nu-l vad sa creasca de la meci la meci.
    Oradea - a venit la Cluj sa ia bataie. Ma indoiesc ca i-au batut pe Sibiu cu jocul asta.

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Kromah/Ziegler
    Azi introducerea lui Ziegler a fost inspirata . In jocul cu Sibiul, eu l-as mentine pe Ziegler, iar in locul lui Rasic l-as baga pe Kromah . Vrem sau nu vrem sa recunoastem, Rasic cel putin pana la finalul acestui sezon nu va fi cel vechi si atunci de ce sa nu folosim ce avem mai bun ?

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    qwerty1900
    Da bine ai zis, nici un sustinator de bun simt al UBT-ului n-ar avea voie sa zica nimic de arbitraj, dar carlos asta e un prost rau de tot, saracu habar n-are de baschet!

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Ipochimenule, esti iertat
    Neuronul tau e aproape mort si tu continui sa scrii! Dupa ce ati venit cu arbitrii, tot pe altii ii faci hoti! Cretinule! Pardon, scuze! Voiam sa spun crestinule.

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018)
    • CSM CSU Oradea qwerty1900:

      @carlos_cj
      esti cel mai prost din curtea scolii. toti suporterii de LNBM obiectivi spun ca arbitrii va baga in sac si tu acuzi alte echipe in meciul cu voi :) sunt 100% ca daca meciul era mai strans se vedea pentru cine trag arbitrii adica pt voi. asa arata un arbitraj cat de cat echilibrat, stiu n-ai mai vazut asa ceva la cluj de vreo 3 sezoane

      cu 6 ani în urmă (06.04.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Esti penibil
    Tu chiar esti penibil si faci de ras echipa din cluj!

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    ati schimbat articolul ?
    @carlos_cj @Dario - nu vreti sa continuati mai bine la celalalt articol pe care l-ati umplut deja de .... ?
    Arbitrajul a fost la fel de prost ca in multe alte meciuri. Nu v-ati obisnuit deja ? Si apoi de Serban va legati - cand a arbitrat ala un meci decent, fara sa faca el show ?

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Arbitraj.
    Am vazut numai prima repriza pana am plecat la sala si da Serban ala a fluierat groaznic si daca e sa analizam a fluierat pro Oradea.
    Omul nu cred ca e influentat de nimeni pur si simplu e ingrozitor de slab. La meciul nostru de acasa cu Steaua a fost din nou penibil , Ciulin facea semne bancii noastre ca da a fost decizie inversa dar din pacate nu el e principal.
    Serban asta si Dragos Nicolae ar trebui scosi rapid din arbitraj pentru ca sunt slabi. De cei corupti nu vorbim astazi.
    Sarbatori fericite !

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!