Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladimir Tica, la cel mai bun meci în maieul alb-violet

Marius Petri

Marius Petri
24.12.2014

BC Timișoara a înregistrat a șasea victorie stagională în jocul cu CSU Atlassib Sibiu, câștigat cu scorul de 92-75. După un început slab, în care au fost conduși și cu 11 puncte, bănățenii au revenit în partea a doua și s-au impus la final la o diferență liniștitoare.

Cea mai importantă contribuție la acest succes a fost adusă de pivotul Vladimir Tica, care a reușit cea mai bună prestație de la sosirea sa pe Bega, la începutul acestui sezon. La finalul jocului, acesta s-a declarat mulțumit de deznodământul partidei, dezvăluind principala armă folosită pentru obținerea victoriei:

Nu faptul că eu am reușit un joc foarte bun contează atât de mult, cel mai important e că am reușit să câștigăm această partidă după înfrângerea drastică de la Oradea. După doar 3 zile am avut de disputat acest meci dificil și important pentru noi contra Sibiului, o echipă dificilă, care se bazează destul de mult pe reușite individuale.

Am folosit ultimele 3 zile pentru a pregăti această confruntare, am avut încredere în noi, am știut ce baschet joacă ei, care sunt punctele lor forte și am folosit asta în avantajul nostru.

Am reușit, poate, cea mai bună apărare din acest sezon și acesta e principalul motiv pentru care am câștigat. O defensivă bună permite și un joc ofensiv mult mai bun și acum e treaba noastră să folosim această pauză și să jucăm mai bine în partea a doua a sezonului.”

Utilizat timp de 28’29”, baschetbalistul muntenegrean a făcut spectacol în sala “Constantin Jude”, înscriind din toate pozițiile, dar și marcând coșuri simple atunci când echipa avea mai mare nevoie de puncte. Tica a avut 5/6 la aruncările din interiorul semicercului, printre care și un slam-dunk, procedeu rar întâlnit în jocul său, dar și 8/11 de la linia de fault. În mod surprinzător, sportivul de 33 de ani și-a asumat responsabilitatea unei aruncări de 3 puncte, cu care a uimit suporterii bănățeni, acumulând astfel 21 de puncte.

De asemenea, pivotul transferat de la CSU Asesoft Ploiești a fost o prezența importantă sub panou, reușind 5 recuperări, la care a adăugat 2 intercepții și o minge pierdută. Astfel, Vladimir Tica a încheiat partida cu 23 de unități la capitolul eficiență, cel mai bun al meciului.

În acest sezon al Ligii Naționale, muntenegreanul are medii 11.5 puncte, 4.7 recuperări și 11.5 la eficiență în 23 de minute petrecute în medie în cele 11 partide în care a fost prezent pe parchet, fiind al patrulea marcator din lotul antrenat de Dragan Petricevic.

*foto: facebook.com/BaschetClubTimisoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!