Stiri

Zoran Mikes: „Este o diferență evidentă și vom munci să fim mai buni aici, în campionatul românesc”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a cedat cu 50-69 în ultima etapă din grupele EuroCup Women, acasă cu Orman Genclik. Turcoaicele au obținut punctele de care aveau nevoie pentru a trece în faza următoare, în timp ce campioana României era deja eliminată. Zoran Mikes a vorbit la conferința de după meci despre realitatea din acest moment, în fața unor adversari cu potențial mult mai mare.

„Mă simt rău pentru că nu am jucat mai bine astăzi, mai ales pentru fanii care ne-au susținut tot jocul. Dar poate trebuie să se confrunte cu realitatea în acest moment și asta este. Cred că jucătoarele au vrut să arate mai mult. Ele sunt o echipă bună, au venit aici motivate să avanseze în faza următoare în EuroCup și pot să spun că ne-au dat o lecție. Sper că după această campanie de EuroCup, care s-a terminat pentru noi acum, o să ne concentrăm pe următoarele noastre obiective, în campionat”, a spus Zoran Mikes la conferința de aseară.

Antrenorul campioanei României a vorbit și despre forța financiară a adversarelor.  

„Știți că, de exemplu, două jucătoare mari (post players) de la Orman costă mai mult decât toată echipa noastră? Cred că, dacă mă întrebați despre o diferență în teren și nu este vorba de bani când joci, dar trebuie să înfruntăm realitatea. Am fost într-o grupă foarte grea de la început.

Aveam Mersin, care a jucat anul trecut în sferturile EuroCup și sunt out acum. Toate echipele din grupa noastră sunt făcute să obțină rezultate bune în EuroCup în acest an. Este o diferență în potențial, echipe bune care joacă în campionate puternice și asta este. Trebuie să fim mai buni, nu este o filosofie prea mare. Este o diferență evidentă și vom munci să fim mai buni aici, în campionatul românesc”, a adăugat tehnicianul covăsnencelor.

Acesta a vorbit și despre problemele pe care echipa sa le-a avut la recuperare în ultimele două partide, permițând adversarelor să reușească multe recuperări ofensive.

„Este o diferență, au reușit 21 de recuperări ofensive astăzi pe terenul nostru. Plus meciul de la Mersin, unde am lăsat 17 recuperări ofensive. Este, evident, ceva la care trebuie să fim atenți și să lucrăm. Trebuie să ne protejăm mai bine coșul”, a mai spus Zoran Mikes.

Pentru ACS Sepsi SIC urmează meciul din ultima etapă a primei faze din sezonul regulat al LNBF. Alb-verzile joacă în 19 decembrie la Satu Mare, cu formația de pe locul secund.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!