Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie fără emoții pentru "U" Mobitelco

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.10.2012

89 - 73

(25-11, 18-18, 31-14, 15-30)

  Statistică

Antrenamentul cu publicul programat în prima etapă a Ligii Naţionale de Baschet a fost amânat pentru această seară. "U" Mobitelco Cluj-Napoca şi-a arătat adevărata forţă colectivă în confruntarea de pe teren propriu cu BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, încheiată cu victoria clară a gazdelor, scor 89-73.

Practic nu se pot consemna prea multe strict despre istoricul meciului. Confruntarea a fost echilibrată doar în primele patru minute când tabela indica egalitate la şapte. Din acel moment, elevii lui Niksa Bavcevic au înregistrat un parţial de 13-2 ce s-a dovedit îndeajuns pentru a rezolva ecuaţia partidei. Oaspeţii au încercat să reducă din diferenţă, însă fără prea mult succes, exceptând ultimul sfert care a fost adjudeciat la 15 puncte.

Desfăşurarea jocului s-a dovedit a fi una plăcută pentru publicul aflat în incinta Sălii Sporturilor Horia Demian. Execuţiile sectaculoase a lui Baciu şi Todorovic au fost degustate din plin de fanii clujeni, mai ales capacul aplicat pe panou unui adversar, de către pivotul sârb ce măsoară 2.13m. Hristo Nikolov a ridicat mai mereu publicul în picioare cu reuşitele sale de la mare distanţă, inclusiv un coş marcat de la aproximativ 9 metri, în ultima secundă de atac, anulat în cele din urmă de cei trei arbitri.

Fără aportul lui Marijo Hajdic, Laszlofy Botond a întâmpinat multe probleme sub panouri, tocmai de aceea a ales să se apere zonă pe tot parcursul jocului. Deşi au treminat cu un procentaj de peste 50% la aruncările de două puncte, ciucanii au avut doar 18.2 la cele de la distanţă, alături de 20 de mingi pierdute care au cântărit decisiv în economia partidei.

Ivan Todorovic a fost principalul marcator al amfitronilor. Sârbul ce începe încet, încet să ajungă la o formă optimă din punct de vedere fizic a terminat jocul cu 19 puncte, 6 recuperări şi 2 capace pentru 18 unităţi la eficienţă. Lista marcatorilor a fost completată de Nikolov cu 18 puncte, 2 pase decisive şi 5 recuperări, Derek Wright cu 14 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive şi 4 mingi câtşgiate respectiv Sean Barnette autor a 11 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive şi 4 mingi câştigate. Mai trebuie specificat că finalul jocului a găsit în teren cinci clujeni: Bogdan Pogăcean, Marius Ciotlaus, Ioan Pop, Dragoş Gheorghe, Cătălin Baciu respectiv Vlad Corpodean.

De la oaspeţii Franjo Bubalo a avut 15 puncte, Jonathan Dupre 12 puncte şi 9 recuperări, Zack Henifin 11 puncte, iar Vlac Corpodean 9 puncte şi 6 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:
  • bogdan13 :

    :))
    finalul jocului a gasit in teren 5 clujeni care erau 6 :))

    cu 11 ani în urmă (18.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!