Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Will Franklin și-a prelungit contractul cu CSM Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.05.2013

 

În cursul serii de marți (28.05), William Franklin a semnat un nou contract cu CSM Oradea. Fundașul american și-a prelungit șederea la gruparea roș-albastră pentru încă un an. Va fi al 3-lea sezon pe care Will îl începe la Oradea și cu siguranță va spera să clădească pe ceea ce a construit în sezonul 2012/13.

Devenit unul dintre cei mai siguri și în același timp productivi conducători de joc din Liga Națională, Franklin a parafat o nouă înțelegere cu gruparea bihoreană. În afara relației de respect reciproc existentă între antrenorul Cristian Achim și jucătorul american un aspect foarte important care a contat în decizia lui Will a fost încercarea bihorenilor de a se înscrie în cupele europene.

De notat că Franklin a ratat în întregime sezonul competițional 2011/12 după ce a suferit o gravă accidentare în presezon și care a recidivat la primul său joc oficial. Americanul a revenit după un an într-o condiție fizică precară, însă a strâns din dinți și a devenit apt de joc la primele jocuri oficiale ale sezonului 2012/13. De altfel, Will a fost titular incontestabil al poziției 1 pe tot parcursul stagiunii recent încheiate de către CSM Oradea.

În cadrul acestuia a avut medii statistice de 11.4 puncte, 4.1 pase decisive, 3.3 recuperări, 1.4 intercepții și 1.7 posesii pierdute. Texanul a avut procentaje de 67% la aruncările de două puncte, 44% la trei puncte și 85% la linia de pedeapsă pentru un coeficient de 13.5 la eficiență în 32:15 minute pe meci.

Franklin a fost jucătorul cu cele mai multe minute jucate (1322) și cu cele mai multe pase decisive (163) din lotul lui CSM Oradea în sezonul 2012/13. De asemenea, el este unul dintre cei trei jucători ai bihorenilor care a jucat în toate cele 46 de meciuri oficiale ale echipei (41 în campionat, 5 în cupă).

Astfel, Will Franklin devine al doilea jucători care își înnoiește contractul cu CSM Oradea. Primul a fost Bogdan Țîbîrnă, care a prelungit pe doi ani. De notat că americanul a semnat pe un an.

Foto: Andor Marton 

10 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Go Will. :)
    A fost cel mai important om din angrenajul echipei in sezonul trecut, deci se pare ca negocierile au inceput - in mod firesc - in ordinea prioritatilor. Ma bucur ca va ramane la CSM. :)

    cu 10 ani în urmă (29.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Best PG in .ro
    Un conducator de joc usor atipic pentru tara din care provine si se vede cu ochiu liber experienta sa incontestabila (inclusiv de Bundesliga) si modul ca s-a adaptat perfect in baschetul european.

    Foarte cerebral, extrem de bun la pozitionare, de aici si numarul foarte mare de rebounds pentru un PG, era jucatorul pe care mi-l doream cel mai mult sa-l vad in sezonul viitor.

    A "transpirat" astazi un zvon ca CSM va semna astazi contractul si cu Titus Nicoara, iar daca informatia se va confirma e absolut salutara revenirea acasa a lui Titus.

    cu 10 ani în urmă (29.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    here to stay :)
    ma bucur ca il voi vedea sarind coarda si anul viitor - un jucator dedicat si foarte eficient! Glad to know that next season'll be exciting, Will!

    @Florin4D - ar fi frumos, foarte frumos!

    cu 10 ani în urmă (29.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuzzywuzzy :

    Oradea
    Poate ar avea sanse la un titlu de campioana cu niste jucatori straini pe masura lui Franklin in sezonul ce urmeaza oradenii. Asta daca ar aduce probabil un Dykes, Krstanovic, Ciuc, Morris si chiar Thomson, singurii jucatori care au avut psihic de fier intr-o serie cu cei de la A*****t in ultimii 8-9 sezoane. Maric, Pesic, Stefanovic, jucatori buni si ei, dar parerea mea prea putin pentru a deveni camioana CSM Oradea. Mult prea repede s-au taiat dupa meciul pierdut in prelungiri, iar un lider, cum de altfel vad ca se pretinde Maric nu si-a scos echipa la liman dupa un joc greu. Daca managementul echipei doreste un titlu pentru anii ce urmeaza sa schimbe linia aproape din temelie in ceea ce priveste jucatorii straini, inceputul cu acest foarte bun Franklin.

    cu 10 ani în urmă (29.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    Dylon
    Sper sa ramana si Dylon. Impreuna sunt un cuplu cere au adus Oradea la valoarea de top3.

    cu 10 ani în urmă (29.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    musai si Dylon
    dada, Dylon e un jucator care s-a integrat f bine si repede la Oradea si a facut un sezon f bun!!! speram sa ramana si Dylon la Oradea! cat despre jucatori gen Dykes....in urma cu 2-3 ani imi parea rau ca nu avem asa jucatori spectaculosi, dar Achim, la fel ca si omologul sau de la Mures prefera sarbii, mult mai "ascultatori" :D!!!

    cu 10 ani în urmă (29.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!