Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vujadin Subotic, noul jucător al lui CSM Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.06.2013

 

Vujadin Subotic este unul dintre cele mai sonore nume asociate cu CSM Oradea în istoria de un deceniu a echipei de baschet masculin. Sportivul ex-iugoslav a semnat un acord cu valabilitate pentru sezonul competițional 2013/14.

Născut la 18 decembrie 1981, Subotic este un jucător polivalent, ce poate fi folosit pe pozițiile 3-2. De asemenea, el a jucat de-a lungul carierei pe poziția 1. Măsoară 1.98 metri și este originar din Kotor (Muntenegru). El a debutat în sportul profesionist alăturid e Buducnost Podgorica.

De-a lungul carierei Vujadin a evoluat pentru următoarele echipe: Alba Berlin, New Yorker Phantoms Braunschweig, Steaua Roșie Belgrad (în trei perioade diferite), Union Olimpija Ljubljana, OKK Belgrad, Kervanos AEL Limasol și AEK Larnaca.

În sezonul 2012/13, Subotic a câștigat campionatul Ciprului alături de echipa din Larnaca. El a bifat 24 prezențe și a avut medii de 11.3 puncte, 4.8 recuperări, 1.3 pase decisive, 1.2 intercepții, 1.4 posesii pierdute și procentaje de 49% la aruncările de două puncte, 30% la trei puncte și 72% la linia de pedeapsă pentru un coeficient de 7.0 la eficiență. A petrecut ultimii doi ani la gruparea cipriotă. Aici a fost coleg cu Michael Harrison, fostul jucător al lui CSU Sibiu.

Subotic a jucat la nivel de Euroligă pentru Ljubljana în sezonul 2001/02, pentru ca mai apoi să evolueze în EuroCup pentru Steaua Roșie și Alba Berlin. De asemenea, el are o bogată experiență la nivelul Ligii Adriatice. Printre antrenorii de renume sub comanda cărora a lucrat se evidențiată în mod deosebit Dragan Sakota, unul dintre cei mai mari antrenori ai Serbiei și unul dintre cei mai mari contributori la dezvoltarea baschetului în Grecia.

Subotic este al 4-lea jucător transferat de CSM Oradea în această vară după Titus Nicoară, Sean Denison și Daniel Tudosă. De asemenea, au fost prelungite contractele jucătorilor William Franklin, Bogdan Țîbîrnă și Daniel Dillon.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    fzzywuzzy
    Despre el ce parere ai? nu e uzat? Pesa si Nemania erau mai uzati!? Intrebam, ii urez si lui acomodare usoara si rezistenta la stress.va fi greu cupe europene si campionat!

    cu 10 ani în urmă (19.06.2013) Raspunde
  • unbaiat :

    greu...
    Sunt jucatori profesionisti. Trebuie sa se descurce. @suporter oradean: sa inteleg ca tu lucrezi 4 ore pe zi. Ca nah e obositor mai mult, e freu. Exclus oricum ore suplimentare. Ca e greu...

    cu 10 ani în urmă (20.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!