Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladimir Tica: „Cred că avem un lot bun și șanse de a face performanță”

Dan Oancia

Dan Oancia
13.07.2014

O asemenea campanie de transferuri remarcantă, ca cea făcută de BC Timișoara în această vară, nu putea să nu fie marcată de aducerea unor superlative, precum pivotul Vladimir Tica, triplul campion al României, înregimentat de la Asesoft Ploiești. Sârbul se alătura altor foști campioni, Raul Covaciu și Vlad Szekely, foști campioni cu echipa de U20 a BCT-ului, Milos Pesic, campion al Georgiei sau Kewvn Lewis, campion al Finlandei.

Baschetbalistul în vârstă de 33 de ani (2.08 m.), născut pe timpul în care vecinii de la sud-vest ai României erau iugoslavii , la Doboj, pe teritoriul actual al Bosniei Herzegovina, a fost crescut de Steaua Roșie Belgrad, trecându-și în carieră echipe din numeroase țări: Rusia, Ucraina, Polonia, Belgia, Muntenegru, Germania sau România.

“În primul meu an în România, am jucat finala contra Timișoarei, așa încât am rămas cu impresia că după Ploiești, prima echipă din România este BC Timișoara. Cunoașteam de atunci jucătorii Timișoarei, pe Zlatko Jovanovic, de exemplu, sau fosți jucători, precum Rade Dzambic. Toți mi-au spus că acolo există un club bine organizat, un club serios, așa încât după trei ani la Asesoft, am decis să continui la Timișoara. Îmi doresc să fie o hotărâre înțeleaptă și sper să avem un sezon mai bun decât precedentul”, a declarant Vladimir Tica pentru site-ul bctimisoara.ro.

În afara faptului că este triplul campion al României, Tica a reușit să își adauge în palmares șapte trofee, cucerind în decursul carierei sale Cupa Belgiei, cu Dexia Mons, a fost campion european cu naționala de cadeți a Iugoslaviei în 1997, campion mondial universitar în 2001 și a reușit să câștige Cupa Poloniei cu AZS Koszalin în 2010.

“Trebuie să construim noua echipă pas cu pas. Cred că avem un lot bun și șanse de a face performanță. Consider că obiectivul principal este calificarea în playoff și apoi vom vedea cum merg lucrurile. Avem jucători buni pe toate pozițiile, stranieri de calitate, alături de jucători români talentați, iar dacă vom fi sănătoși și vom avea un pic de noroc, putem emite pretenții”, a conchis pivotul sârb pentru site-ul bctimisoara.ro.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!