Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie muncită pentru BC Mureș în fața lui BC Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.01.2016

BC Mureș Târgu Mureș a obținut o victorie extrem de muncită pe teren propriu în fața lui BC Timișoara, într-o partidă din etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2015/2016.

Echipele de start:

Mureș: Martinic, Mohammed, Jurevicius, Ivanovic și Lazar;
Timișoara: Dundjerski, Zivanovic, Jeremic, Djapa și Toth;

În prima repriză, BC Timișoara a dictat ritmul începând cu minutul al partidei. Oaspeții au stat la conducere însă BC Mureș nu a permis ca avantajul să ia proporții. Finalul de sfert a aparținut în totalitatea timișorenilor, care prin coșurile lui Zivanovic, Jeremic și Veselinov intrau la cabine în avantaj cu 6 puncte, 54-48. Sfertul trei a început la fel de bine pentru oaspeți cum l-au terminat pe precedentul. După puțin peste 2 minute trecute din repriza secundă, Jeremic mărea diferența la  14 puncte. Timișoarenii și-au păstrat ecartul la peste 10 puncte până în ultimele 2 minute ale sfertului trei. Mureșenii au încheiat în forță actul și au revenit în joc, 74-70 pentru oaspeți înaintea ultimului sfert. Elevii lui Audrius Prakuraitis nu au dorit să trăiească periculos și a trecut la conducere rapid după reluarea sfertului patru. Mureșenii au stat la conducere pe perioada întregului act, dat timișorenii nu au cedat și ținut meciul în șah până la final. În ultimul minut, BC Mureș avea 8 puncte avantaj, însă Dundjerski și Jeremic au relansat partida cu 5 puncte marcate la rând în 4 secunde. Mureșenii au irosit două atacuri în ultimele 30 de secunde, însă recuperare ofensivă a lui Mohammed urmată de o liberă transformată a decis meciul , 92-88.

Goran Martinic a strălucit pentru gazde cu 33 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Alhaji Mohammed a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, iar Laszlo Lazar a adăugat 10 puncte și 5 recuperări.

Dalibor Djapa a fost cel mai bun timișoarean cu 24 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Mladen Jeremic, la debutul pentru BC Timișoara, a terminat cu 20 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări, în timp ce Veselin Veselinov a strâns 12 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

foto: Csaba Toth

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    muncita ...
    si reusita doar datorita lui Martinic! ... ceea ce este si ingrijorator!!! Nu poti sa pretinzi de la el in fiecare meci o prestatie de acest gen. Si atunci ? ...

    cu 8 ani în urmă (19.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!