Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Yurii Fraseniuk va evolua la BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
11.07.2014

Fraseniuk

Conducerea formaţiei BCM U Piteşti a reuşit să parafeze în cursul zilei de vineri transferul lui Yurii Fraseniuk. Cele două părţi au ajuns la o înţelegeră valabilă pe un an. Sportivul evoluează pe poziţiile 3 şi 4, măsoară 200 centimetri şi cântăreşte 103 kilograme. Soseşte la Piteşti de la Hoverla, formaţie ce evoluează în Superliga Ucrainei.

Baschetbalistul s-a născut la Chişinău, însă are cetăţenie ucraineană, dar deţine paşaport românesc şi poate fi folosit ca jucător autohton atât în Liga Naţională cât şi în Cupa României.

În sezonul 2013/2014, Fraseniuk a înregistrat medii de 6.9 puncte, 4.1 recuperări, 1.1 pase decisive, 0.2 intercepţii şi 0.6 posesii pierdute, pentru un indice al eficienţei de 8.3, totul în doar 15 minute pe meci. El a avut procentaje de 55.6% la două puncte, 30.4 la trei puncte şi 66.7% la linia de pedeapsă.

În ediţia 2012/2013 a Superligii Ucrainei, Yurii a fost coleg de echipă la Hoverla cu Kyndall Dykes, cel care a reuşit să câştige titlul de campion al României, cu U Mobitelco Cluj-Napoca.

De notat că în anul 2007 a evoluat în EuroCup, alături de Khimik.

În cariera sa, Fraseniuk a jucat doar în Superliga Ucrainei, la echipele Khimik, BC-93 Pulsar Rovno, MBC Odessa şi SK Cherkassy Monkeys.

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    bun
    Foarte tare transferul! Sa inteleg ca deja gandim pentru la anul cand vom fi obligati cu un roman pe teren...? Acum sa vedem daca vom mai lua inca 6 straini!

    cu 9 ani în urmă (11.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!