Stiri Vulturi

Zare Markovski: „Am jucători care aplică 100% din filosofia mea. Ei știu că au antrenor care le dă 100% posibilitatea să-și arate calitățile”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.11.2017

România a obținut primul succes cu Zare Markovski la conducere, 75-68 cu Olanda. Tehnicianul a continuat să ofere multe minute tinerilor din lot. Acesta a vorbit la final despre entuziasmul cu care jucătorii vor continua să lucreze, dar și despre exemplul pe care îl dau celorlalți tineri.

„Toți jucătorii care au intrat în teren au dat maximum pentru victorie și îi felicit pe toți. Nu contează cine a jucat mai mult sau mai puțin, au câștigat ca o echipă.

Sunt tineri pentru voi, dar pentru mine toți sunt la fel. Trebuie să le permit tuturor să arate că pot să joace sau nu. Toți au muncit mult la antrenamente și trebuie să le dau șanse tuturor. Îmi permite, în timpul meciului, să aleg între doi jucători care au jucat bine, de exemplu, să îl aleg pe cel mai bun. Nu mă gândesc cine a jucat lângă cine. 40  de minute mă gândesc cum să țin jucătorii într-o formă bună în timpul jocului.

Poate unii au fost surprinși de cât de mult au jucat. Imaginați-vă cu cât entuziasm vor continua să lucreze mâine la antrenamente, la meciuri. Poate vor aștepta următoarele meciuri ale naționalei. Nu contează că ai 30 de ani și celălalt are 19 ani. Trebuie să confirmi în fiecare zi că ești mai bun ca celălalt. Dacă cel de 19 ani arată că poate rămâne în teren este un câștig mare pentru echipa națională a României, pentru exemplul pe care alți tineri trebuie să-l urmeze”, a declarat Zare Markovski la final.

Unii jucători au primit mai multe minute la națională decât au la echipele de club, în campionatul românesc.

„Sunt ultimul care trebuie să răspundă la această întrebare. Vorbesc doar despre ce am făcut aceste 7 zile. Nu trebuie să mă gândesc ce fac la echipe. Dacă ar trebui să joace la fel de multe minute ca în campionat, nu am putea să facem ceva mai bine. Trebuie să încercăm să aducem rapiditate și prospețime în mișcare. Să arate și celorlalți jucători tineri, de la celelalte naționale, că dacă muncesc și performează, o să joace și ei.

Mi-a plăcut săptămâna asta. Știu că am jucători care aplică 100% din filosofia mea. Ei știu că au antrenor care le dă 100% posibilitatea să-și arate calitățile. Sunt sigur că și lor l-ea plăcut. Sunt sigur că vor aștepta data viitoare să se revadă, ca și de data asta, că mergem la națională să ne bucurăm. Să muncim și să jucăm baschet. Baschetul e viața noastră și trebuie să ne facem treaba cât mai bine”, a adăugat selecționerul României. 

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!